1 augustus 2016

MAC Soft Serve Eye Shadow

MAC Soft Serve Eye Shadow

Nieuw bij MAC: de potjes met Soft Serve Eye Shadow. Heerlijke pastelkleuren in een zachte, bouncy structuur die op een kussentje lijkt.

Formulegewijs vergelijk ik ze met de Chanel Illusion d'Ombre in Epatant, die ik enkele jaren geleden cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Inmiddels niet meer in mijn stash, wegens uitgedroogd, maar it was fun while it lasted!

MAC Soft Serve Eye Shadow is gevormd als een kussentje en je voelt dat het terugveert als je het indrukt. De eigenlijke textuur is vrij romig en voelt werkelijk fluweelzacht aan, maar van zodra je de kleur oppakt (met je vinger of met een kwast) verandert het naar een poederachtige textuur en dat vergemakkelijkt de applicatie wel.

MAC Soft Serve Eye Shadow
MAC Soft Serve Eye Shadow in Cushy Life & Big Bad Blue

Alle kleuren hebben een satin of pearl finish - met andere woorden, glans à volonté! Toch zijn ze nog zeer draagbaar, enerzijds door de lichtere (pastel)kleurenselectie, anderzijds door het feit dat ze bij het eerste laagje eerder transparant overkomen.

Je kan elke Soft Serve Eye Shadow wel laagje per laagje opbouwen voor wat meer intensiteit, zonder dat er iets van de houdbaarheid verloren gaat. Deze schatjes houden namelijk zonder morren een ganse dag stand en kruipen absoluut niet in de lijntjes van je oogplooien.

Er zijn 12 kleuren beschikbaar en ik droeg de lichtbeige Cushy Life al eens in deze vlog. Cushy Life is een pearl finish en wordt omschreven als een light warm golden beige. Perfect beschrijving! Voor mij werkt 'ie prima op de oogleden, waar ik traditioneel liever met lichtere kleuren werk. Er zit slechts een hintje warmte in, zodat het een kleur is die gemakkelijk kan gedragen worden door zowel koelere als warmere types. De pearl finish zorgt natuurlijk voor een boel sparkles en zo heb ik het wel graag. Big Bad Blue is een satin finish (maar bevat toch nog heel erg veel glans) en wordt omschreven als een soft pastel blue. Deze is eerder aan de koele kant en ik zie er een hintje van een roze schijn doorkomen, maar dat zal een beetje van je eigen ondertoon afhangen.

Aanbrengen gaat vrij gemakkelijk: ik werk graag met kwasten voor het nodige precisiewerk en dan is een kwast met synthetische haren de beste keuze omdat Soft Serve Eye Shadow in essentie toch een crèmeproduct is. Maar evenzeer kan je deze producten met je vingers inwerken, dus je hoeft je niet per se in de kosten te steken. De collectie lijkt me perfect voor zij die van lichte kleuren en glans houden of wie in de zomerperiode liever met luchtige texturen werkt, maar wel zeker wil zijn dat alles perfect blijft zitten.

MAC Soft Serve Eye Shadow - 4,25 g voor € 21,00
Online op maccosmetics.be of in-store bij MAC

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig