31 maart 2016

The Body Shop Drops of Youth

The Body Shop Drops of Youth

The Body Shop heeft de laatste tijd heel wat skincare innovaties uitgebracht. Ze waren al heel sterk bezig in het body departement, maar ook op vlak van huidverzorging hebben ze heel wat moois, zoals The Body Shop Drops of Youth.

Idee achter Drops of Youth is de regeneratie van de huid - eigenlijk doet onze huid dat zelf, zolang het proces niet verstoord of vertraagd wordt. Bij planten constateerde men dezelfde regeneratie, maar dan van een ander kaliber: via hun stamcellen kunnen planten telkens opnieuw groeien en bloeien, zonder een gelijkaardig verouderingsproces door te maken.

The Body Shop zocht drie weerbare, duurzame plantenstamcellen die zich uiterst bekwaam hebben aangepast aan de extreme omstandigheden waar ze worden blootgesteld. Edelweiss groeit op de hoogste Alpentoppen in Italië en heeft beschermende, antioxiderende eigenschappen en kan zichzelf herstellen. Blauwe zeedistel groeit tussen duinen en wadden in Zuid-Bretagne, onderworpen aan zeezout en grillig weer. Het bevat polyfenolen en falvonoïden en stimuleert de synthese van collageen en elastine. Het werkt dus verstevigend naar natuurlijke celvernieuwing. Zeevenkel groeit op de rotskusten van Noord-Bretagne, ook al in extreme zoute omstandigheden. De plantenstamcellen zijn zeer stressbestendig, herstellen het beschadigde weefsel en bouwen nieuwe structuren waar nodig.

Grofweg gezien zijn de Drops of Youth gericht op de leeftijd van 25+ maar het is belangrijker om te kijken naar de staat van je huid eerder dan je numerieke leeftijd. Het zijn herstellende, regenerende producten, maar dit is nog geen zware anti-ageing. De groene flesjes en potjes vormen een duidelijke verwijzing naar de plantenstamcellen en zitten dan nog eens in stevige doosjes van wit karton.

Volledig nieuw is volgens mij de Youth Essence Lotion: een skincare product dat je kan categoriseren onder de noemer voorbereiden en activeren, het is immers een prep voor de volgende stappen. Niet zozeer gelijk te stellen met een toner, die meestal wat wateriger zijn. Een essence is eigenlijk een stapje verder, iets dikker en meer een gelachtig gevoel, maar het trekt wel in als water. Je kan een beetje op een watje doen, maar omdat de essence wat dikker is, kan je daarmee product verspillen. Gemakkelijker is het om een beetje van de essence in je handen te verdelen en al drukkend op je gezicht aan te brengen. Het geeft een heel fris en hydraterend gevoel en zorgt ervoor dat je huid klaar is voor de volgende stappen en die skincare beter zal opnemen. Ik denk dat een lotion of essence voor veel mensen een overbodige stap is of lijkt, maar ik doe het al enkele jaren merk wel dat mijn huid er van opknapt.

Geen skincare routine is voor mij compleet zonder een goed serum, dus ik was zeer tevreden met het Youth Concentrate. Ongelooflijk populair, want in het afgelopen jaar werd er wereldwijd elke 23 seconden eentje afgerekend - wow! Het Youth Concentrate is dus niet nieuw, maar wel vernieuwd en werd versterkt met de drie keer zoveel plantenstamcellen. Je kan dit serum 's morgens en 's avonds gebruiken - de dikkere serumstructuur bevat onder meer salicylzuur en trekt eveneens als water in de huid. Je hebt 2 à 3 druppels nodig per keer en laat het dan even inwerken voor je verder gaat met je skincare. Het flesje werkt met een pipetje maar die van mij laat het jammer genoeg vaak afweten. Dat is mijn enige puntje van kritiek, omdat ik vaak een aantal keer opnieuw moet proberen voor ik de juiste hoeveelheid serum vastheb.

Opnieuw een fris gevoel met de Youth Cream, een lichte en luchtige crème die aangenaam hydrateert en mijn huid soepel en elastisch laat. Voor mij is dit bij uitstek een dagcrème omwille van het frisse en lichte gevoel. Op termijn laat 'ie je poriën er fijner uitzien en kunnen fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Niet helemaal zeker of er genoeg hydratatie in zit als je een extreem droge huid hebt, maar voor mijn gemengde huid werkt dit prima.

The Body Shop Drop of Youth
Youth Essence-Lotion - 160 ml voor € 15,00
Youth Concentrate - 50 ml voor € 39,00
Youth Cream - 50 ml voor € 25,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Wat goed dat je huid goed lijkt de reageren op de productne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt echt heel goed, en ik heb nog steeds amper iets van The Body Shop geprobeerd, nu ga ik het wel op mijn lijstje zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt erg goed, ik moet ook eens gezichtsverzorging producten uitproberen van TBS :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan misschien wel een staaltje vragen van de producten waar je interesse in hebt?

   Verwijderen
 4. Klinkt goed, ik moet ze nog proberen maar mijn huid is echt zooo slecht de laatste maanden dat ik gewoon niets meer durf te proberen uit schrik het nog erger te maken :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh, zo jammer! Ja, dan durf je waarschijnlijk niet meer veel testen. Hopelijk betert het!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig