2 augustus 2016

Moroccanoil Treatment

Moroccanoil Treatment

Vier jaar na de hype kom ik ook nog eens af, haha. Ik ben al jaren benieuwd naar de producten van Moroccanoil, maar met een lade vol haarproducten kon ik nóg een extra haarolie precies nooit verantwoorden. Toch bleef het kriebelen... het merk spreekt mij gewoon aan en mijn nieuwsgierigheid bleek te sterk.

Toen ik rondliep in Gent, viel mijn oog namelijk op de etalage van een kapper in de Walpoortstraat en sprong ik binnen voor een flesje Moroccanoil Treatment. Ik ging voor het allerkleinste formaat - enerzijds omdat ik liever eerst voorzichtig begin, anderzijds omdat de kapster mij vertelde dat je hier echt maar heel weinig van moet gebruiken, dus was het flesje van 25 ml de perfecte instapper.

Met een klein beetje bedoelen ze ook echt maar een klein beetje. Begin met een dikke druppel, niet meer dan dat en neem daarna desnoods nog een druppel extra als je het nodig hebt. Je kan de Moroccanoil Treatment gebruiken op nat of droog haar, voornamelijk op de lengtes en punten. Het is oil-infused hair care, een siliconen haarserum waar arganolie aan is toegevoegd. Nat haar kan je hiermee ontwarren, meer glans geven en sneller laten drogen; op droog haar is het een finishing product dat pluis en gespleten punten onder de knoet houdt en extra glans toevoegt. Ook kan je enkele druppels toevoegen aan je haarmaskers voor wat extra voeding.

Moroccanoil Treatment ingredients

Zelf gebruik ik dergelijke serums graag na het föhnen, om mijn punten gladder te maken en wat glans toe te voegen aan mijn uitgedroogde lengtes. Volgens mij kan ik jaren verder met het flesje van 25 ml want het kleinste beetje doet meteen wat het moet doen. Online verklaren heel wat consumenten eveneens hun liefde aan Moroccanoil, al zijn er ook enkele kritische stemmen te horen, omdat de ingrediënten de prijs niet rechtvaardigen of omdat hun haar er vettig van wordt. Bij dat laatste kan ik inkomen als je te veel gebruikt of het serum te dicht bij de wortels/hoofdhuid aanbrengt. Zeker bij het kleine flesje kan je al eens te veel in je handen nemen, omdat er daar geen pomp op zit. Ik zou dan ook de neiging hebben om alles te gebruiken "want ik heb er toch genoeg voor betaald". Wat de ingrediënten betreft (zie ook de foto hierboven): nee, dit is geen pure arganolie dus je betaalt inderdaad ook wel voor een stuk de naam, merchandising en verpakking.

Moroccanoil Treatment zit in een donkerbruin apothekersachtig flesje met turquoise accenten. Het serum zelf is amberkleurig en de textuur doet mij een beetje denken aan agavesiroop. En die geur! Uiteraard is dat een persoonlijke voorkeur, maar voor mijn neus is de geur warm en exotisch en maakt dat mijn ervaring eens zo aangenaam.

Moroccanoil Treatment is geschikt voor alle haartypes, al bestaat er ook een Moroccanoil Treatment Light specifiek voor fijn haar en lichtgekleurd haar - hetzelfde serum, maar iets lichter qua textuur en kleur. Ik heb anders niet te klagen van de 'originele' Moroccanoil Treatment, ook op mijn lichtgekleurd haar werkt 'ie perfect!

Moroccanoil Treatment - 25 ml voor ongeveer € 18,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik heb zelf ook een klein flesje, waar ik volgens mij nog een eeuwigheid mee toe zal komen. Zelf gebruik ik het ook na het fohnen, op de puntjes en babypluisharen.
  Oh, ik zag toevallig ook dat als je nu een abonnement neemt op de glamour je een leuk pakketje van maroccanoil er bij krijgt (met shampoo en conditioner), dus dat is mssn een tipje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt erg goed.
  Hier verkopen ze het in afro shops.
  Ik moet er nodig één kopen,

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar kan je het inderdaad ook wel vinden. Heb de indruk dat het in Nederland wat gemakkelijker te vinden is dan bij ons in België.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook nog niets van het merk geprobeerd, al wil ik dat inderdaad ook al lang! Misschien moet ik er ook maar eens voor gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk niet dat 't wat voor mij is. Heb heel dun, fijn en kaarsrecht haar dat snel vet wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan kan het misschien wat too much zijn, ja. Hoewel ik ook wel heel zuinig doe, want heb zelf ook fijn en dun haar (jammer genoeg!!)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig