28 april 2016

MAC lips: Caitlyn Jenner & Brooke Candy

MAC Caitlyn Jenner Brooke Candy

I love me some lipstick! En zeker vandaag, want toen ik een kijkje nam op de Belgische webshop van MAC, viel mij op dat zowel MAC x Caitlyn Jenner als MAC x Brooke Candy al online staan!

Beide dames hebben een andere invulling gegeven aan MAC's slogan All Ages, All Races, All Sexes. Olympisch kampioen en reality-ster Bruce Jenner trad in 2015 als Caitlyn Jenner op de voorgrond en dat wordt nu bezegeld met een eigen MAC-lipstick, Finally Free. Brooke Candy daarentegen deed niet meteen een belletje rinkelen en moest ik even Googelen. Aan de andere kant van de grote plas is ze onder meer gekend als dochter van de CFO van Hustler, stagiaire van styliste Rachel Zoe en een stripper-turned-rapper die geen blad voor de mond neemt. Met andere woorden, Brooke doet net wat ze wilt en laat zich door niemand iets zeggen, ook niet wat haar make-up betreft.

MAC Caitlyn Jenner Brooke Candy

Hierboven zie je de swatches even zij aan zij en wordt het verschil in finish ook meteen duidelijk. Uiterst links MAC Caitlyn Jenner Finally Free, in het midden MAC Brooke Candy in Whirl en uiterst rechts MAC Brooke Candy in Doo-Wop.

MAC Caitlyn Jenner Finally Free

MAC x Caitlyn Jenner viel meteen in de smaak. Met Finally Free zet ze niet alleen zichzelf in de picture door haar verhaal te delen, maar steunt ze ook de hele transgender gemeenschap. De volledige verkoopprijs gaat immers naar het MAC AIDS Fonds Transgender initiatief!

Finally Free is een draagbare medium rosy nude in de Cremesheen-formule. Crèmig, netjes gepigmenteerd en met een beetje glans, zodat je de perfecte mix krijgt. Deze lipstick glijdt zonder moeite over je lippen, geeft best wat kleur af, maar gaat nooit over the top. Enkele uurtjes of hapjes verder moet je even bijwerken, maar an sich is de houdbaarheid nog best prima. De kleur vind ik uiterst goed gekozen: Finally Free kan voor iedereen werken, elke dag opnieuw. Het is een kleur die de liefhebber wel opvalt, maar altijd elegant blijft. Ik ben fan!

Finally Free kost € 19,50 en is een online exclusive, dus kan je niet in de winkel kopen. Hij staat nu online!

MAC Brooke Candy Whirl

Bij MAC x Brooke Candy mag het ietsje meer zijn en dat start bij de sprekende verpakking. De collectie bestaat uit 15 producten waarmee ze haar creativiteit tentoonstelt en je uitdaagt om haar excentriciteit te matchen. Hoewel het ook nog vrij braafjes kan, dat bewijst ze met deze lipstick in Whirl. Ongetwijfeld doet deze lipstick wél een belletje rinkelen want in het afgelopen jaar kreeg Whirl een ware cultstatus, dankzij de lippen van Kylie Jenner. Hij zit dus ook gewoon in het vaste assortiment, maar werd door Brooke Candy opgepikt, opgepimpt en aan haar collectie toegevoegd.

Whirl wordt door MAC beschreven als een dirty rose - de roze, warmere ondertoon is wel duidelijk aanwezig, maar ik categoriseer Whirl op mijn huid vooral als een bruinige lipstick. Insert flashbacks naar de jaren '90 en The Craft - ja, alles komt terug, maar de tijd van bruine lipstick en plastieken choker-kettingen ben ik al lang gepasseerd. Ik denk dat hij véél beter en werkelijk veel mooier tot zijn recht komt op iemand met een iets diepere huidtint dan die van mij. De matte finish is die van de fijne soort: nog best crèmig en niet uitdrogend op de lippen, wel langhoudend.

Opvallend: Whirl koop je in de vaste collectie voor € 19,50 maar in de Brooke Candy limited edition staat hij aan € 21,50. Als je niets met Brooke Candy hebt, maar wel met Whirl, kan je altijd voor de standaard MAC-verpakking gaan.

MAC Brooke Candy Doo-Wop

Een heel pakje opvallender is Doo-Wop en de beschrijving - pink pop - is zeer accuraat! Het ultieme roze met de ultieme pop, waar je niet naast kunt kijken, want dit is zo goed als neon. Van Doo-Wop krijg ik onmiddellijk een grote smile op mijn gezicht! Ook deze is een matte finish en alweer van de fijne soort, want houdt erg goed maar droogt je lippen niet uit en kruipt niet onflatteus in de lijntjes.

MAC x Brooke Candy is vanaf 5 mei in de MAC stores te koop, maar staat nu ook al op maccosmetics.be!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

22 opmerkingen

 1. Whirl blijf ik een topper vinden en de Caitlyn Jenner lipstick ziet er ook erg mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whirl is voor mij wel even wennen, maar da's ook wel omdat ik mezelf nooit met zo'n kleuren zie.

   Verwijderen
 2. Waaaat Brooke Candy al online?
  Whirl is suuupermooi, wauwie!
  Doo-Wop heb ik ook, niet meteen iets wat ik vaak zou dragen, toch een mooi kleurtje.
  Finally Free is toch mijn absolute favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yeees! Ik zag het gisteren ineens! Online zijn ze soms sneller dan hun officiële datum.

   Verwijderen
 3. Whirl is supermooi! Als ik hem niet al had, kocht ik hem in de Brooke Candy-editie... Sucker for packaging, hierzo! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie lipsticks! Staan je echt super.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie kleuren. Die van Jenner wil ik ook nog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij blijft nog een even te koop, dus je hebt nog tijd :-)

   Verwijderen
 6. wauw ik vind ze alle drie echt wel geweldige lipsticks
  ze staan je ook allemaal goed op de lippen :)

  liefs
  Karlien
  http://www.polishedcats.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whirl is toch wel mijn favoriet van de drie, al vind ik die van Caitlyn ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh waauw, ik wil Finally Free! Heel mooi. De finish is ook flawless.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Whirl is inderdaad echt zoooo mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Finally Free ziet er heel mooi uit. Die ga ik zeker nog kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Doo Wop laat je gelaat volgens mij helemaal opleven!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig