5 september 2016

Review: Kiehl's skincare

Kiehl's skincare

In het voorjaar werd ik bij Kiehl's ontvangen voor een heuse skin test. Mijn huid werd geanalyseerd en ik kreeg heel wat vakkundig advies. Van oogverzorging tot shampoo, voor alle soorten verzorging werd er een passend Kiehl's-product voorgesteld - het is een heuse one stop skincare shop! Daaruit selecteerde ik enkele producten die ik graag langer zou willen gebruiken en ik ging naar huis met een goedgevuld zakje vol samples. Ik denk dat het sample-beleid iets is waarmee Kiehl's zich echt onderscheidt van andere merken en ketens. Wil je graag een product proberen, maar durf je niet goed de fullsize kopen? Bij Kiehl's krijg je zonder problemen sachets en proefjes mee, waardoor je een product eerst kan testen voor je het aankoopt. Zo zou het altijd en overal moeten zijn!

Intussen hebben al deze producten een plaatsje veroverd in mijn badkamerkastje en wilde ik ze graag nog eens in de spotlight zetten. Zet je schrap voor héél wat skincare!

Als liefhebber van toners was ik geïntrigeerd door het Iris Extract Activating Treatment Essence. En toch is dit geen toner, wel een essence. Het verschil zit hem in de functie: waar een toner eigenlijk volgt op de reiniging (herstellen pH-balans, verfrissen, eventueel nog restjes make-up verwijderen), is een essence eerder verwant met een serum (meer verzorging, actieve ingrediënten). Het kan verwarrend lijken want uiterlijk hebben een toner en essence wel eens dezelfde waterige structuur, maar in je skincareroutine zijn dit dus twee verschillende dingen. Een toner breng ik altijd aan op een watje en daarmee ga ik eerder vluchtig over mijn huid. Van een essence neem ik enkele druppels in mijn hand en druk ik ze effectief in mijn huid.

De Iris Essence van Kiehl's werkt bijvoorbeeld zowel anti-ageing als hydraterend - uiteraard is het niet zo krachtig als een serum of crème, maar toch levert het een mooie bijdrage. Omdat je hier per keer pakweg drie à vier druppels van gebruikt, is het bovendien érg zuinig. De fullsize flacon is 200 ml (op mijn foto zie je een luxesample) en is in mijn ogen toch wel erg groot. Het zou wat gebruiksvriendelijker zijn - zowel voor thuis als voor onderweg - mocht Kiehl's hier kleinere formaten van verkopen.

Als je huid in de ochtend wel een oppepper kan gebruiken, moet je zeker eens het Daily Reviving Concentrate proberen: zijn kleur én geur geven je een instant wake-up call! Deze lichtgewicht olie is 100% van natuurlijke origine en vermengt onder meer gemberwortelolie (beschermt de huid tegen zonneschade), zonnebloemzaadolie (verhoogt vochtgehalte, vermindert roodheid en maakt de huid gladder) en tamanuolie (houdt het vocht vast in de huid). Met het pipetje kan je heel gemakkelijk druppelsgewijs doseren, want een drietal druppels is meer dan voldoende en hiermee geef je de vermoeide huid dan een revitaliserende ochtendmassage.

Als hydrafan sta ik steeds open voor hydraterende verzorging. De slanke flacon van het Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate huist een witte gel die in contact met de huid uiteenspat in een soort van waterige serumdruppels - gelijkaardig aan het effect van de Garnier Hydra Bomb! De hoge dosis glycerine zorgt voor een vullend, plumpend effect.

Tijdens mijn Kiehl's skin test werd ik voor de oogverzorging georiënteerd naar de Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream - het zou te vergelijken zijn met de populaire Creamy Eye Treatment with Avocado, maar dan met een extra kick. Textuurgewijs is het een stevigere gel-crème, maar hij is supermakkelijk in te werken en laat geen vettige laag na. Ik klop hem lichtjes in rondom mijn oogcontouren en merk echt wel het verschil als ik deze gebruik. Mijn oogcontouren zijn wat mij betreft mijn zwakke zone en geef ik graag een specifieke verzorging. Met deze oogcrème merk ik dat mijn concealer na gebruik veel beter op mijn huid 'pakt' en minder de fijne lijntjes accentueert. Helemaal verdwijnen doen ze helaas niet, maar ik zie wel dat de oogcontouren wat worden geëgaliseerd.

Kiehl's skincare

Het blauwe flesje hoef ik je inmiddels misschien niet eens meer voor te stellen! Dik zes jaar geleden werd kwam het Midnight Recovery Concentrate op de Belgische markt en ik ben sindsdien eigenlijk niet meer afgeweken van mijn oorspronkelijke review. Dit concentraat voelt superfijn en voedend aan en herstelt en beschermt de huid op heel zachte en verzorgende wijze. Voor mijn gemengde huid hoef ik erna niet per se nog een crème te gebruiken, maar het kan natuurlijk wel. Het MRC is te koop in drie formaten, 15, 30 en 50 ml en is op zes jaar tijd eigenlijk amper in prijs gestegen. Super van Kiehl's!

Om het nachtelijke herstel te optimaliseren, werd mij ook dit Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate aangeraden zodat ik het kon mengen met het Midnight Recovery Concentrate. Dit Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate werkt heel specifiek met vitamine C: met een concentratie van 10,5% pure vitamine C is het uiterst effectief tegen huidveroudering. De huid wordt dan als het ware 'gescrubt' en bevrijd van dode huidcellen en de collageenproductie krijgt een boost zodat fijne lijntjes bestreden worden. Persoonlijk heb ik er niet zo heel veel last van, maar van dit concentraat is wel bekend dat het een warm gevoel kan geven als het in je huid trekt, dus mocht je dat zo ervaren: het is perfect normaal. Verder biedt het Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate ook het nodige vochtherstel met een goede dosis glycerine en propyleen glycol, twee vochtinbrengende ingrediënten.

Ik gebruik het niet élke avond, omdat ik merk dat de hoge concentratie vitamine C toch wel wat punch in zich heeft en mijn huid er na enkele avonden op rij van begint te rebelleren. In plaats van een verfijnde huidtextuur krijg ik dan her en der op mijn wangen enkele rode puistjes die vrij lang blijven hangen. Ik ben misschien nog wat te jong voor dagelijks gebruik, dus ik grijp hier eerder occasioneel naar en dan blijft mijn huid ook happy. Vergeet zeker niet een goede zonnebescherming te gebruiken - dat speelt altijd wel mee, maar zeker als je met vitamine C aan de slag gaat! Kudos trouwens voor de verpakking: de donkere flacon met pomp zorgt ervoor dat de ingrediënten zo stabiel mogelijk worden bewaard.

Vrij nieuw is dan weer het Nightly Refining Micro-Peel Concentrate, waarvan ik de preview kreeg in maart. Helemaal hip(ster), want per flesje worden 2000 Boliviaanse quinoaschillen gebruikt. Niet de eigenlijke quinoa, maar de afgedankte schillen waar anders niets mee zou gebeuren, worden hergebruikt - ecologisch for the win! - om samen met toegevoegde fruitzuren en enzymen deze krachtige exfoliator te ontwikkelen. Enkele druppels hiervan versnellen 's nachts de celvernieuwing en maken je huid frisser, gezonder, egaler en verfijnen het uitzicht van je poriën. Het fijne hiervan is dat je een soort van chemische peeling krijgt in de vorm van een licht en niet-plakkerig serum dat voor mij wat minder heftig aanvoelt dan het hogergenoemde Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate. Het Nightly Refining Micro-Peel Concentrate breng je 's avonds aan vóór elke andere nachtverzorging - de exfoliërende werking maakt de weg vrij en optimaliseert zo de werking van alles wat je hierna nog aanbrengt. Ook hier: goed opletten en zeker zonnebescherming smeren tot een week na gebruik!

Kiehl's skincare

Niets zo heerlijk als je huid verwennen met een facial - ik ga dan niet zo vaak naar de schoonheidsspecialiste, maar wekelijks krijgt mijn gezicht een at home spa treatment en kies ik een (of twee...) maskertjes om mij daarbij te helpen. Na mijn Kiehl's skin test ging ik met twee fullsize maskers naar huis.

Ik wist meteen dat het Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Mask wat voor mij zou zijn: dit kleimasker wordt gepromoot als een instant facial en is ideaal voor de doffe en vermoeide huid die wel een oppepper en wat éclat kan gebruiken. De vrolijke kleur krijgt het masker van het kurkuma-extract - kurkuma maakt deel uit van de gemberfamilie en wordt al langer gebruikt in de traditionele ayurvedische, Chinese en Egyptische geneeskunde voor zijn medicinale en therapeutische eigenschappen. Kurkuma is een echte oppepper, helpt de huid genezen en verzacht snij- en brandwondjes, jeuk en eczeem. De kleine stukjes die in het gele masker te zien zijn, zijn veenbeszaadjes. Rijk aan anti-oxidanten en resveratrol en een natuurlijke scrub voor als je het masker van je gezicht haalt.

Het masker ruikt volgens mij nu niet bepaald naar kurkuma, noch naar veenbessen. Het ruikt nog best lekker voor een kleimasker, maar ik kan niet precies pinpointen naar wat. De crèmige textuur voelt fris aan op de huid en blijft netjes zitten - tien minuutjes later kan je het afspoelen met cirkelende bewegingen, waarbij de veenbeszaadjes nog eens de huid exfoliëren. Voor mij werkt het Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Mask als een instant brightener: de dode huidcelletjes lijken verdwenen, mijn huid ziet er wat frisser en helderder uit en de zaadjes hebben in alle zachtheid nog eens voor een oppepper gezorgd. Het is zeker geen hardcore, uitdrogend kleimasker, daarvoor is het wat te zacht en te verzorgend - dat klinkt bijna alsof dat slechte eigenschappen zouden zijn, haha.

Het Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque wordt vaak in een adem genoemd met het Turmeric & Cranberry Seed masker en daarom kreeg ik er een staaltje van mee. Qua opzet een heel ander type masker, want hiervan breng je een dikke laag aan en veeg je na vijf minuten de grote overschot weg. De restjes die overblijven, klop je in en laat je een hele nacht inwerken. De groene crème beschermt en herstelt de huid zodat vervuiling en onzuiverheden minder kans krijgen om zich aan je huid vast te hechten.

De groene gel-crème is veel intenser van geur en ruikt voor mij ook echt naar een mengeling van koriander en sinaasappelextract - het heeft bijna iets muntachtigs fris in zich. Het resultaat daarentegen is minder instant: daar waar het Turmeric & Cranberry Seed masker onmiddellijk een zichtbaar resultaat geeft, biedt de beschermende en barrièreverhogende functie van het Cilantro & Orangje Extract masker eerder een detox en hydratatieboost op de langere termijn.

Ik kocht ook de grote pot Ultra Facial Overnight Hydrating Masque als ideale opvolger voor het Turmeric & Cranberry Seed masker. Na een zuiverend kleimasker heb ik altijd het gevoel dat mijn huid eens zoveel hydratatie kan opnemen, dus probeer ik daarvan te profiteren. Dit vrij neutrale masker is een melkachtige jelly die ideaal is als avond- en nachtmasker. De eerste tien minuten laat je een royale laag inwerken, dan veeg je het overtollige product weg. Wat overblijft, zal de hele nacht lang je huid verder blijven hydrateren, voor een extra geplumpte huid in de ochtend. Deze is echt heel fijngeprijsd, je krijgt een riante hoeveelheid voor z'n prijs en kan hier dus zeer lang mee doen.

Inmiddels heb ik grondig kunnen proeven van wat Kiehl's skincare mij te bieden heeft. Zit er iets tussen dat jullie aanspreekt? En zijn er nog aanraders die jullie aan het lijstje kunnen toevoegen?

Kiehl's Iris Extract Activating Treatment Essence - 200 ml voor € 43,00
Kiehl's Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate - 50 ml voor € 50,00
Kiehl's Daily Reviving Concentrate - 30 ml voor € 42,00
Kiehl's Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream - 15 ml voor € 39,00
Kiehl's Midnight Recovery Concentrate - 50 ml voor € 63,00
Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate - 50 ml voor € 57,00
Kiehl's Nightly Refining Micro-Peel Concentrate - 30 ml voor € 53,00
Kiehl's Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque - 75 ml voor € 34,00
Kiehl's Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque - 75 ml voor € 34,00
Kiehl's Ultra Facial Overnight Hydrating Masque - 125 ml voor € 32,00
Verkrijgbaar bij Kiehl's Antwerpen, Wijnegem, Brussel, Gent of op kiehls.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

16 opmerkingen

 1. Ik ben zelf ontzettend benieuwd geworden naar het blauwe flesje! Maar de prijs houdt mij een beetje tegen x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is nu wel het grootste formaat! Je kan ook kleinere flesjes van 15 en 30 ml vinden, die zijn dan natuurlijk wat goedkoper in aankoopprijs op dat moment.

   Verwijderen
 2. Super interessant om dit allemaal te lezen! Ik ben ook fan van het Midnight Recovery Concentrate (voor het hele jaar door maar ik gebruik hem vooral veel in de winter) en de Ultra Facial Cream. Je hebt me nu wel benieuwd gemaakt naar het Nightly Refining Micro-Peel Concentrate.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw.... prachtige producten!
  Als ik een geldboompje had zou ik dit alles kopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar dat geldboompje kan ik ook wel gebruiken :-) Maar ik denk ook niet dat ze je bij Kiehl's meteen de hele reutemeteut aansmeren, klein beginnen en staaltjes testen lijkt me het beste.

   Verwijderen
 4. Leuk uitgebreid artikel, ik heb nog niets uitgeprobeerd van Kiehl's maar ben er wel benieuwd naar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, echt een fijne review. Heel uitgebreid en duidelijk! Ik zou nog graag de maskers eens proberen, zien er heel interessant uit vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Rani! De maskers zijn zeker de moeite om verder te ontdekken.

   Verwijderen
 6. Ik doe hier weer heel wat ontdekkingen en moet dringend nog eens langs Kiehl's passeren. Ik heb op dit moment enkel de Midnight Recovery Concentrate in huis, maar ben nu heel benieuwd naar de Nightly Refining Micro-Peel Concentrate en de Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne review ik heb nu wat cleansers staan maar wil graag meer producten gaan gebruiken van Kiehls.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het echt een fijn expertisemerk en je voelt de liefde voor het vak!

   Verwijderen
 8. Ik ben helemaal niet te spreken over de producten van Kiehl, bomvol geurstoffen en dat is heel slecht voor je huid. Het mag dan lekker ruiken je huid doe je er absoluut geen plezier mee. Staat leuk in de badkamer maar doe het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat de producten zo tegenvallen! Kiehl's is nochtans niet gekend voor overdreven geparfumeerde producten, ik heb alleszins nooit gedacht dat de producten uitzonderlijk lekker ruiken, iets dat ik misschien meer heb met andere merken die meer voor uitzicht en gevoel gaan. Maar goed, dat is natuurlijk ook een stuk subjectief aanvoelen. Gelukkig zijn er heel wat merken die volledig parfumvrij en geurloos zijn, voor wie daar nood aan heeft!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig