7 november 2016

W7 Cosmetics Beat It! & Mid Summer Nights Eye Colour Palette

W7 Beat It! Eye Colour Palette

Vlak voor de zomer liet ik al enkele producten van W7 Cosmetics zien in deze get ready with me. Intussen testte ik nog meer goodies uit van het merk dat zich erin specialiseert om betaalbare dupes te maken van hyperpopulaire producten.

W7 Beat It! Natural Nudes Eye Colour Palette

Het Beat It! Natural Nudes Eye Colour Palette (15,6 g voor € 8,95) doet je ongetwijfeld ook denken aan de Naked paletten van Urban Decay. Het zit in een superlichte metalen behuizing en valt op in positieve zin door z'n grafische details en koperen kleur. Dit ziet er echt leuk uit en is helemaal hipster, baby! Een aantal details verraadt wel de gunstige prijs, zoals het iele gewicht van de verpakking. Het doet me een beetje denken aan zo'n doosje van kleurpotloden. Het is gemaakt van metaal, dus je moet niet meteen bang zijn dat 'ie kapot zal vallen, maar het blijft een lichtgewichtje. De oogschaduw is ingebed in een soort van glad, zwart piepschuim en dat laatste ruikt wel vrij sterk naar plastiek - niet voor gevoelige neusjes. Ook van de dubbelzijdige kwast en sponsapplicator ben ik niet helemaal wild, maar gelukkig is dit alles niet doorslaggevend als ik de prestatie van de oogschaduw zelf beoordeel.

W7 Beat It! Natural Nudes Eye Colour Palette

W7 Beat It! Natural Nudes Eye Colour Palette
Van links naar rechts: Big A - Moon Shadow - Late Again - The Full Monty - Film Star - Candle Light - Loved Up! - Make A Wish - Teachers Pet - Billboart - Loadad - The Gambler

Ik ben helemaal blij met de selectie in het Beat It! palet: 12 verschillende kleuren, overwegend glanzend met een mooi shimmertje maar er zitten ook wel enkele matte kleuren tussen. Stuk voor stuk perfect te plaatsen onder de 'neutrals': nude, roze, taupe, bruin, paarsig, koper en goudtinten à volonté! Niet superspannend en al helemaal niet vernieuwend, maar o zo handig voor dagdagelijks gebruik.

W7 Beat It! Natural Nudes Eye Colour Palette

W7 Beat It! Natural Nudes Eye Colour Palette

De pigmentatie vind ik nog vrij goed voor z'n prijs en ook de fallout blijft beperkt mits je je kwast even aftikt voor je begint. Ik moet wel iets meer moeite doen om de kleur naar mijn goesting intens genoeg te krijgen op het ooglid, maar een goede primer of ooglidbasis verricht wonderen voor de pigmentatie én de houdbaarheid. Je kon de look ook al spotten in dit filmpje - met een andere lipstick, weliswaar.

W7 The Naughty Nine in Mid Summer Nights

Het compactere The Naughty Nine in Mid Summer Nights (4,5 g voor € 5,95) drijft absoluut mee met de huidige warme oogschaduwtrend. Rode ondertonen op en rond de ogen, voor mij blijft het riskant omdat ik er snel moe uitzie, maar ik weet zeker dat heel wat beautyliefhebbers in de handjes wrijven bij het zien van deze selectie aan warme oogschaduwkleuren. Qua looks haalde W7 ditmaal inspiratie bij de MAC x 9 paletjes: heerlijk compact, in een stevige plastieken behuizing en met een transparant deksel, zodat je de kleuren binnenin meteen kan spotten. Bovendien zou Mid Summer Nights kleurgewijs vrijwel identiek zijn aan het MAC Burgundy x 9 palet. Iets om in het achterhoofd te houden als je graag eens warme oogschaduw wilt gebruiken, maar er niet meteen de centen aan wilt uitgeven!

W7 The Naughty Nine in Mid Summer Nights

Geen namen, helaas! Op de achterkant van het doosje is enkel de algemene naam van het palet te vinden, tesamen met de ingrediënten. W7 test zijn cosmetica trouwens niet op dieren!

De oogschaduw in dit palet swatcht wel behoorlijk droger dan het Beat It! palet. Het zijn vooral de lichte en medium matte kleuren die er last van hebben, maar gelukkig kan je de pigmentatie wel goed opbouwen. In een single swatch geven ze echter niet helemaal thuis. Goud, koper, cranberry, roodbruin... je merkt onmiddellijk de rode ondertoon in elk van de negen kleuren en dat maakt ze voor mijn teint wat te warm. Al ben ik er zeker van dat er meer dan genoeg liefhebbers voor bestaan!

Een deel van het W7 assortiment is te koop bij Di, op de W7 webshop vind je het volledige assortiment terug en dat aan zeer betaalbare prijzen.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

12 opmerkingen

 1. Ik hou van warme kleuren en rode ondertonen, dus yep, 't is wel wat voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ze zijn erg mooi, maar warme kleuren gebruik ik minder vaak.

   Verwijderen
 3. Het Naughty Nine palette spreekt mij het meest aan qua kleuren, maar ik ben niet echt onder de indruk van de pigmentatie. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige kleuren zijn inderdaad wat minder - maar het is ook wel een zeer betaalbaar paletje. Misschien eerder voor iemand die het dan eens wil proberen zonder er direct meer geld aan uit te geven.

   Verwijderen
 4. Die look is echt supermooi. Ik heb een klein palette met matte kleurtjes van het merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al zeer vaak iets over het merk gehoord en gelezen, maar zelf nog nooit een product ervan aangeschaft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind het leuk dat we ze nu ook (al is het een kleine selectie) bij Di kunnen vinden!

   Verwijderen
 6. Mooie kleuren, en ooglook natuurlijk! Breng je enkel oogschaduw aan onder het oog, of werk je ook met een potlood?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Petra! Onder het oog breng ik eerst een beetje oogpotlood aan (buitenste 1/3e ongeveer) en dan fixeer ik het met oogschaduw, maar dat breng ik wel aan tot meer naar binnen toe. Ik gebruik onder het oog nl. geen mascara dus ik wil wel iets van 'schaduw' creëren.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig