22 november 2016

Mijn favoriete lichte nagellakjes!

Favourite light nailpolish

Qua nagellak ben ik vrij voorspelbaar en grijp ik keer op keer naar hetzelfde type kleurtjes. Op nummer drie: de diepblauwe kleurtjes met een shimmertje, mijn alternatief voor zwart. Hoewel ik voor al mijn andere lakjes weiger seizoensgebonden te denken, haal ik deze pas boven tijdens het gure herfst- en winterweer - lees: nu. Op twee: de rozekoraaloranje net-geen-neon-in-your-face kleurtjes. Moeilijk om er op te kunnen plakken welke kleur het nu exact is, maar steeds lekker fel en opvallend. Kunnen voor mij altijd en op elk moment!

Maar mijn absolute nummer een: de hele lichte pastels, genre wit-met-een-druppel-roze. Deze word ik echt nóóit beu en kan ik weken na elkaar dragen! Telkens opnieuw mijn nagels lakken met telkens opnieuw dezelfde kleur... en dat zonder enig probleem. Niet enkel voor mijn handen, trouwens, dit is mijn vaste kleur voor bij een pedicure.

Essie is daarbij goed vertegenwoordigd, zoals je wel kan zien. Essie Fiji is de onbetwistbare favoriet, ik weet niet meer exact het hoeveelste flesje dit nu is, maar we zitten al zeker voorbij de drie. Fiji behoort (gelukkig!) tot de vaste collectie en ik mag hopen dat 'ie daar nog lang blijft hangen. Fiji is zowat de perfecte blend tussen wit en roze en laat mijn handen er altijd superverzorgd uitzien. Twee laagjes is wel een must en de eerste laag is onvermijdelijk streperig, daar is niets aan te doen - it comes with the territory en dat hebben al deze lakjes gemeen.

Onlangs kocht ik (eindelijk) Essie Romper Room, nadat ik Laura (voormalig Lollipop26 en nu Buy Now, Blog Later) erover zag stoefen. Gelijkaardig aan Fiji, maar nét ietsje meer roze. Nog steeds het soort effortless-chic-met-perfecte-manicure-lakje en daarom meteen mijn hart gestolen. Essie Pre-Show Jitters is veel bleker en is de enige in de GelCouture-formule. Deze breng je aan zonder base coat, maar met speciale top coat, zodat je een langere houdbaarheid krijgt zonder UV- of LED-lampje. Pre-Show Jitters heeft wel drie laagjes nodig eer het voor mij de gewenste dekking bekomt.

Bobbi Brown Naked is de enige limited edition uit de hoop en dateert van ongeveer 1,5 jaar geleden. Hij is ietsje warmer dan Essie Fiji - mijn ijkingspunt, haha, valt het op? - maar is op de nagels absoluut de moeite, zeker met een zongebruinde huid. Het kwastje is heel smal en rond van vorm maar lakt tot mijn verbazing nog best fijn.

Laatste in de rij is Orly Epix in Hollywood Ending en sluit goed aan bij Essie Pre-Show Jitters. Ook dit is een tweestappensysteem met een kleur en een top coat dat zonder UV-toepassing je nagellak langer mooi houdt. Vreemd genoeg heb ik ook hiervan drie laagjes nodig, dus het vergt ietsje meer werk. Maar mijn liefde voor de bleekroze pastels is onoverwinnelijk!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

 1. Essie is echt de queen van lichte lakjes! Pre Show Jitters wil ik mij ook nog aanschaffen, sinds ik de Gel Couture lijn heb ontdekt wil ik niet meer anders :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou ook van pastelroze (al blijft vampy rood/paars mijn absolute favoriet, denk Essie's Bahama Mama). Fiji en Romper Room heb ik ook in de collectie. een andere favoriet is een wit-met-een-druppel-roze/lila-kleurtje van OPI: I'm Gown For Everything uit de Alice-collectie. Echt supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, zo mooi!! Blijft toch altijd elegant zo een kleurtje op te hebben! EN je marmeren plankje is ook supermooi met die roze kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door jou artikel heb ik essie romper room en fiji besteld.heb ze net binnen en mijn nagels gelakt met romper room.echt supermooi.dank je wel.ben nu ook fan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Sabine, wat leuk om lezen! Blij dat je ze ook mooi vindt, veel plezier ermee!

   Verwijderen
 5. Nude of lichtroze nagels zijn altijd een goed idee. Een subtiele toets, en zo vallen je diamanten ringen, zoals je verlovingsring, extra hard op!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig