11 mei 2016

Eyes on MAC Anniversary

MAC Pastel Times Nine

MAC staat voor mij synoniem aan oogschaduw - daar is het bij mij indertijd allemaal mee begonnen. Ik weet nog dat ik voor de rekken met oogschaduw stond en alléén maar felle kleurtjes kocht. Mettertijd is mijn voorliefde voor felle oogschaduw wat bekoeld en houd ik het nu liever op neutrale kleuren, maar wat mij betreft is MAC nog altijd een topper als je oogschaduw zoekt.

Je kan alle kleuren in aparte potjes kopen, maar ik ga liever voor de losse pans, zodat je je eigen palet kan samenstellen. Toegegeven, die keuze is niet altijd gemakkelijk... dus helpt MAC je gewoon op weg. Eyes on MAC Anniversary is een collectie vol vooraf samengestelde oogschaduwpaletjes, met kleuren die perfect passen en die je kan combineren.

Er zijn drie grote paletten Eye Shadow x 15 in Cool Neutral, Warm Neutral en Mellow Moderns en zes kleinere paletjes Eye Shadow x 9 in Purple Times Nine, Navy Times Nine, Dusky Rose Times Nine, Amber Times Nine, Pastel Times Nine en Burgundy Times Nine.

In deze paletten zit de oogschaduw wel vast, dus kan je de pans niet zomaar verwisselen voor een andere kleur. Een snelle berekening leert mij echter dat de prijs dan weer veel voordeliger is. Als je zo'n 15-pan palet zelf wilt samenstellen, kost het je al gauw iets meer dan 200,00 euro versus 115,00 euro voor een vooraf samengesteld palet. Als de kleuren je dan toch aanstaan, is dit zeker een goede deal!

MAC Pastel Times Nine

MAC Pastel Times Nine

De kleinere paletjes bevatten negen kleuren en zijn onderverdeeld per kleur - het lichte paletje hierboven is Pastel Times Nine met, hoe raad je het, negen lichte pastelkleuren. Alle kleuren zijn vrij licht tot medium gepigmenteerd, gaan van superneutraal naar enkele tinten roze en groen en je krijgt een mix van matte, satijn en een meer glanzende finish.

De pans in de Times Nine paletjes zijn kleiner, met 0,8 gram ongeveer de helft van een fullsize pan oogschaduw, maar alsnog goedkoper in de samengestelde formatie dan apart. Naar mijn aanvoelen zit je door de focus per kleur iets beperkter qua keuze en is het de kunst een paletje te vinden waarvan de kleuren jou aanstaan. Al denk ik dat dit zeker het geval kan zijn!

MAC Pastel Times Nine

MAC Pastel Times Nine

Zoals je ook al zag in de swatches op mijn arm, is het met pastelkleuren niet evident om een heel dramatische, diepe of kleurrijke look te creëren, máár dat is volgens mij voor de echte pastelliefhebbers ook niet de bedoeling. Pastelkleuren hebben de eigenschap dat je met vrij veel verschillende kleuren kan spelen, maar dat de gehele ooglook toch vrij licht en fris blijft. Van dichtbij, in de details, zie je wel het verschil tussen de kleuren onderling, maar van op een afstandje blendt alles naadloos in elkaar over en zijn er nauwelijks randjes te zien. Dat maakt het wel meteen een heel foolproof en werkbaar paletje. De lipstick is trouwens MAC Doo-Wop van de Brooke Candy samenwerking - met een lichte ooglook kan je zonder problemen het effect op de lippen wat intensifiëren of dramatiseren.

MAC Eye Shadow x 9 - € 39,00
MAC Eye Shadow x 15 - € 115,00
Nu in MAC stores en op maccosmetics.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Oogschaduw, allemaal goed en wel, maar die roze lipstick staat u geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het wel een mooi palette! En idd, die lipstick staat je goed! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, het zijn zeker jouw kleurtjes, ik zie je ze dragen!

   Verwijderen
 3. Hmmm nah, niet zo mijn ding, deze kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het best een mooi palette, voor mezelf te flets en niet sprekend genoeg maar voor jonge meisjes lijkt mij dit wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij lijkt het ook wat voor jonge(re) dames of voor wie echt alleen maar heel lichte kleuren wilt. Mooi, maar mist wat diepere en rijkere kleuren om een perfect everyday palet te zijn voor mij.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig