28 juli 2016

Wella Professionals Oil Reflections

Wella Professionals Oil Reflections

De laatste weken ervaar ik een heus geurfestijn wanneer ik mijn haar was - dat mag dan misschien niet de prioritaire eigenschap zijn van enig beautyproduct, ik apprecieer het anders des te meer als goed werkende producten ook nog eens heerlijk ruiken.

Mijn haar is alleszins helemaal happy met deze Wella Professionals Oil Reflections - en ik ook. Het zijn niet de Wella haarproducten die je in de drogisterij vindt, deze lijn behoort tot Wella Professionals en koop je dan ook bij de kapper of groothandel.

De Oil Reflections-lijn gaat voor bescherming van het haar tegen vrije radicalen en mineralen, maar creëert ook een goede vochtbalans en beschermt de natuurlijke lipidenlaag in het haar tegen verdere afbraak. De (beperkte, want achteraan de ingrediëntenlijst) oliën moeten je haar een natuurlijke luminositeit geven (lees: glans, maar geen vettige wortels), waardoor je haardos er meteen gladder en gezonder uitziet.

En die geur... denk exotische stranden, azuurblauw water en cocktails all day, every day. Elk product heeft een eigen parfum, maar de rode draad is dat je even helemaal kan afdwalen naar het aards paradijs, en dat in je eigen douche.

Wella Professionals Oil Reflections

Wella Professionals Oil Reflections
 Wella Professionals Oil Reflections

De verpakkingen zijn ook helemaal in dezelfde sfeer, helder wit met gouden accenten, die natuurlijk ook zinnespelen op de glanzende werking van de producten.

De slanke flacon Oil Reflections Luminous Reveal Shampoo is eigenlijk een hele lichte, bijna transparante shampoo. Hij bevat een extract van witte thee en reinigt mijn hoofdhuid zonder hem uit te drogen. Hij werkt ook prima op dagen dat ik wat meer build-up in mijn haar heb (lees: haarspray, zweet, droogshampoo) en haalt alle restjes uit mijn haar en van mijn hoofdhuid. Er zit wel SLS en SLeS in, maar mijn hoofdhuid heeft daar geen last van en droogt niet uit. Ik volg dan op met de Oil Reflections Luminous Instant Conditioner, die in een handige tube zit. Ook deze bevat een extract van witte thee, macadamia- en camelia-olie, zodoende dat je haar gladder en goed doorkambaar is, maar ook de nodige hydratatie krijgt. De naam verraadt het al: je hoeft deze maar 30 seconden te laten inwerken! Een prima conditioner voor mijn fijne haar. Afwerker van dienst is de Oil Reflections Luminous Smoothening Oil die in een robuuste flacon met pompje zit. Dit is geen pure olie, voor alle duidelijkheid, er zit slechts een beperkte hoeveelheid macadamia- en avocado-olie in. Maar voor mijn fijne haar is het zeker zo aangenaam om een serum-olie te gebruiken dat mijn haar wat gladheid en verzorging geeft, zonder het te verzwaren. Sowieso doe je hier heel lang mee: dit is een flacon van 100 ml en met een à twee pompjes kom je al heel ver en geef je de haarlengtes en -punten een boost. Als je haar wat dikker en/of droger is, kan je hier ook perfect mee aan de slag op nat haar, voor het föhnen, maar ik gebruik het vooral na het stylen.

Wella Oil Reflections
Luminous Reveal Shampoo - 250 ml voor € 16,20
Luminous Instant Conditioner - 200 ml voor € 20,20 
Luminous Smoothening Oil - 100 ml voor € 24,70
Bij de Wella Professionals-kapper of groothandel

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Prachtige haarverzorgingsproducten!
  Het ziet er luxe uit!
  Met het zeer warme weer heeft mijn kurkdroge kapsel ook eens een flinke boost nodig.
  Goed artikel.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig