21 februari 2017

Lancôme Absolutely Rôse!

Lancôme Absolutely Rôse

Na een weekje blogstilte ben ik er weer met een nieuwe Lancôme blogpost, ditmaal over de nieuwste lentecollectie: Lancôme Absolutely Rôse!

Een lentecollectie die volledig in het teken staat van roos, de bloem, en roze, de kleur. Een hemelse combinatie voor de beautyblogger met een zwak voor bloemen en roze...

De collectie is je vast niet ontgaan: er is op blogs en YouTube al veel verschenen over La Rose a Poudrer, de highlighter-slash-kunstbloem in een roze poederdoosje. Gimmicky voor de ene, te weinig bang for your buck voor de andere... en de eerste DIY's heb ik intussen ook al zien passeren. Love it or hate it, het blijft een pareltje om naar te kijken en toegegeven, ook ik viel ik katzwijm. Maar vandaag focus ik mij op enkele andere producten uit de collectie.

Lancôme Absolutely Rôse

Lancôme Absolutely Rôse

Lancôme Absolutely Rôse

Want Lisa Eldridge mag ook ditmaal in de potten roeren bij Lancôme en het mooie La Palette La Rose is daar het resultaat van. Een en al roze romantiek, tekent de buitenkant van het palet witte en goudkleurige lijnen af die niet mis zouden staan in het interieur van een Parisienne. Aan de binnenkant van het palet tref je zes kleuren oogschaduw, drie afgeschermde lipkleuren, een dubbelzijdig kwastje en een grote spiegel met instructies voor twee verschillende looks - dag en nacht, alsjeblieft.

Het zal je niet verbazen dat er in een lentepalet enkele tere pastels terugkomen. Toch biedt het palet ook enkele verrassingen, zoals een donkerbruine kleur (die ik ten zeerste apprecieer voor wat diepte!) en een zilver metallic vol glitters. De kleuren kan je eindeloos layeren en blenden ongelooflijk goed - misschien wat te goed soms, waarbij je wat moet opletten dat de roze en taupe kleuren niet in elkaar overlopen tot één ondefinieerbare kleur. De pigmentatie vind ik anders wel top, ook voor de lichtere pastels!

Netjes weggestoken onder een metalen klepje vind je dan nog de drie lipproducten terug: een transparante glossy top coat en twee intense kleuren met een eerder velvet finish. Bedoeling is dat je kan mixen en matchen in de vorm van een ombre lip. Ik zei het recent nog op Twitter: ombre lips, stop trying to make fetch happen. Persoonlijke voorkeur uiteraard, maar ik ben eerder fan van de egale lipkleuren. Ombre lips moeten ook al heel goed uitgevoerd zijn om mooi te zijn, je kan er in mijn ogen snel de mist mee in gaan en het erg slordig en 'fout' laten lijken.

Nee, doe mij dan maar de Juicy Shakers! Deze mini-cocktailshakers werden vorig jaar gelanceerd als de opvolgers van de inmiddels ter ziele gegane Juicy Tubes en waren als ik mij niet vergis een van de eerste creaties van Lisa Eldridge bij Lancôme. Shaking required, want dat is wel nodig als je de kleur en de verzorgende olie met elkaar wilt laten mengen voor je ze aanbrengt. Binnenin de dop zit de spitse mousseapplicator die de kleur opvangt en die je dan op je lippen aanbrengt. In aanvulling op de twee rozige tinten uit de lentecollectie, is er ook een derde, transparante kleur, 010 Chantilly. Nacré, glossy en met glittertjes, en in die zin eerder een top coat of voor de liefhebber van girly gloss zonder al te veel kleur.

Lancôme Absolutely Rôse

Lancôme Absolutely Rôse
Grandiôse Liner 09 Bois de Rose // Le Stylo Ombre Hypnôse Rose Lumière

Als liefhebber heb ik al heel wat soorten eyeliner versleten, gaande van potjes gelliner tot pennetjes vloeibare eyeliner. Grandiôse Liner is nog een gevalletje apart: de vloeibare eyeliner in een potje breng je aan met een perfect spits, handig en snel werkend vilten tipje. Specialleke is echter de kantelbare applicator, waarmee je moeilijkere hoekjes en bochtjes kan temmen. Voor Absolutely Rôse! week Lancôme af van het standaard zwart en werd 09 Bois de Rose ontwikkeld, een warmer duochroom bruin met rozige ondertoon.

Zéér onder de indruk van Le Stylo Ombre Hypnôse, die voor de gelegenheid in vier nieuwe pasteltinten wordt gelanceerd: Gris Ruban (betongrijs), Rose Lumière (helder roze met glitters), Or Rose (warm goudroze) en Rose Pastel (pastelroze). De creamy oogschaduw in penvorm glijdt supergemakkelijk over de huid en laat zich nog enigszins blenden, maar blijft daarna zitten als een huis. Ik swatchte ze op het Lancôme-event een paar weken terug en ze waren er pas af te krijgen na een stukje boenwerk. Mooi én geweldig goed!

Lancôme Absolutely Rose!
La Palette - € 65,00
Juicy Shaker - € 24,00
Ombre Hyponose Stylo - € 24,50
Grandiose Liner - € 36,00
Verkrijgbaar in de parfumerie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig