31 juli 2016

MAC Future MAC

MAC Future MAC

Met Future MAC spring ik even terug in de tijd. Dit is namelijk de lentecollectie van MAC - een collectie vol mineralize producten die inspireren om te spelen met het licht.

Op de Belgische webshop van MAC kan ik de collectie an sich niet meer terugvinden, maar via de zoekbalk kon ik deze twee producten wél nog lokaliseren. Sowieso kan je altijd eens in-store proberen (en swatchen!). Het was in elk geval een van de collecties die mij allround aanspraken, met luchtige texturen en veelal draagbare kleuren.

MAC Future MAC

MAC Future MAC

De Mineralize Blush in Cosmic Force wordt omschreven als een dirty nude. Hij is niet te warm, niet te koel, met een hintje roze, maar manifesteert zich vooral als een neutrale blush. In de pan lijkt het niets speciaals of spannends, maar dat is net het mooie eraan: dit is een no-nonsense blush waarbij je niet te veel moet nadenken en die altijd werkt voor de lichte(re) huid, ongeacht je ondertoon. Hij doet me in dat opzicht een beetje denken aan Tarte Amazonian Clay Blush in Exposed. Als je een hele lichte, roze huid hebt, kan het misschien zelf werken als contourpoeder. Textuurgewijs eveneens een fijne blush: licht, fijngemalen en laat zich in zijn transparantie vrij goed opbouwen, zodat je nooit met een cakeface eindigt. Cosmic Force is limited edition, maar MAC heeft wel een aantal andere kleuren Mineralize Blush in het vaste assortiment zitten.

Eveneens limited edition zijn de multi-use Lustre Drops, al poppen ze regelmatig op in een nieuwe collectie. Deze rosé koperkleurige Barbados Girl herinner ik mij bijvoorbeeld nog van een collectie die MAC enkele jaren geleden samen met Rihanna uitbracht. Het flesje lijkt dan wel piepklein, maar met Lustre Drops is less echt wel more.  Zoals je op de swatch kan zien, is één enkel druppeltje voldoende. Op mijn bleke onderarm lijkt het misschien wat heftig, maar hoe meer je Barbados Girl uitblendt, hoe transparanter hij wordt, tot een soort van vloeibare zonnegloed. Opwarmen en uitblenden doe ik met mijn vingers en eens opgedroogd, laat Barbados Girl een mooie glow na die perfect blijft zitten tot je hem zelf verwijdert. Ik heb hem al bovenop foundation gedragen, maar je kan hem ook eventueel mengen met foundation of een body lotion om heel je lijf in gouden glow te laten baden.

MAC Mineralize Blush Cosmic Force

Je zag de Mineralize Blush in Cosmic Force al in deze look. Hij valt niet meteen op maar doet toch íets. Ik vind hem ideaal als ingetogen blush, als je meer de nadruk wilt leggen op ogen en/of lippen of gewoon als gemakkelijke everyday blush.

MAC Mineralize Blush in Cosmic Force - 3,2 g voor € 25,50
MAC Lustre Drops in Barbados Girl - 18 ml voor € 20,00
Via maccosmetics.be of in-store bij MAC

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig