2 januari 2017

InstaLoves & 2017 goals


Met mijn InstaLoves blik ik standaard even terug op de afgelopen maand, maar aangezien we net de jaarovergang hebben gemaakt, wordt dit artikel ietsje uitgebreider. Ik neem niet alleen december, maar meteen heel 2016 onder de loep en vertel jullie graag wat over mijn '2017 goals'!

Mijn 'best nine' op Instagram geven alvast een mooie mix weer van make-up, skincare en persoonlijke shots. Deze foto's kregen afgelopen jaar jullie hartjes, bedankt!


Begin december was het tijd voor de kerstboom - al hebben we die van ons verkocht. Voor het tweede jaar op rij zouden we hem niet opzetten en dus hebben we er iemand anders blij mee gemaakt. Ik wilde wel wat kerstsfeer in huis, dus maakte ik een eigen creatie met een vaas, kerstballen en wat lichtjes.Een pizza date voor een beauty event, daar maak je mij wel blij mee! Otomat in Antwerpen heeft toch echt wel heerlijke pizza's, hmmm. En deze highlighters van MAC vond ik prachtig! Zie die glans! Ik heb genoeg highlighters voor een gans leven, maar als ik zoiets zie, begint mijn hart weer sneller te slaan. Pas op, ik heb mij ingehouden er geen gekocht, dus schouderklopje voor mezelf :-)


Haha, die Snapchat-filters toch! Al moet ik zeggen dat ik tegenwoordig amper nog op Snapchat te vinden ben. Instagram Stories heeft het volledig overgenomen en ik vind het fijner om in slechts een app te werken, dan telkens verschillende apps te moeten bedienen. Op Instagram vind je me onder het account beautylovesbe!


Op uitstap naar Antwerpen en hubby en ik gingen voor de fish & chips van Bia Mara. Lekker, maar zéér royale porties, dus ik kreeg niet alles op.


Ik werd gekiekt tijdens een event van Marie-Stella-Maris. Met de ogen toe, dus ik zag de foto achteraf pas. Hier zat ik in de prachtige badkamer bij Graanmarkt 13 - supermooie locatie!Ook in Hasselt is er lekker eten in overvloed! Om de eerste dag van ons kerstverlof te vieren, gingen we lunchen bij Buon'Eatalia. De ravioli met zwarte inkt en kabeljauw was een van de tijdelijke suggesties en kan ik zeker aanraden!


Naar de film midden op de dag, heerlijk! We kochten per ongeluk tickets voor de 3D-film van Star Wars en dat was eigenlijk niet de bedoeling. Zit je daar met zo'n charmante bril op, haha. De film zelf kon mij maar matig boeien, ik wacht op deel acht!


Nieuw in Hasselt: Ellis Gourmet Burger! Op hun openingsdag deelden ze gratis burgers uit, dus daar hebben we gretig gebruik van gemaakt :D


Ik zag twee oortjes uit het huisje van krabkarton piepen en vond het maar al te grappig. Ik kan trouwens het krabkarton van harte aanraden. Onze kat is geen fan van een echte krabpaal, maar krabkarton daarentegen... Wij kochten de onze bij PurrFect Design in Antwerpen.
We gingen brunchen bij Le Pain Quotidien in Maasmechelen Village en breiden er - uiteraard! - nog een shopsessie aan vast - meer beelden in deze weekly vlog! Er was heel wat mooie kerstversiering en ik kon niet anders dan even in de slee te gaan zitten.


Omdat het kan: TV en tablet tegelijkertijd. En dan nog eens lui in de zetel liggen, haha!De dag voor kerstavond gingen we eten met mijn schoonzus - ik boekte voor het eerst een tafeltje bij Café René in Gent. Ik verwachtte kleine soesjes bij het dessert, maar kreeg twee grote, vers krakende soezen met ijs, yummie!


Het kerstcadeautje dat ik van mijn schoonzus kreeg: een lippotlood en lipstick van Charlotte Tilbury. Supermooi!


Het werd deze week weer wat kouder en dat leverde hele mooie natuurtaferelen op.


Al was het wel koud, zo in onze loopoutfit. Met mijn flashy kleren zien ze me in elk geval wel lopen, haha.


Voor mijn verjaardag kwamen mijn ouders lunchen en ik zorgde voor een waar kaasfestijn. Genoeg kaas voor een heel leger en een hele hoop noten, vijgen en dadels, lekker!


's Avonds gingen we voor een rustig oudjaar bij vrienden met een viergangenmenu. Alles werd voorbereid door het restaurant, thuis moest je enkel nog eventueel opwarmen en dresseren. Handig! Als ik nu terugdenk aan het dessert, komt het water me weer in de mond ;-)


Stiekem nog een fotootje van de eerste januari! De laatste foodfoto, beloofd :-) Met mijn ouders, broer en opa gingen we op de middag richting een Chinees restaurant in de buurt. Ik nam de zeevruchten in een gouden nest - een beetje mijn standaardbestelling daar, maar altijd lekker!

Voor ik het wist, was het jaar om! Op wereldvlak lieten we ons dan wel niet van onze beste kant zien, op persoonlijk vlak was 2016 een topjaar. Denk: ontspannen weekends, heerlijk eten, het verder afwerken en schilderen van ons huis, fijne collega's en een aangename werksfeer en leuke uitstapjes.


Zo ging ik in april een dagje naar Londen - zo'n daguitstap is best vermoeiend, maar als je het meeste uit je dag (en dure ticket) wilt halen, is het een kwestie van vroeg te vertrekken en laat terug te komen. Met de Eurostar kom je toe in het centrum van de stad en kan je onmiddellijk verder met de metro. Stonden onder meer op de to do list: Harrods, Selfridges, Space NK, Lush en Boots. Het was voorbij voor ik het wist en ik ging naar huis met een mooie beautybuit.

Over beauty gesproken: ook in 2016 had ik de eer om met heel wat mooie producten te spelen en ze te testen. Ik ben zonder meer een groot liefhebber van make-up, maar ik denk dat ik ook wat skincare betreft een aantal heel mooie ontdekkingen heb gedaan. Een mooie make-up begint bij een mooie huid, dus ik ben intensiever aan de slag gegaan met reinigers, toners, serums, crèmes en maskers.

Ongetwijfeld heb ik meer beauty dan de gemiddelde mens, toch kan ik terugkijken op een jaar waarin ik vrij selectief ben geweest met mijn aankopen. Ik koop liever een product waar ik echt héél enthousiast over ben, dan veel producten die ik uiteindelijk toch niet zal gebruiken. Dat verklaart ook waarom je op mijn blog geen volledige (budget)collecties of maandelijkse beautyboxen ziet. Ik snap de aantrekkingskracht van die laatste (elke maand een cadeautje voor jezelf!), maar ik kan het niet meer opbrengen om maandelijks een bepaald bedrag uit te geven voor een box waar de helft van de producten niet helemaal naar wens is. Ik denk ook dat het een onmogelijke opdracht is om alle klanten van zo'n beautybox telkenmale tevreden te stellen, dus dan leg ik dat geld liever opzij voor iets dat ik echt wil hebben.


Uiteraard geniet ik wel van beauty events en nieuwe collecties en volg ik zelf bloggers en vloggers die nieuwe collecties uittesten, maar ik sta niet bij elke collectie in de parfumerie om alles meteen te kopen. Ik ga absoluut voor kwaliteit over kwantiteit en ik probeer mijn collectie te beheersen volgens het 'spark joy'-principe. In november filmde ik trouwens een update van mijn volledige make-upcollectie - elk van deze producten heeft de selectie doorstaan en over deze hoeveelheid kan ik de nodige controle behouden omdat ik ook alles kan zien. Ik weet wat ik heb, ik gebruik alle producten en ik word elke keer enorm blij als ik mijn lade opentrek. En de absolute top? Dat zijn deze holy grails!

Ik ging ik 2016 naar een aantal prachtige topevents - met een aantal hele lieve collega-bloggers! - maar ook op dat vlak ben ik erg selectief geworden. Ik ben uiteraard dankbaar voor alle uitnodigingen die mijn pad kruisen, maar mijn blog blijft mijn hobby - iets dat ik met veel liefde doe, maar wel in mijn vrije tijd. Ik heb een fulltime job, een huishouden, een familiaal en sociaal leven dat ik wil onderhouden en een lijf dat gezond moet blijven. Ingaan op elke uitnodiging is voor mijn agenda geen optie en dus kies ik ook hier bewust voor de events die binnen mijn agenda passen en waarmee ik mijn blog van de nodige kwaliteit, eerder dan kwantiteit, kan voorzien.

Dat betekent jammer genoeg ook dat je hier geen dagelijkse blogposts terugvindt. Pas op, ik probeer dat wel en er zijn periodes dat het mij vrij goed lukt. Dan blog ik dagelijks of om de dag en komt er vrij veel nieuwe content online. Maar dat blijkt een tempo dat ik als hobbyblogger niet kan bijhouden en ik vergaap mij soms op de snelheid waarmee professionele bloggers en vooral vloggers content online zetten. Dus ook hier: kwaliteit boven kwantiteit - en ik hoop dat jullie dat ook appreciëren :-)


2016 was ook het jaar waarin ik meer dan enkel beauty online zette. Ik schreef enkele fashion en shoe hauls en vertelde over mijn liefde voor luxury en designer goodies, maar bovenal werd 2016 het jaar van de weekly vlogs! Iets dat ik in 2017 zeker voorzet, omdat ik het ook leuk vind om eens wat anders te laten zien dan enkel beauty.

In 2016 gingen we niet op vakantie en brachten we ons verlof door in eigen land, maar in 2017 komt daar verandering in! Londen staat al op de planning en hopelijk kunnen we ook NYC nog eens aan het rijtje toevoegen - duimen maar!

En ja, de rest van die '2017 goals'... eigenlijk doe ik niet mee aan goede voornemens. Ik begrijp absoluut dat de jaarwisseling voor veel mensen een goed startpunt is om met iets nieuws te beginnen. Het gevoel van een verse lei is voor velen een stimulans om eindelijk de stap te zetten in de juiste richting, welke dat ook mag zijn. Maar we weten allemaal dat goede voornemens vaak heel snel worden vergeten en dat is net wat ik wil vermijden. Ik werk doorheen het jaar al met een soort van vision board - een collage van maximaal 8 foto's van dingen die ik wil bereiken, zowel materieel als immaterieel. Door regelmatig naar de collage te kijken en te evalueren, kan ik bijsturen waar nodig en geef ik mijzelf de juiste positieve energie om eraan te werken. Voor niets gaat de zon op, dus moet je zelf aan de bak ;-)

Overigens heb ik maar een groot doel, en dat is gelukkig worden, zijn en blijven. Zou je me vragen waar ik mezelf zie over vijf jaar, dan moet ik je het antwoord schuldig blijven. Het leven is veel te kort en gaat veel te snel. Ik wil geen tijd verliezen met het plannen van mijn leven, als ik dat leven nog niet eens heb geleid, ik wil leven in het hier en nu! Ik besef maar al te goed dat het zo voorbij kan zijn, dus vind ik dat we moeten genieten van het moment en het meeste maken van wat we hebben, met de mensen die ons nu omringen.

Dat wens ik jullie dan ook toe, lieve lezers. Een oprecht, gelukkig 2017 en bij uitbreiding een gelukkig leven. En mocht je toch aan goede voornemens doen, dan wens ik je daarbij alle succes!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. och och wat doe je me aan! ziet er allemaal zo heerlijk uit haha! erg leuke foto's heb je gedeeld. Een gezond en liefdevol 2017 X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de laatste maand van het jaar heb ik foodgewijs mijn best gedaan :-)

   Verwijderen
 2. Mooi om je goals voor 2017 te lezen! Inspirerend. Ik wens jou (en je man) alvast een heel gelukkig nieuwjaar toe. Dat al jullie wensen en dromen in vervulling mogen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst en vooral ook hiereen gelukkig nieuwjaar gewenst! Gelukkig zijn/worden/blijven is het beste maar meteen ook het moeilijkste doel lijkt me maar ik wens het iedereen toe. Prachtige CT lippies trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Peggy, niet altijd eenvoudig. En toch geloof ik erin :-)

   Verwijderen
 4. Leuke foto's en overzicht! Meer van dat in 2017, happy new year!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Happy 2017, Stamatia! Dat je dromen mogen uitkomen en kijk al uit naar de blogverslagjes of shopping hauls van Londen en NY (ik ga er vanuit dat je gaat). Ik geloof wel in goede voornemens en vind het wel mooi om te lezen wat iedereen zichzelf toewenst in 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Voor jou ook een prachtig jaar en yes, blogposts en vlogs van Londen on NYC komen er zeker aan!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig