21 april 2016

Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF 30

Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF 30

Ik wil niet overkomen als de zoveelste zaagblogger, maar ladies 'n gents... zonnebescherming is geen overbodige luxe. Nu ben ik zeker niet vrij van de waarom-zou-ik-SPF-smeren-zonde, maar ik doe mijn best. Voor gewoon dagdagelijks gebruik, val ik meestal terug op een zonnefilter in dagcrème en/of foundation, maar als ik een hele dag out and about ben, drijf ik het wat op.

Ergens vorig jaar pikte ik al op dat er zoiets bestond als een UV-mist. Sú-per-han-dig voor mensen die ook op een zonnige dag graag make-up dragen, want wie heeft er nu de tijd en moed om telkens zonnecrème bij te smeren óver make-up? Onmogelijk te doen zonder je make-up te verpesten en ik ben niet de persoon die haar make-up telkens verwijdert om daarna terug bij te werken. Ain't nobody got time for that!

Bon, dit jaar is de UV-mist ook gewoon in België te koop! Maak kennis met Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF 30, een hydraterend water mét een zonnefilter, mét antioxidantencomplex en mét make-upfixeerkwaliteiten. Zei er iemand 'hoge verwachtingen'?

De Hydrabio Eau de Soin beschikt inderdaad over heel wat overtuigende kwaliteiten. Gemakkelijk? Absoluut. Het is een airless pomplacon in handtasformaat en werkt met een pompje dat een superfijne nevel produceert. Het maakt de formule zo licht als een voile - je voelt en ziet amper dat je een product met zonnefilter sprayt, het voelt werkelijk aan als puur water.

Water met een plus, want het werd verrijkt met hydraterende moleculen, Aquagenium (een verbinding van appelpitextracten, die de vochtcirculatie stimuleren, en vitamine PP, dat vocht vasthoudt en minder snel laat verdampen) en glycerine. Het toegevoegde antioxdiantencomplex beschermt de huid daarnaast tegen oxidatie en vrije radicalen. 

Als waterspray voelt 'ie al aangenaam, maar de toegevoegde SPF maakt het voor mij wel helemaal af. Het is de gemakkelijkste manier om elke paar uur de zonnebescherming opnieuw aan te brengen - even sprayen, laten drogen en klaar. Ik verwachtte mij aan witte vlekken op gezicht en kledij, maar daar is (gelukkig!) niets van aan - het verfrissende effect krijg je er gratis bij.

Tot op zekere hoogte fixeert de Hydrabio Eau de Soin je make-up omdat de pigmenten worden gefixeerd na contact met het water. Het is echter geen make-up fixer pur sang, althans niet voor mijn gemengde huid. Ik vergelijk de fixatiekracht natuurlijk met een product als Urban Decay All Nighter, en daar kan weinig tegenop. Met de Hydrabio Eau de Soin krijg je een hele mooie, maar vooral all-over glow en in combinatie met de natuurlijke oliën van mijn gemengde huid vreet dat na enkele uren aan de make-up op mijn T-zone. Voor wie enkel op zoek is naar een hardcore make-up fixer zijn er dus betere alternatieven, maar voor verfrissing, hydratatie en de gemakkelijkste zonnefilter ooit, is de Hydrabio Eau de Soin een schot in de roos.

Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF 30 - 50 ml voor € 13,30

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

18 opmerkingen

 1. Ik ga voor de zonnebescherming in essence-vorm uit Korea. (Merk: Missha) Nog niet bij mij, maar wel onderweg. Handig om onder je make-up te smeren in plaats van er boven te sprayen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me zo handig voor 's zomers ! Verfrissing en bescherming in één. Ik gebruik wel een SPF onder mijn makeup maar die breng je overdag niet zo snel opnieuw aan dus dit product is echt perfect op dat vlak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben ik blij dat deze EINDELIJK ook in België verkrijgbaar is. Ik verbrand wel snel, dus heb toch wel een beetje schrik dat dit niet voldoende bescherming gaat geven (ook al smeer ik me aan de basis in met SPF). x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een keertje extra sprayen, dan? Is sowieso handig en snel!

   Verwijderen
 4. Eindelijk! Ik heb vorige maand een make-up setting spray met spf50 uit NewYork meegebracht maar daar zit zoveel alcohol in, ook niet zo goed. Blij dat er weer iets nieuws en hopelijk beter op de markt komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is inderdaad zonder alcohol, parabenen en parfum. Dus hopelijk iets dat je beter ligt!

   Verwijderen
 5. Eindelijk!! Ik kocht vorige maand nog een fles in Frankrijk, maar ben blij dat de spray vanaf nu makkelijk verkrijgbaar is zonder de grens over te moeten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Volledig mee akkoord! Dit ga ik volgende week halen bij de apotheek!

   Verwijderen
  2. Hihi, leuk hoe enthousiast iedereen is!

   Verwijderen
 7. Ik ben zwaaaaar fan! EINDELIJK een SPF mist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat we allemaal op zoiets aan het wachten waren!

   Verwijderen
 8. Ik ben echt benieuwd om deze uit te proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn een spf mist, kan ik deze ook met mijn gemengde huid gebruiken of is hij dan te vettig ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook een gemengde huid en ik kon hem zonder problemen gebruiken. De spray voelt echt aan als water, niet als zonnecrème. Het enige nadeel was dat mijn make-up het geen hele dag uithield, omdat het geen fixatiespray an sich is.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig