30 maart 2016

Dior Hydra Life Water BB

Dior Hydra Life Water BB SPF 30

Of het een nieuwe trend is, weet ik niet, maar ik bespeur toch regelmatig de woorden hydratatie en zuurstof in nieuwe skincare en make-upproducten. Maar ik klaag niet, want hydratatie = liefde.

Deze schattige vierkante tubetjes zijn de nieuwe Dior Hydra Life Water BB crèmes met een zeer degelijke SPF 30. Ik houd wel van de verpakking: het is natuurlijk niet zo fanchy schmancy als een glazen flacon met pomp maar op vlak van compactheid en reisvriendelijkheid is dit de beste optie. Vanuit hydratatie en skincare maakt dit product de brug naar make-up: enerzijds draagt deze Water BB een volumeboostend en hydraterend vermogen dat je huid ten goede komt. Een sleutelrol is daarbij weggelegd voor malve, een bloem met roze-paarse bloemblaadjes die wordt geteeld in het Franse Anjou. Malve stimuleert celvernieuwing in de huid en laat het vocht overal goed opnemen middels de Dior Aquashare technologie - het bedient net die cellen die het water nodig hebben en laat het vocht circuleren.

Dior Hydra Life Water BB SPF 30

Dior Hydra Life Water BB SPF 30
Dior Hydra Life Water BB in 020 en 030

Anderzijds is dit - zoals de naam wel al doet vermoeden - een BB cream met een vrij naturelle dekking. Ik zou zeggen: eentje voor de warmere (vakantie)dagen, de good skin days of voor de liefhebber van de lichte dekking. Qua textuur is dit een hele lichte, waterachtige gel (de tube moet je vooraf ook goed schudden) en dat merk je direct als je het product uit de tube doseert en probeert te verdelen. Persoonlijk breng ik hem het liefste aan met een kwast, want dat komt de dekking ten goede. Je kan hem opbouwen naar een lichte tot medium dekking, maar dit zal nooit een full coverage foundation zijn - dat is ook niet de bedoeling. Voordeel van de optimale vochtinbrengende werking is dat je make-up er hiermee altijd naturel en nooit cakey zal uitzien. Ik vond de geltextuur ook wel heel aangenaam aanvoelen op mijn gemengde huid.

In vergelijking met mijn andere Dior foundations vallen de kleuren voor mij echter een beetje donkerder uit en kon ik me niet baseren op eerdere kleurervaringen. Ik kon nummer 020 en 030 swatchen en testen en zoals je ziet, is nummer 020 al best donker. Houd er rekening mee dat ik de swatches op mijn arm wel deftig heb aangezet en je het nooit zo dik op je gezicht zou smeren - je hebt eigenlijk maar een à twee druppels nodig voor je hele gezicht. Maar zelfs goed uitgeblend, is nummer 020 (zeker nu, aan het einde van de winter) te donker voor mij. Nochtans heb ik de Dior Star foundation ook in nummer 020 en die valt bijlange niet zo donker uit. Iets om in het achterhoofd te houden als je deze Hydra Life Water BB zou willen kopen!

Dior Hydra Life Water BB - 30 ml voor € 56,70

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

 1. Hier was ik zo benieuwd naar, want in de zomer draag ik niet zo veel make-up en het liefst geen foundation :). Deze ga ik eens uitproberen maar dan ga het 010 zijn de lichtste kleur! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een heel aangename textuur! En inderdaad, voor mij ook graag nummer 010 :-)

   Verwijderen
 2. Voor mij waren ze ook te donker, maar hele fijne textuur en formule wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat deze kleuren zo donker zijn!
  Ik heb altijd het lichtste kleurtje nodig met mijn wit huidje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar! Ik zit meestal op de tweede lichtste kleur, maar dat was hier dus niet het geval.

   Verwijderen
 4. Erg jammer want een paar teinten lichter zou zo fijn zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zien er inderdaad erg donker uit zeg, maar dit klinkt als een fijn product voor de zomer. Thanks voor de review.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook! Ideaal voor de zomer - en jij bedankt om te lezen en te reageren!

   Verwijderen
 6. Ik vind ze best wel fijn, heb het geluk dat er een 010 bij zat maar ik geef je gelijk, ze zijn inderdaad vrij donker in vergelijking!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig