14 februari 2017

Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Onder het motto makeup is my power herlanceert Lancôme hun bestseller foundation Teint Idole Ultra 24H met een geheel nieuwe naam: Lancôme Teint Idole Ultra Wear.

De nieuwe naam - Ultra Wear - legt de nadruk op het extreem langhoudend effect: deze foundation is life proof en gaat voor duurzame perfectie die geen compromis sluit. Het nieuwe jasje laat alles wat moderner ogen: de flacon is strakker en van mat glas en de zwart gelakte dop werd versierd met de kenmerkende Lancôme-roos. De succesformule zelf blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en werd dan weer niet aangepast - why change a winning team, right? - wel zijn er zo'n 40 tinten om uit te kiezen met koele, neutrale en warme ondertonen. Netjes!

Voor mijn full face makeup blijft een mooie, egale teint nog steeds dé beste basis. Net daarom dat ik zo'n fan ben van meer dekkende en langhoudende formules. Niet noodzakelijk omdat ik alles wil toeplamuren, maar eerder omdat ik met een zeer beperkte hoeveelheid toch een spectaculair resultaat kan bekomen, dat dan ook nog eens een hele dag blijft zitten. Ik ben namelijk niet zo van de touch-up: uitgezonderd lipstick, zit er in mijn handtas géén make-up! 's Morgens erop, 's avonds eraf en daartussen verwacht ik niet minder dan perfectie.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Hoewel Teint Idole Ultra Wear (of z'n voorloper Teint Idole Ultra 24H) al jarenlang tot de Europese top 3 behoort, had ik tot nu toe nooit het genoegen hem op mijn snoet te testen. Nochtans vinkt deze foundation met z'n eigenschappen echt wel al mijn wensen af: een dekkende en langhoudende foundation die uitzonderlijk goed aan de huid hecht enerzijds en een lichte, blendbare formule die comfortabel aanvoelt anderzijds.

In dezelfde lijn ligt Lancôme Teint Idole Ultra Compact - voor wie niet graag met een fluide werkt of onderweg of op reis toch liever met een compact poeder aan de slag gaat. Ik vind hem vrij dekkend voor een poeder, maar werken met een vloeibare foundation blijft voor mij met stip op nummer één staan. Al is dat echt wel afhankelijk van persoonlijke voorkeur.
In de compacte versie zit Teint Idole Ultra in een zwart gelakte verpakking met binnenin een grote spiegel, een klepje dat het poeder apart houdt en een bijgeleverd sponsje.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Lancôme Teint Idole Ultra Wear
Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation in 04 Beige Nature: vol geswatcht en geblend // Lancôme Teint Idole Ultra Compact in 03 Beige Diaphane: vol geswatcht en geblend

Beide foundations, met de Ultra Wear op kop, geven met de eerste laag een medium dekking en een satijnmatte finish. Ultra Wear blendt ongelooflijk goed met mijn huid en hecht zich bijna zonder een spoor na te laten. Het voelt een beetje aan als een tweede huid, maar dan mooier en egaler. Een extra laagje bouwt de dekking verder op en dan krijg je in mijn ogen toch echt wel een full coverage foundation, maar dat is zeker niet voor iedereen een vereiste. Het zorgt er in elk geval wel voor dat mijn plekjes en vlekjes meteen mee worden gecamoufleerd - en zo heb ik het graag. Ik gebruik eigenlijk enkel nog een aparte concealer onder mijn ogen en nauwelijks (lees: nooit) op mijn gezicht, waar ik vertrouw op mijn foundation.

Ik was zeer benieuwd hoe deze Teint Idole Ultra Wear foundation zich op mijn huid zou ontplooien, in het bijzonder op mijn T-zone. Ik heb een gemengde huid, oftewel normale wangen en een vettere T-zone en heb ook wat last van verwijde poriën aan weerszijden van mijn neus. In eerste instantie viel mij vooral het egaliserende tweede-huid-effect op: de foundation hecht goed op de huid zonder cakey te worden, voelt zeer licht aan maar dekt wel netjes. Hij laat zich ook gemakkelijk inwerken met zowel vingers, foundationkwasten als beautyblender. De medium dekking is voor mij voldoende en geeft een mooie, satijnmatte finish. Zo'n finish van het genre mat, maar niet doods. Afpoederen is geen vereiste, maar kan uiteraard de houdbaarheid nog verlengen. Op het einde van de dag was ik dan weer onder de indruk van de houdbaarheid. Ik had enkele malen mijn neus gesnoten, gedronken en gegeten en dat met een minimale foundationtransfer. De foundation zat er in z'n geheel nog netjes op en was niet weggevreten door de natuurlijke huidoliën. Een resultaat dat werkelijk de stempel life proof verdient: met Teint Idole Ultra Wear kan je inderdaad 's morgens gaan werken en 's avonds zonder omweg naar een feestje!

Geen full face foto's ditmaal, want de kleuren van mijn samples waren helaas veel te donker en van een oompa loompa-effect op foto is nog nooit iemand wijzer geworden. Voor de Teint Idole Ultra Wear testte ik 04 Beige Nature en de Teint Idole Ultra Compact was 03 Beige Diaphane. Ik vermoed dat ik mij eerder op de nummers 2 moet storten, maar met 40 tinten moet ik wel in staat zijn de juiste match te vinden. En laat het nu net van dat laatste afhangen of de Lancôme Teint Idole Ultra Wear al dan niet een geduchte concurrent wordt voor mijn Estée Lauder Double Wear, waar ik intussen al enkele jaren zeker ben van 'mijn' kleur. To be continued...

Lancôme Teint Idole Ultra Wear SPF 15 foundation - 30 ml voor € 46,00
Lancôme Teint Idole Ultra Compact - 11 g voor € 52,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Wauw.... dit ziet er zo mooi uit!
  Die zal ik zeker op mijn wishlist zetten ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een fijne foundation! Nu de juiste kleur nog :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. 't Is gewoon een donkere kleur en ik ben een echte melkfles :D Dan valt zoiets nog harder op, vrees ik. Ik zat dus tijdens de testfase thuis met oranje foundation op mijn gezicht, hopende dat er niemand zou aanbellen :DDD

   Verwijderen
  2. Haha, meestal komt er dan net een koerier ofzo langs eh ;-)

   Verwijderen
 3. Oh, ik ben wel benieuwd naar de formule, klinkt alvast super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jammer dat er in deze foundation alcohol zit, niet voor mijn gevoelige huid dus ...

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig