5 augustus 2016

Let's meet: Maria Galland

Maria Galland

Let's meet: Maria Galland! Een merk met meer dan vijftig jaar geschiedenis, ontwikkeld door een succesvolle danseres die vanuit haar huis in Parijs schoonheid op maat begon aan te bieden. Intussen kan je het luxemerk wereldwijd vinden in schoonheidsinstituten en spa's en is er ook een online webshop. Met dit trio aan producten kon ik de Maria Galland know-how voor de eerste keer aan den lijve ondervinden.

Die know-how mag er zijn en wordt geëtaleerd in twee van de serums: het 22J Cell-Protecting Primer met SPF 20 voor overdag en het 22N Cell-Boosting Serum voor 's nachts. Twee producten die de celproductie en -regeneratie in evenwicht proberen houden en slabakkende celvernieuwing terug proberen stimuleren met een goede bescherming overdag en een herstellende functie in de nacht.

In de ochtend grijp ik regelmatig naar de witte flacon 22J Cell-Protecting Primer SPF 20, een symbiose van intensieve celbescherming, anti-ageing en make-up primer. Geen typisch serum in zijn applicatie, want dit gebruik je ná je dagcrème, maar vóór je foundation. Uiteraard is er een SPF 20, wat netjes is, tesamen met de drie functies:
  • intensieve celbescherming: provitamine C werkt als een schild, neutraliseert vrije radicalen en beschermt tegen vroegtijdige veroudering; extracten van mierikswortel en kers vormen een anti-pollutiecomplex;
  • anti-ageing: peptiden en vitamine C stimuleren de aanmaak van collageen en verhogen de elasticiteit en stevigheid van de huid; een plantenextract verhoogt het vermogen van de huid om vocht vast te houden;
  • blurring primer.
Het was even wennen om een serum-like product pas ná mijn dagcrème te gebruiken, maar de werking is natuurlijk ietsje anders dan een 'normaal' serum. Ook de textuur is niet zozeer vloeibaar, maar eerder die van een lichte lotion. Het trekt snel in de huid, geeft een beetje een plumping en egaliserend effect en vormt effectief een goede, hechtende ondergrond voor mijn foundation. Ik vind de gedachte van een beetje extra bescherming, zowel in de vorm van een zonnebescherming als in de vorm van bescherming tegen (stads)vervuiling, erg interessant. Door zijn drie-in-een werking biedt het ook echt een meerwaarde ten opzichte van en onderscheidt het zich van mijn andere skincare.

De nacht is dan weer het ideale moment om huidherstel te stimuleren en optimaliseren. Het 22N Cell-Boosting Serum werkt daarvoor met anti-oxidant vitamine C. Hier mag je gerust wat meer van gebruiken en niet enkel je gezicht, maar ook je hals en decolleté mee insmeren. Sowieso mag je dat in het algemeen toepassen: er ligt geen onzichtbare barricade tussen je gezicht en hals, dus smeer gerust je dag-, nachtcrème en andere verzorging wat verder door, dat ga je op termijn alleen maar appreciëren.

Het Cell-Boosting Serum neutraliseert de schade van overdag, stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en helpt je huid om meer vocht vast te houden. De werking van de vitamine C wordt versterkt door extracten van Afrikaanse berkenschors en Japanse beauty berry; een stamcelextract van kidneybonen geeft je huid wat meer energie en uitstraling en ook een complex van squalaan en hyaluronzuur zorgt voor een goede hydratatie.

Textuurgewijs mag je je hier wel aan een echt serum verwachten en ook deze keer is er een interessante gebruikersinstructie: breng hem aan vóór je andere nachtserum of -verzorging, want dan wordt ook daarvan de werking extra geoptimaliseerd, met dank aan het Cell-Boosting Serum.

Maria Galland

Het is telkens weer een feest als ik in de badkamer een masker sta te kiezen. Afhankelijk van wat mijn huid nodig heeft en hoe druk ik het heb, leg ik gemiddeld twee keer per week een laagje op mijn gezicht (en nek, in geval van een meer hydraterend masker). Geef mij een masker, en ik ben blij.

Het Maria Galland 302 Masque Peeling Clarité ligt volledig binnen mijn comfortzone: het gelige masker met papaya-extract en -enzyme verwijdert op een zachte manier afgestorven hoornschilfers (hello, baby skin!), de natuurlijke kleimineralen absorberen overvloedige talg (happy gemengde huid, hierzo),  extract uit de zaadjes van de moringaboom reinigt en verwijdert onzuiverheden (hoera, clean skin) en hars van de wilde pistacheboom verfijnt de poriën (kan nooit kwaad!). Conclusie: zuiverend en exfoliërend, dus je huid ziet er gladder, frisser en verfijnd uit, maar evenzeer verzorgend met een goede portie glycerine.

Je kan dit masker een- tot tweemaal per week gebruiken en legt een dun laagje over heel je gezicht. Je laat het dan een vijf- tot tiental minuutjes inwerken, tot het overal opgedroogd is en wat lichter van kleur geworden is. Op dat moment maak je je vingers vochtig en begin je het masker in te masseren, daarna kan je het afspoelen. Niet alleen ziet je huid er op dat moment beter uit, maar alle verzorging die je nadien nog aanbrengt, wordt ook gewoon beter opgenomen.

Maria Galland blijkt een luxemerk dat zich tot nu toe voor mij verborgen hield in de schoonheidsspa's van de wereld - blij dat ik het mocht ontdekken!

Maria Galland 302 Masque Peeling Clarité - 75 ml voor € 46,00
Maria Galland 22J Cell-Protecting Primer SPF 20 - 30 ml voor € 55,00
Maria Galland 22N Cell-Boosting Serum - 30 ml voor € 79,00
Verkrijgbaar via Maria Galland online webshop en verkooppunten

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig