30 juli 2016

Review: Charlotte Tilbury skincare

Charlotte Tilbury skincare

In mei zag je dit Charlotte Tilbury The Gift of Goddess Skin setje in mijn Londen shoplog. Ik was zeer benieuwd naar deze producten, maar besliste eerst het mini-setje te kopen, omdat de fullsize producten toch wat aan de prijs zijn. Op deze manier kon ik de producten deftig uitproberen en echt testen of ze wat voor mij zouden kunnen zijn. Dat mini's handig kunnen zijn, wordt nu weer duidelijk. Van twee van de drie producten ben ik namelijk enthousiast, maar eentje schiet toch tekort.

Charlotte Tilbury Skincare

In de set: Wonder Glow Instant Soft-Focus Beauty Flash, Goddess Skin Clay Mask en de Magic Cream.

Ik begin met de bummer: Wonder Glow. Deze Instant Soft-Focus Beauty Flash zou een fix moeten zijn voor de grauwe, vermoeide en gedehydrateerde huid. Ik was uiteraard onmiddellijk geïnteresseerd! Het werkt met een zogenaamde Fluorescent Core Light Diffuser die het UV-licht van de omgeving laat weerkaatsen op je huid zodat die laatste een boost krijgt, zeg maar een instant spotlight effect. Als anti-ageing aspect worden fijne lijntjes daarbij ook ingevuld en weggeblurred en houdt hyaluronzuur het vocht vast voor een plumpend resultaat. Geen sec skincare product dus, maar een hybride tussen skincare en make-up. Je kan Wonder Glow gebruiken op zichzelf, onder foundation of bovenop foundation voor een instant glow.

Mijn persoonlijke ervaring botst een beetje met deze beloftes en dan met name het aspect glow. Wonder Glow geeft mij niet zozeer een natuurlijke glow, maar een gezicht vol gouden shimmer. Fijne shimmer, dat wel, en van veraf kan het misschien op een glow lijken, maar van kortbij zíe ik die shimmer gewoon. Als ik shimmer wil, doe ik dat liever via (poeder)highlighter en dan kan ik dat ook gecontroleerd aanbrengen. Eens mijn foundation erover aangebracht, blijft er bitter weinig over van die instant soft-focus beauty flash. Het is evenmin een langhoudende primer, dus ook op dat vlak mis ik een beetje de meerwaarde van dit product.

Ik denk dat Wonder Glow een beetje een hit or miss is. Er zullen mensen zijn voor wie dit wel zal werken, maar ik behoor niet tot die groep. Wonder Glow had van mij gerust een voorbeeld mogen nemen aan deze Hourglass Ambient Light Correcting Primer voor wat de glow betreft.

Gelukkig is het niet al kommer en kwel in deze blogpost: met het Goddess Skin Clay Mask en haar eigen Magic Cream scoort Charlotte Tilbury dan weer goede punten. Die Magic Cream werd geïnspireerd door haar jarenlange ervaring backstage, waar ze modellen op zeer korte tijd klaar moest stomen voor de catwalk. Een instant hydratatieboost doet dan wonderen!

Dat is ook het idee achter deze Magic Cream, een dikke en rijke crème met karitéboter, hyaluronzuur, camelia- en rozenbottelolie, vitamine E, A en C. Verder zitten er ook gladstrijkende siliconen in en krijg je er een SPF 15 bij. Met mijn gemengde huid gebruik ik de Magic Cream níet als dagelijkse dagcrème, wel als een primer voor make-up. Net door die hydratatieboost ziet mijn huid er dan beter uit en kan ik de foundation gemakkelijk aanbrengen. Je hebt hier echt niet te veel van nodig, de crème is zeer dik en moet je goed uitsmeren en inmasseren. Die extra massage doet natuurlijk ook heel wat goeds voor je huid. Ik ben blij met mijn mini, want de fullsize Magic Cream kost zo'n € 90,00 voor een potje van 50 ml - eerlijk gezegd zou ik het er geld niet voor over hebben. Niet omdat de Magic Cream niet werkt, wel omdat ik denk dat er alternatieven zijn die op mijn huid hetzelfde resultaat kunnen geven, zonder op het luxegevoel te moeten inboeten.

Ik ben ook altijd te vinden voor een goed kleimasker. Met een naam als Goddess Skin Clay Mask trek je natuurlijk direct mijn aandacht. De beloftes zijn niet min: dit masker belooft hydratatie, glow, verfijnde poriën en een gezuiverde huid.

Met een eerder luchtige textuur die afwijkt van die van het gemiddelde kleimasker, ontwikkelt het masker zich ook anders dan wat je van een kleimasker zou verwachten. De meeste kleimaskers drogen op en beginnen een beetje te trekken aan je huid, voor mij een teken dat het werkt en dat de onzuiverheden uit de huid worden gezogen. Het Goddess Skin Clay Mask droogt echter niet op en is daarom misschien net wel ook geschikt voor de gevoeligere huid die met standaard kleimaskers wat minder goed overweg kan. Naast kaolien bevat dit masker namelijk ook amandel-, zonnebloem- en rozenbottelolie. Het resultaat is een huid die zacht en gevoed achterblijft en toch een verfriste, gezuiverde look heeft. Het is waarschijnlijk iets minder hardcore dan bijvoorbeeld zoiets als een Glamglow Youth Mud, maar geeft wel instant resultaat.

Twee op drie, dus zeker niet slecht gescoord, Charlotte!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Deze producten staan ook nog op mijn lijstje om eens uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het niet kopen als je een gevoelige huid hebt. Ik heb mijn dochter een pot dagcreme cadeau gedaan voor kerst en nu heeft ze uitslag over haar hele gezicht het lijkt wel ecceem. Echt balen dit😔

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer! Ik heb haar Magic Cream ook nooit als dagcrème, maar eerder als primer gebruikt, maar het blijft een bummer als een cadeau niet uitpakt zoals gewenst. Ik weet niet of je het kan terugbrengen naar waar je het hebt gekocht? In België is terugbrengen van make-up en skincare niet echt evident, misschien wel waar jij het hebt gekocht?

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig