6 september 2016

Nail care by 2B

2B nagelverzorging

Af en toe kom ik van die verborgen drogisterijpareltjes tegen - toen dit trio 2B nagelverzorging op de deurmat viel, was ik eerst en vooral geïntrigeerd door de leuke kleurtjes van de nagelolie en de roze bolletjes van de scrubolie. Om maar te zeggen dat de eerste indruk vooral op het uiterlijk gebaseerd was, haha.

Het trio kreeg echter zonder veel problemen een plekje in mijn nagelverzorgingsroutine en ik was toch wel aangenaam verrast!

First things first: voor ik begin met verzorging en lakken, wil ik zeker zijn dat alle dode huidcellen en droge plekjes verdwenen zijn. De Water Gel + Scrub Oil doet dat eigenlijk in alle zachtheid. In de troebele waterige gel drijven kleine roze bolletjes en nog kleinere witte scrubdeeltjes. De niet-vette gel zelf bestaat uit een basis van aloë vera en bamboe, de roze bolletjes bevatten vitamine E en barsten tijdens het scrubben open op je nagels en nagelriemen. Ik smeer dit vrij royaal over nagelriemen en nagels en masseer dan alles goed in met cirkelvormige bewegingen. De uiterst milde scrubbende werking wordt nog eens extra zacht door alle verzorging die er rondom hangt. Eventuele restjes veeg ik weg met een tissue, daarna zien mijn nagels en nagelriemen er verfrist uit. Misschien niet de meest geschikte scrub voor het zwaardere werk of hele droge plekjes, wel is 'ie heel lief voor zwakkere nagels.

Up next: extra verzorging. De Tri-phasic Nail Oil is werkelijk een plaatje! Bovenaan is er een strook lichtpaarse olie, in het midden donkerpaars en onderaan een strook roze. Die drie moet je voor gebruik goed mengen door het flesje te schudden. Mijn beschadigde en droge nagels kunnen zo'n portie jojoba- en zwarte bessenolie goed gebruiken en ik laat het dan ook een kwartiertje inwerken terwijl ik TV kijk, daarna veeg ik opnieuw alle restjes weg met een tissue. Als je dit regelmatig doet, merk je vanzelf dat je nagelriemen en nagels in betere (lees: minder droge) staat zijn en dat ze als gevolg daarvan minder snel zullen splijten.

Voor ik begin aan de nagellak, leg ik de 9-in-1 nailcare die ik meteen dienst laat doen als base coat. Hij is best ambitieus, want zou helpen tegen zwakke, beschadigde en gele nagels, zorgen voor verharding, anti-oxidanten, versteviging, hydratatie, anti-ageing, wittere nagels, herstellen en bescherming tegen UV-stralen en schimmelvorming. Ik gebruik hem nog niet lang genoeg om uitsluitsel te kunnen geven over ál deze beloftes, maar... het is alvast een goede base coat die niet enkel mijn nagels beschermt tegen verkleuring, maar ze ook een extra verzorging en versteviging geeft. Ik merk dat mijn nagellak ietsje langer blijft zitten en dat heeft zeker te maken met het feit dat mijn nagels wat aan de beterhand zijn.

Welke nagelverzorging gebruiken jullie graag?

2B nail care - € 2,99 euro per stuk - verkrijgbaar bij Kruidvat

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Shame, maar ik doe dus nooit iets aan mijn nagels! Deze lijken me wel fijn, vooral voor de prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet ze wel een beetje onderhouden, want van nature uit heb ik broze nagels. Dus als ik iets goeds vind, en zeker budgetvriendelijk, komt het op de blog :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben echt heel basic (te basic waarschijnlijk) met nagelverzorging. Ik hoop altijd maar dat handcreme smeren ook mijn nagels verzorgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! Ik gebruik elke dag handcréme en als ik mijn nagels lak gebruik ik eerst een topcoat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh, de Tri-phasic Nail Oil klinkt goed! Dat kan ik zeker wel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kwam ze vandaag tegen bij het opruimen van mijn stash, en dacht, hmmm deze zien er wel tof uit! En na je review te lezen, moet ik ze dringend gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig