27 december 2016

Chanel Rouge Allure Ink in Amoureux

Chanel Rouge Allure Ink 140 Amoureux

Een tijdje geleden kocht ik een van de nieuwe matte liquid lipsticks van Chanel en liet ik hem ook al kort zien in deze beauty haul (en draag ik hem ook op de lippen!). Ik speelde op veilig en koos voor een nuderoze kleur, Chanel Rouge Allure Ink in 140 Amoureux.

Met de Rouge Allure Ink lipsticks hinkt Chanel ietsje achter op de matte-lipsticks-in-vloeibare-vorm-trend, maar doet het tegelijkertijd ook helemaal zijn eigen ding. Dit is niet de matte, vloeibare lipstick zoals je hem gewend bent!

Wil je graag een formule met een übermatte, eerder droge finish die blijft zitten als een huis? Dan is Rouge Allure Ink niets voor jou. Ik categoriseer de finish onder de noemer satijnmat, met een formule die je lippen niet uitdroogt. De textuur is vederlicht - Chanel noemt het een tweede huid, ik noem het een voile - met een blend van ingrediënten: wassen, jojoba-olie, sappanhout, groene matcha-thee, zoete amandelolie en vitamine E.

Die superlichte textuur was voor mij wel een verrassing, zo de eerste keer bij het aanbrengen. Ik verwachtte een 'echte' matte, vloeibare lipstick - een beetje een dikkere, stroevere formule en een onmiddellijke dekking. De Rouge Allure Ink is een heel ander type matte liquid lipstick dan dat ik tot nu toe heb zien voorbijkomen: superlicht, heel vloeibaar en zonder enige 'grip' op de lippen. Dat de formule over de lippen glijdt, is dan ook een understatement van formaat. Weer voorbereid, voor je zoals mij met de applicator van je lippen glijdt en ineens ook je halve kin onder de lipstick bedekt.

Het duurt even voor de lipstick is opgedroogd en dat maakt het allemaal wat minder kiss'n'go dan ik had verwacht. Ik weet niet of het voor alle kleuren uit de lijn zo is, maar Amoureux heeft toch wel meerdere laagjes nodig eer het zijn volledige dekking en intensiteit heeft bereikt. Still pretty, though.

Chanel Rouge Allure Ink 140 Amoureux

Een lippotlood als basis kan de kleur gemakkelijk intenser maken en de houdbaarheid extra verlengen, maar an sich blijft Amoureux bij mij enkele uren zitten. Hij laat geen echte stain achter en de houdbaarheid vind ik zeker prima voor z'n textuur, maar na enkele uren of een hapje en drankje moet ik toch wel bijwerken. Hier kan je dus geen hele dag mee verder!

Ik ben fan van de verpakking: deze is heel erg compact en past in de kleinste handtas. Helemaal Chanel, en een beetje anders dan anders, met zwarte dop, gouden accenten en mat glas. Fancy - maar prijsgewijs ook aan de high end kant van het matte liquid lipstick-spectrum. De sponsapplicator lijkt een beetje op een peddel en loopt spitser af naar de afgeronde tip. Er zit een soort van reservoir in, dat voldoende product vasthoudt om je lippen te stiften. Je kan er vrij gemakkelijk de contouren van je lippen mee volgen, zowel aan de hoekjes van de cupidoboog als aan de lipranden, althans zo heb ik ondervonden met mijn nuderoze Amoureux. Waarschijnlijk behoeft een (donker)rode tint wat meer precisie, wat niet ongewoon is bij fellere of donkere lipsticks.

Er zijn in totaal acht kleuren in de Rouge Allure Ink-formule te koop, maar het zijn voornamelijk roodtinten. Vrij klassiek en zeker mooi voor een feestelijke of zelfs statement Parisian lip, maar de nude lovers blijven een beetje op hun honger zitten. Hebben jullie deze Rouge Allure Ink lipsticks al ontdekt?

Chanel Rouge Allure Ink - 6 ml voor € 35,00 bij de parfumerie of op chanel.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Ik had hem veel lichter/rozig verwacht als ik de eerste foto zo zie, maar mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is nog vrij medium van kleur en goed op te bouwen ook!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie kleur, en handige en mooie verpakking ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleur wel heel anders dan je zou denken als je de verpakking ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ook een beetje met de lichtinval te maken hebben toen ik de foto nam, maar het is inderdaad een wat nude/roze/medium kleur.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig