24 april 2016

Dior Summer 2016: Milky Dots

Dior Milky Dots

Met de aprilse grillen van vandaag (zon! Of nee, hagel! Regen! En weer een beetje zon) zou je het misschien niet denken, maar zomercollecties poppen langzaamaan op!

De zomercollectie van Dior heet Milky Dots en doet mij bovendien automatisch aan deze oorwurm denken - ik wil mij meteen verontschuldigen voor het feit dat ook jullie er een hele dag mee in het hoofd zullen zitten, haha.

Dior Milky Dots

Maar bon, iederéén houdt van polka dots, want in al hun eenvoud bevatten ze toch wel een flinke dosis levensvreugde. Reden te meer om ermee te spelen óp de verpakking en in het gebruik van de nagellak in de collectie. Voor de rest spot ik vooral milky lipaccenten (melkachtig roze, zoals een milkshake) en voor gezicht en ogen voorziet Dior zand- en bronskleuren met hier en daar een fellere pop.

Dior Polka Dots 003 Plumetis

Dior Polka Dots 003 Plumetis

Dior Polka Dots 003 Plumetis

Dior waagt zich regelmatig aan een vorm van speelsere nail art - zo herinnerde ik mij direct de stickers in marinesfeer uit de zomercollectie van 2014. De Polka Dots Colour & Dots Manucure Kit speelt als enige product in de collectie visueel in op het stippenpatroon dat als inspiratie heeft gediend. Witte stippen fleuren het standaard blauwe Dior-doosje op, binnenin zit er een miniduo samen met een compacte dotting tool.

Er zijn drie kitjes - 001 Pastilles (nude beige en azuurblauw), 002 Confettis (kers en meloen) en 003 Plumetis (roze en lavendel) - die elk twee complementaire nagellakjes bevatten. Bedoeling is dat je je nagels lakt met een van de twee kleuren en volledig laat drogen. Dan kan je aan de slag met de tweede kleur en de bijgeleverde dotting tool: leg een druppel op een vel papier en dip de dotting tool erin. De kleuren in 003 Plumetis zijn vrij zacht en kan je ook perfect zonder enige nail art dragen. Ik ben voorlopig gegaan voor slechts een accentnagel op mijn ringvinger - al moet ik toegeven dat mijn nail art-capaciteiten toch nog wel wat dienen bijgeschaafd, want niet al mijn dotjes zijn perfect gelijk.

De nagellakjes zijn met hun 7 ml inhoud wat kleiner dan de fullsize, maar het formaat doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de kwast of de lak zelf. Het maakt ze net ideaal om mee te nemen op reis, omdat ze minder plaats innemen in je bagage.

Dior Addict 156 Milky Pastel 581 Beat

Dior Addict 156 Milky Pastel 581 Beat

Dior Addict 156 Milky Pastel 581 Beat

Dior Addict Milky Tint 156 Milky Pastel

Dior Addict Lipstick 581 Beat

Maar ach... de lipproducten doen het weer! De verpakking van de Dior Addict Milky Tint is identiek aan dat van de Dior Addict Fluid Sticks, máár de inhoud is toch echt wel verschillend. De naam Milky Tint zegt het eigenlijk allemaal: de kleuren geven maar een heel licht effect - verwacht je dus niet aan de meest gepigmenteerde lipsticks ooit - en dat in een soort van melkachtige pasteltintjes die aan milkshakes doen denken. De Dior Addict Milky Tints ruiken bovendien naar vanille, wat voor een totaalbeleving zorgt. Bedoeling is dat je lippen er fris, zacht en gehydrateerd uitzien, zonder überglossy te zijn. Ik draag bovenaan 156 Milky Pastel, een superfris, zacht pastelroze kleurtje dat heel gemakkelijk draagt. Het hydraterende en comfortabele gevoel blijft op zich nog best lang aanwezig op de lippen, maar ik denk dat de Milky Tints een beetje een love-or-hate-verhaal zullen zijn: ofwel vind je dit geweldig gemakkelijk en is het je het geld waard omdat je het zowat non-stop kan dragen, ofwel is het niet speciaal en gepigmenteerd genoeg om je geld aan uit te geven.

Een stapje verder staat de Dior Addict Lipstick in 581 Beat - wat een zálig kleurtje! Dit doet mij denken aan sappig zomerfruit en smeer ik met alle plezier op mijn lippen. Nog maar enkele maanden geleden las je hier al iets over de vernieuwde Dior Addict Lipstick - Beat is net wat intenser en rozer dan de vier andere kleuren die ik van deze lijn heb. Je herkent in het midden de ton-sur-ton CD-monogram, dit is de hydra-gelkern: een glanzende én verzorgende top coat die een soort van geleffect creëert voor op je lipstick. Na het eerste gebruik worden de letters iets minder zichtbaar, maar ze zijn doorheen heel de stick verwerkt. Die gelkern zorgt ervoor dat alles net wat soepeler over de lippen glijdt, dat je lippen verzorgd blijven en dat de kleur beter en egaler hecht. Het blijft een glanzende lipstick dus elke paar uur moet je bijwerken, maar met Dior Addict is dat eigenlijk altijd een plezier.

Dior Milky Dots - verkrijgbaar in de parfumerie
Dior Addict Milky Tint - 5,5 ml voor € 38,43
Polka Dots Manucure Kit - 2 x 7 ml voor € 32,94
Dior Addict Lipstick - 3,5 g voor € 38,03

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

12 opmerkingen

 1. Ik vind sommige dingen uit de collectie wel mooi. Maar de andere nagelkits bijvoorbeeld vind ik geen mooie combi. Je hebt de beste gekozen ;)

  Ilona
  www.artthisisart.com


  Btw: Danku voor het oorwurm lied dat in m'n hoofd geplant is voor vandaag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beat is prachtig en staat je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh al die mooie kleurtjes!! Die nagellakjes zijn tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Auwch. 38 euro voor die milky tint... Maar staat je wel zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleurtjes in de collectie, zeker mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het allemaal prachtige producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de kleurtjes van deze kit ook de mooiste, favoriet uit de collectie denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig