1 april 2016

Infraligne, een jaar later


Flashback naar 1 april 2015 (nee, geen aprilgrap!) en mijn allereerste Infraligne-sessie. In de daaropvolgende weken kon je regelmatig een update lezen in het kader van mijn Wedding Series. Intussen zijn we een jaartje verder - het leek me daarom interessant om nog eens een algemene update te geven. Voor alle duidelijkheid, dit is geen gesponsorde post: ik betaal mijn onderhoudsbeurten met mijn eigen centen, dit artikel is niet op verzoek van Infraligne en ik krijg er ook niets voor in ruil. Just to be clear :-)

EXERCISE Beweging staat centraal! In de eerste fase deed ik bij Infraligne de zogenaamde advieskuur (20 beurten): twee keer per week een sessie van 30 minuten waarbij de oefeningen worden opgebouwd en de begeleiding je eetgewoonten opvolgt. En dat ging goed, want aan het einde van mijn advieskuur had ik mijn streefgewicht bereikt. Mijn waarden waren ook verbeterd: het vetpercentage daalde van 33,1% naar 27,8%, mijn BMI van 24,1 naar 22,5 en mijn metabolische leeftijd van 41 naar 28 jaar. 

Ik was dus zeer tevreden van mijn advieskuur en besliste om verder te doen met de onderhoudsbeurten. Die onderhoudsbeurten zijn per beurt iets goedkoper, je oefent slechts een keer per week in plaats van twee keer per week en probeert je gewicht en waarden stabiel te houden. Het is in deze fase dus niet meer per se de bedoeling om nog af te vallen, maar eerder om het bereikte resultaat te behouden, al viel ik in het begin gewoon verder af. Op dit moment ben ik vrij stabiel, maar ik moet wel nog altijd (de regelmaat van) mijn eten in het oog te houden.

Sinds januari is de prijs van de onderhoudsbeurten ietsje gestegen en betaal ik 120 euro voor 10 beurten. "In ruil" voor die prijsstijging word je in de vervolgkuur gebombardeerd tot VIP en geniet je van bepaalde voordelen bij hun partners. Geen idee wat die voordelen zouden moeten voorstellen, maar ik veronderstel dat het gaat om een bepaalde korting 'bij aankoop van'. Eerlijk: van mij mogen ze die voordelen houden en mij terug een lager tarief aanbieden voor de onderhoudsbeurten, daar heb ik meer aan.

Voorlopig doe ik nog even verder: met 30 minuten per week is het een gemakkelijke en effectieve manier om alles op peil te houden. Er zit twee kilo verschil tussen mijn zomergewicht en mijn huidige wintergewicht, maar dat is op zich geen ramp. In de lente en zomer eet ik veel meer fruit en salades en heb ik ook meer beweging. Deze winter ben ik een beetje stilgevallen met lopen, maar het wordt tijd om dat terug op te pakken!

FOOD Het fijne ontbijtje op de foto hebben we te danken aan Danone - op Valentijn hebben hubby en ik in stijl, maar toch ook wel gezond ontbeten :-) Want gezond eten is evenzeer belangrijk. Als ik mezelf wil pijnigen, denk ik aan het modellenmantra: a moment on the lips, a lifetime on the hips. Dat is natuurlijk héél cru gesteld en het is ook niet hoe ik over eten denk, maar er zit wel een kern van waarheid in. De oefeningen bij Infraligne zijn slechts de helft van het werk, de andere helft gebeurt thuis, in de kookpotten. Ik ben niet de persoon om op water en brood te leven, ik houd gewoonweg te veel van eten. Maar het helpt ongelofelijk om je eetgewoonten op te schrijven en inzicht te krijgen naar waar de balans soms overslaat.

Zeker door de week lukt het mij goed om alle to do's aan te vinken: regelmatig eten met gezonde tussendoortjes en voldoende groenten en fruit en lekker veel water drinken. In het weekend is het dan wel eens wat anders, zoals je wellicht kan zien in mijn Life behind the blog-artikels, haha! Ik heb die balans tussen supergezond en af en toe iets lekkers ook wel nodig, anders zou ik het niet volhouden. Ik ben ook niet degene die resoluut alle koolhydraten bant of een of ander trenddieet volgt. Voor mijn beleving is het beter dat ik gewoon alles mag eten, maar met mate. Als ik boodschappen doe, komen er overwegend gezonde dingen in de winkelkar en ik probeer ook steeds op voorhand een lijstje te maken. Grootste valkuilen voor mij zijn a) drukke periodes - want dan vergeet ik voldoende te drinken en netjes mijn tussendoortjes te verorberen en b) feestdagen - alleen maar lekkers, all day, every day! Het goede nieuws is wel dat ik mezelf gemakkelijk terug in balans kan brengen door na zo'n uitspatting terug 'normaal' te eten.

Conclusie: een jaar na de start ervaar ik mijn Infraligne-avontuur nog steeds als geslaagd. Mocht je meer willen weten over mijn Infraligne-ervaringen, de posts in mijn Wedding Series gaan er dieper op in. Als nog onbeantwoorde vragen zijn, stel ze gerust in de comments!
Share:

4 opmerkingen

  1. Super dat je Infraligne ervaring zo positief is. Ik heb zelf enkele jaren geleden stage gedaan bij Infraligne. Leuke atmosfeer in zo'n zaken :) Doe zo verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super! Ik heb ook ooit zo'n eetschema gevolgd en vond dat eigenlijk heel nuttig! Hier moeten de winterkilootjes er ook weer af!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig