7 februari 2017

Weleda: Granaatappel, Rosa Mosqueta & Coldcream

Weleda Granaatappel

Drie comfortproducten voor je huid, en wel van Weleda! Met de nieuwste winterprik in aantocht (brrr, geef mij maar de lente!) probeer ik mijn huid flink te verwennen.

De Weleda Granaatappel Verstevigende Gezichts- en Lichaamsverzorging is een lijn producten op basis van biologische granaatappelpitolie. Zelf ben ik dol op granaatappel - het is even een werkje om alle pitjes uit de vrucht te halen, maar het is het meer dan waard!

De heerlijke granaatappel staat ook gekend om zijn antioxidatieve werking en kan je huid dus een handje helpen in het proces van huidveroudering. Overigens is er niets mis met ouder worden, al kan het geen kwaad om je verzorgingsproducten aan te passen aan de noden van je huid.

Het zijn de vrije radicalen die een groot aandeel hebben in het proces van de huidveroudering - waardoor huidverzorging met een hoog gehalte aan antioxidanten nét is wat je nodig hebt. De Granaatappel-lijn met zijn lekkere geur (een blend van etherische oliën van davana, neroli, sinaasappel, tonkabonen en sandelhout) vormt een vitaliteitsbommetje tegen de vrije radicalen, stimuleert terug de (afnemende) celvernieuwing en verstevigt de huid.

De gezichtsproducten uit de Granaatappel-lijn zijn trouwens absoluut gericht op de rijpere huid - voor de lichaamsverzorging maakt het minder uit, maar de skincare werd mij alsnog afgeraden. Vandaar dat ik aan de slag ging met de Weleda Granaatappel Regenererende Bodylotion: een heerlijke en handige pompflacon barstensvol granaatappelpit- en abrikozenpitolie en karitéboter. De lotion is vrij vloeibaar, maar eens je begint te smeren, vergt het toch een korte massage om alles in te werken. Het effect blijft niet uit, want mijn huid wordt er inderdaad zijdezacht van. Ik houd ervan om mij 's avonds in te smeren, net omdat ik dan het gevoel heb dat de crème in de beste omstandigheden kan intrekken.

Aangezien de oogcrème uit de Granaatappel-lijn nog iets te veel power in zich heeft voor mijn huid, werd ik geheroriënteerd richting de Weleda Rosa Mosqueta, een vitaliserende oogcontourcrème. Ietsje milder dan de anti-ageing bom van de Granaatappel-lijn, maar alsnog gericht op de eerste, fijne lijntjes, zeg maar gemiddeld 30+.

De crème is volledig ongeparfumeerd, maar ruikt door zijn natuurlijke ingrediënten, en dan vooral de olie uit zaden van biologisch geteelde rozen, toch érg lekker! De lijn draait dus om de rozenbottelpitolie, oftewel wilde rozenolie. Deze olie is rijk aan linolzuur, een onverzadigd vetzuur, en vitamines A en E en helpt zo de natuurlijke barrièrefunctie van de huid herstellen en weerbaar maken tegen vrije radicalen. Samen met onder meer perzikpit-, amandel-, jojoba- en olijfolie en bijenwas helpt de Rosa Mosqueta de huid rondom mijn ogen verzachten.

Je kan de crème tweemaal daags lichtjes op de buitenste oogcontouren kloppen, maar ik gebruik hem vooralsnog enkel 's avonds zodat ik er elke ochtend weer tegenaan kan.

Een interessante assistent tegen de winterkoude is de Weleda Coldcream. Eigenlijk vooral ontwikkeld als zeer intensieve (gezichts)crème voor de droge tot zeer droge huid, maar voor mijn gemengde huid werkt 'ie echt als een beschermend vliesje als ik in de koude mijn rondje loop.

Het is de bijenwas in de Coldcream die hiervoor zorgt: deze laat een fijne film achter op de huid die de hydrolipidenmantel beschermt en uitdroging en schrale plekjes vermijdt. De formule is, mede door pinda- en amandelolie vrij vettig en geeft je absoluut een zichtbare glow, die bij mij functioneel is tijdens het lopen omdat het mijn huid beschermt tegen weer en wind. Geen dagdagelijkse huidverzorging voor mijn huidtype, maar wel een handig tubetje om in huis te hebben!

Weleda Granaatappel Regenererende Bodylotion - 200 ml voor € 13,99
Weleda Rosa Mosqueta Vitaliserende Oogcontourcrème - 10 ml voor € 18,99 
Weleda Coldcream - 30 ml voor € 10,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig