23 januari 2017

L'Occitane shea butter love & Solidarity Balm

L'Occitane Duo Mains - Lèvres

Jaren geleden, toen ik voor het eerst enkele handcrèmes van L'Occitane uittestte, was ik - ik beken - matig enthousiast. Pas toen ik de Crème Mains met 20% karité in mijn handen kreeg geduwd, zag ik het licht. Het bleek een geweldige handcrème te zijn die zijn status van cultproduct keer op keer blijft waarmaken, getuige daarvan de talloze tubetjes die ik inmiddels versleet.

Sindsdien kreeg L'Occitane een speciaal plekje in mijn beautyminnend hart, en al helemaal als het merk weer eens met schattige limited edition tasjes uitpakt. Ditmaal krijgen de drie verschillende tasjes (Roses et Reines, Fleur de Cérisier en Karité) kregen elk een ander kleurtje en worden ze opgevrolijkt door de schattige personages van illustratrice Soledad, die opnieuw een samenwerking aangaat met L'Occitane.

De producten zelf werden niet geïllustreerd en zijn de fullsize producten die standaard in het assortiment zitten. Het Duo Mains - Lèvres Karité (het blauwe tasje) is in mijn ogen dé aanrader om het uiterst populaire Shea Butter-gamma te leren kennen. Begin maar meteen met de absolute topper, de Crème Mains: 20% karitéboter zorgt voor een handcrème met een volle en heerlijk geurende textuur waarbij een nootje voldoende is om je handen in alle zachtheid te verzorgen. Het formaat van 30 ml is bovendien de perfecte metgezel voor in de handtas en gaat best lang mee, terwijl de grotere formaten van 75 en 150 ml het vooral goed doen op mijn bureau. Ietsje minder straf maar wel heel erg goed om onderweg je gebarsten en gesprongen lippen een verzorgend badje te geven: de Baume Lèvres met 10% karitéboter. Alsnog heel erg rijk en voedend, maar vrij soepel van textuur, zodat het gemakkelijk te doseren valt met de applicator.

L'Occitane Solidarity Balm

Soon-ish te verwachten: de (h)eerlijke L'Occitane Solidarity Balm maakt ook dit jaar zijn comeback ter ere van Internationale Vrouwendag op 8 maart. De productie van karitéboter, al meer dan 30 jaar een belangrijk ingrediënt in de verzorgingsproducten van L'Occitane, is traditiegetrouw een vrouwenzaak in Burkina Faso. Alleen maar eerlijk dat ook de opbrengst van het eindproduct terugvloeit naar deze vrouwen. 

In ruil voor een bijdrage van € 3,00 krijg je een tinnetje met 20 gram stevige balsem terwijl de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het UN Women Fund for Gender Equality, dat zich via talloze projecten inzet voor toegankelijke gendergelijkheid.

De Solidarity Balm bestaat voor ruim 98% uit karitéboter en geurt dit jaar ook nog eens naar heerlijke viooltjes, een schot in de roos, als je het mij vraagt. De dikke balsem is een multifunctionele handbag essential voor droge lippen, gescheurde nagelriemen en allerlei schrale plekjes. Hij wordt wat malser als je hem bewerkt met je vingers en het kleinste beetje is voldoende om mijn lippen een geweldige hydratatieboost te geven. Ik verwacht hem in de tweede helft van februari online en in store, maar als je hem niet wilt missen, kan je je best inschrijven op de nieuwsbrief van L'Occitane!

L'Occitane Solidary Balm - 20 g voor € 3,00 - binnenkort verkrijgbaar
L'Occitane Duo Mains - Lèvres Karité - 30 & 12 ml voor € 16,50 - verkrijgbaar vanaf 25 januari

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig