17 maart 2016

Avène Hydrance Optimale Serum

Avène Hydrance Optimale Serum

Gisterenavond werd ik gastvrij ontvangen op een Kiehl's diner, alwaar ik ook een skin test onderging. De resultaten waren niet zeer verrassend (zou erg zijn, beautyblogger zijnde), maar ik werd wel weer herinnerd aan het belang van water en hydratatie. 

Ongeacht je huidtype kan je immers te maken krijgen met een gedehydrateerde huid. De alarmbel van de test: het ontbrak mijn normaal-gemengde huid aan de nodige hydratatie. Toegegeven, ik had net anderhalf uur in de wagen doorgebracht met de verwarming op max, maar ik mocht toch wel een tandje bijsteken. 

Dat deed mij dan weer grijpen naar dit schatje in mijn badkamerkast, want het Avène Hydrance Optimale Serum is helemaal gericht op de gedehydrateerde huid die snakt naar wat water. Niet te verwarren met een droge huid, om het even moeilijk te maken.

Bij een gedehydrateerde huid wordt de bovenste huidlaag beschadigd door een gebrek aan vocht, veelvuldige temperatuurschommelingen en/of airco, vervuiling en blootstelling aan de zon. De huid houdt onvoldoende vocht vast en kan niet meer optimaal functioneren. Het gevolg: je huid kan dan trekkerig en oncomfortabel aanvoelen en fijne lijntjes vertonen die echt op vochttekort wijzen. Elk huidtype kan gedehydrateerd geraken, vandaar dat ik er met mijn normaal-gemengde huid ook wat last van had.

Een instant verzachter is deze Avène Hydrance Optimale Serum: de gelachtige textuur smeert uit alsof het water is, legt terug een beschermend laagje op de huid en laat de liposomen die in het thermaal water zitten optimaal hun werk doen. Het houdt het vocht terug vast aan het huidoppervlak en dat geeft op zijn beurt terug een veel gezondere en gladgestreken indruk.

Sleutelcomponent is natuurlijk - hoe kan het ook anders - het Eau Thermale d'Avène. Het thermaal water legt een traject af van 40 jaar doorheen het rotsmassief in de Orbvallei, om dan uiteindelijk als een zuiver bronwater met verzachtende en anti-irriterende eigenschappen te ontspringen aan de bron. 

Het zou Avène niet zijn als de producten niet geschikt waren voor de zeer gevoelige huid - geen geurtjes en kleurtjes, maar een degelijk serum in een glazen pompflacon dat niet irriteert, je huid verzacht en terug de nodige hydrabalans brengt.

Avène Hydrance Optimale Serum - 30 ml voor € 25,49 o.a. via Newpharma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

11 opmerkingen

 1. Ik kreeg gisteren hetzelfde verdict, niet echt een verrassing idd :) Klinkt goed, dit serum!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk toch dat de rit in de auto er ook iets mee te maken had :-) Maar het serum is wel fijn!

   Verwijderen
 2. Zou eigenlijk ook wel eens zo'n test willen doen. Als ik het zelfde verdict krijgt weet ik nu wat ik moet proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het wel leerrijk! Gelukkig zat ik zelf al in de goede richting, haha.

   Verwijderen
 3. Oh klinkt fijn ! Ik ben sowieso wel een Avène fan, no nonsense skincare die werkt :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb in het verleden een Avène serum gebruikt, fijn spul! Dus ik ben zeer benieuwd naar deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben wel bekend met de Thermal Sping Water, maar nog niet met dit product. Maar aangezien mijn huid soms ook om hydratatie schreeuwt, zal ik hem zeker gaan onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig