1 november 2016

MAC Liptensity: Gumball, Postmodern & Burnt Violet

MAC Liptensity

Toch wel dé herfstlancering voor MAC: de collectie Liptensity lipsticks! Ik ging midden oktober naar het voorstellingsevent in de MAC store in Antwerpen en gaf jullie al een sneak peek van de kleuren en swatches in deze vlog.

Met de Liptensity collectie zoekt MAC de grenzen van de beschikbare kleuren op. De gemiddelde mens ziet met het blote oog ongeveer 1 miljoen kleuren en schakeringen. Iemand als Maureen Seaberg, de tetrachromaat waarmee MAC samenwerkte voor de ontwikkeling van de Liptensity lipsticks, doet het nog net 'ietsje' beter met maar liefst 100 miljoen verschillende schakeringen. Dankzij haar expertise kon MAC de Liptensity-kleuren perfectioneren, zodat ze hun kleurechtheid behouden in elk soort licht.

De Liptensity lipsticks zijn daarnaast geformuleerd met een transparante basis, zodat de pigmenten de bovenhand behouden, ook op de huid. Het zijn de meest gepigmenteerde lipsticks die het merk in assortiment heeft en overklassen al de rest. Prijsgewijs zijn ze wel ietsje duurder (een 'gewone' lipstick kost € 19,50, een Liptensity lipstick betaal je € 25,00) maar je krijgt ook iets meer inhoud (3 g versus 3,6 g) en drie keer meer pigment.

De verpakking geeft eigenlijk al de inhoud weg: elke lipstick heeft een andere gekleurde dop, wat het zeker zo handig maakt als je er meerdere van in je stash hebt liggen. De lipstick is rond en schuin afgesneden, en daar zijn zowel voor- als nadelen aan verbonden. Pro: geen gevaar voor afbrekende lipsticks. Ik heb de laatste tijd pech met klassiek gevormde lipsticks - ik draai ze nochtans niet te ver open, maar blijkbaar toch genoeg om ze te doen breken. Con: de ronde vorm maakt het wat minder precies werken, zeker als je een supergepigmenteerde lipstick probeert aan te brengen. Het gevaar om hakkelig buiten de lijntjes te kleuren is reëel en een kwastje is - zeker bij de donkere kleuren - voor mij een must.

De formule en houdbaarheid zijn anders wel top! De eerste veeg gaat wat stroever, maar dan warmt de formule precies op en glijdt de lipstick over je lippen. Het balsemgevoel houdt de kleurprestatie gelukkig niet tegen en je krijgt een heel mooie, creamy, dekkende finish op de lippen, iets dat zweeft tussen mat en glossy maar niet opdroogt: pigment à volonté met een comfortniveau tien en zonder droogtelijntjes. De Liptensity lipsticks zijn ook best bestand tegen een hapje en een drankje en blijven vrij egaal zitten. Zelfs wanneer de lipstick zelf is vervaagd, blijft er een stain op de lippen hangen die refereert naar de kleur van de lipstick.

MAC Liptensity

Swatches van links naar rechts, telkens een laag en drie lagen: Gumball - Postmodern - Burnt Violet. Hier zie je wel dat de eerste veeg ietsje stroever aanbrengt, maar dat de lipstick ook heel mooi op te bouwen is.

Het Liptensity-gamma bestaat uit 24 kleuren: 18 zijn er permanent en 6 zijn er limited edition (met name Galaxy Grey, Life's Blood, Lobster, Fireworks, Double Fudge en Stallion). Opvallend: in het bijzonder bij de donkere kleuren wijkt de kleur op de huid soms af van hoe het oogt op de verpakking en lipstick zelf. Ik merkte dat al op het MAC Liptensity event en je ziet het hier ook op bovenstaande foto's goed bij de donkere Burnt Violet. Als ik naar de eerste foto bovenaan kijk, overheerst voor mij de bruine kleur. Op de huid is er echter geen bruin te bemerken en komen de donkerrode en -paarse tinten tot leven. Bij de lichtere kleuren valt dat verschil precies niet of veel minder te bemerken. Zeker iets om in het achterhoofd te houden als je online bestelt - blogger swatches are your friend, lol!

MAC Liptensity Gumball

De roze Gumball is een creamy blush pink - net geen Barbie-kleurtje, maar toch wel behoorlijk vrolijk roze. Al deppend maak je de lipstick iets minder in your face en misschien iets meer dagelijks draagbaar.

MAC Liptensity Postmodern

Postmodern was mijn persoonlijke keuze tijdens het event - wat houd ik van deze kleur! Het is een felle koraalroze lipstick die je lippen heel wat punch geven.

MAC Liptensity Burnt Violet

Burnt Violet was voor mij een verrassing omdat het op de lippen roder en paarser overkomt dan in de verpakking. Het dark plum geeft mijn lippen een soort van bitten effect.

Welke is jullie favoriet?

MAC Liptensity lipstick - 3,6 g voor € 25,00 bij MAC stores of op maccosmetics.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

20 opmerkingen

 1. Zo mooi! Ik hoor alleen maar goede dingen over deze lippenstiften!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn ook echt wel heel goed! Ik heb nog een draagbare roze op het oog, haha.

   Verwijderen
 2. Ik vind Postmodern wel heel mooi! Moet er ook eens naar gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, prachtige kleurtjes! Stuk voor stuk echt hele mooie tinten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle kleuren uit deze collectie zijn erg mooi gepigmenteerd, het zijn toppertjes!

   Verwijderen
 4. Heb zelf Cordovan en Double Fugde, maar Smoked Almond staat nog op de wish list.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Very pretty! Ik heb er twee, maar wil er nog twee.. Is dat te verantwoorden? :-D Ik wil nog Marsala en Smoked Almond..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Ik denk dat dit wel de meest voorkomende reactie is online :D

   Verwijderen
 6. Mijn bruidsmake-up wordt gedaan door MAC. Ik wil het sober met zachtroze lippen. Zo wil ik de aandacht vestigen op mijn bruidsjurk en de diamanten oorbellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, daar ga je zeker geen spijt van hebben! Bij MAC weten ze wel wat ze doen, dus ze gaan je vast wel kunnen helpen met dé bruidslook die jij zoekt. Alvast heel veel genot en liefde gewenst op jouw huwelijk!

   Verwijderen
 7. Postmodern is ook helemaal mijn ding! Ik heb ze zelf nog niet getest maar wat zien ze er mooi uit op je lippen Stamatia! Ik denk dat ik ook heel erg van deze finish hou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn echt superfijn om te dragen, Peggy! En heel langhoudend voor een creamy lipstick. Da's dat pigment, hè.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig