17 oktober 2016

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Concealer

Estée Lauder Double Wear Concealer

Nét zo flawless als z'n foundationzusje, is deze Estée Lauder Double Wear concealer. Voluit genaamd: Double Wear Stay-in-Place Flawless Concealer met SPF 10. Néh, een hele mondvol!

Al jaren is de Double Wear foundation mijn absolute topper, mijn rots in de branding. Lang dagje doorwerken? Estée Lauder Double Wear. Avondje uit? Estée Lauder Double Wear. Zweterige zomerdag? Estée Lauder Double Wear. Foolproof en muurvast en dat met een minimale hoeveelheid - als je te veel gaat gebruiken, loop je het risico op een cakeface, maar met kleine beetjes krijg je een perfect photoshoplike resultaat.

Toen mijn Sisley Phyto-Cernes Eclat concealer op was (wéén!), schakelde ik over naar de Estée Lauder Double Wear Concealer. Want als de foundation zo goed was, kón de concealer toch niet anders dan even perfect zijn?!

Hij zit in een smalle, plastieken tube met een sponsapplicator en dat vind ik handig en precies werken. Qua formule mag je je aan een lichte crème verwachten, dus je moet de concealer een klein beetje inwerken om hem naadloos te laten overgaan in je foundation. Inwerken en blenden doe ik het liefst met mijn vingertoppen: de warmte van je vingers helpt de concealer 'smelten' en een worden met de huid.

Je kan hem (in België) vinden in drie kleuren - Light, Light/Medium en Medium - terwijl er bijvoorbeeld op de Amerikaanse markt heel wat meer tinten te vinden zijn. Drie lijkt me eerder beperkt, maar voor mij persoonlijk werkte Light erg goed voor de zone onder mijn ogen, waar ik traditioneel iets lichter ga dan de rest van mijn gezicht om mijn donkere kringen te maskeren. In de Double Wear foundation gebruik ik overigens de kleur 2N1 Desert Beige.

Net zoals de foundation, kan ook de concealer uitpakken met een extreme houdbaarheid, tot 15 uur lang een perfecte dekking zonder uitlopen of vervagen. En eerlijk, dat is niet eens gelogen. Ik doe soms lange dagen: de make-up gaat er 's morgens op rond 7 uur en na het werk sjees ik her en der doorheen het land naar beauty-events. Meestal ben ik dan pas thuis tegen 22 uur - zelfs dan zit mijn make-up nog perfect en daar zit de Double Wear-technologie zeker wat voor tussen.

Met een kleine hoeveelheid kom je ook al een heel eind en dus is deze concealer een langetermijnpartner. Double Wear concealer bedekt mijn donkere kringen en geeft een flawless resultaat, zonder cakey of droog aan te voelen. Ik set altijd lichtjes met een beetje van het Laura Mercier Secret Brightening Powder, maar dat is zeker niet voor iedereen een vereiste.

Favoriet? Bijna. Wat ik persoonlijk mis in de Double Wear Concealer (en wat ik wél vind in de Sisley Phyto-Cernes Eclat), is dat beetje extra éclat, die extra roze helderheid die het geheel een nóg frisser en meer uitgerust effect geeft, maar dat is ook omdat ik mijn donkere kringen als hét probleempunt ervaar en dus echt wel de topper der toppers wil selecteren. Voorlopig blijf ik de Double Wear Concealer verder gebruiken, want ik vind hem zeker fijn genoeg, maar op termijn wordt het hier weer Sisley all the way.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Concealer - 7 ml voor € 26,50 op esteelauder.be of bij de parfumerie
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik ben echt fan van deze concealer. Ik moet wel die van Sisley nog testen natuurlijk ;-). Maar ik vind hem zo zalig dekkend! Als ik die gebruik en dan afpoeder zit er de ganse dag mooi concealer onder mijn ogen. Fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dekkend is hij zeker! En hij blijft inderdaad heel erg goed zitten, dus vandaar dat ik hem ook erg goed vind.

   Verwijderen
 2. Ik ben hier zo benieuwd naar! Na een lange werkdag komen mijn blauwe kringen meestal weer piepen vanonder mijn concealer, dus deze klinkt echt wel ideaal daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij blijft echt een hele dag zitten, dus kan misschien wel iets voor jou zijn dan!

   Verwijderen
 3. Van de foundation ben ik fan, dus ik ben zeker ook benieuwd naar de concealer.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig