8 februari 2017

Sisley lente 2017: Phyto-Touche Trio, Phyto-Blush Twist & kwasten!

Sisley Phyto-Touches Trio

Mag ik het even ongegeneerd zeggen? Sisley. Nailed. It. Yep, deze lente komen er enkele fantastische Sisley-producten uit en al helemaal op het make-upfront.

Geen bombastische, overvloedige, 't-is-van-te-moeten make-upcollectie, maar wel enkele precies uitgekiende producten die helemaal de moeite waard zijn. Klein maar fijn oftewel kwaliteit over kwantiteit. En ik kan me helemaal vinden in die mindset - mijn make-upcollectie heeft ongetwijfeld nog steeds een formaat om u tegen te zeggen, toch geniet ik des te meer van minder. Maar dan meer!

Sisley Phyto-Touches Trio

Sisley Phyto-Touches Trio
Sisley Phyto-Touche Poudre Eclat Soleil in Pêche Dorée: alle kleuren apart geswatcht en uiterst rechts de drie kleuren tesamen

Klaar voor de perfecte sunkissed glow? Het doosje van deze Sisley Phyto-Touche Poudre Eclat Soleil is alvast een eyecatcher: wit met glanzende en goudkleurige zebraprint, met een magnetisch slot en binnenin een grote spiegel. Als je dit driedelig poeder koopt, krijg je er een hoogwaardige mini kabuki bij. Dit is - zonder overdrijven! - de allerbeste freebie kwast die ik ooit in mijn beautybloggerscarrière ben tegengekomen. Vergeet het obligatoire opvulmateriaal, dit is een supergoede en zachte kabuki die het poeder perfect placeert en die ook heel goed matcht met de vorm van de drie kleuren in het poeder. Sisley ontwikkelt zijn kwasten (jawel, hierover zometeen meer!) in samenwerking met het Franse bedrijf Raphaël, dat al sinds 1793 kwaliteitspenselen vervaardigt.

Voor de Phyto-Touche kies je uit een van de twee kleurpaletten: Trio Pêche Dorée is de lichtste van de twee en heeft beige tinten met een koraalroze blush; Trio Miel Canelle is wat dieper en heeft gouden tinten met een koelroze blush. Elk van deze Phyto-Touches bevat een trio golvende poeders die je een instant sunkissed look geven: de twee beige of gouden kleuren zorgen voor een natuurlijk gebronsd effect, de blushkleur geeft je wangen de nodige frisheid. Je kan elk van de kleuren apart gebruiken - en daar is het formaat van de kabuki net perfect voor! - waarbij de middelste kleur dan meer een all over of highlighterkleur is, de donkere tint diepte en contour geeft en de blush breng je telkens aan als accent op de jukbeenderen - maar evenzeer kan je de kabuki gelijktijdig over de drie swooshen en een zonnig accent leggen.

De poeders worden gefabriceerd met een crème-poeder textuur die met de huid versmelt. Ze worden dan samengeperst en in de oven gebakken en voelen daardoor luchtig en egaal aan. Sisley zou Sisley niet zijn als de Phyto-Touches geen verzorgend effect zou hebben - de poeders zijn zacht voor je huid dankzij de toegevoegde camelia- en karité-olie en een vitamine E-acetaat beschermt de huid mee tegen vrije radicalen.

Nog even geduld voor deze prachtige Phyto-Touches, vanaf maart liggen ze in de winkel!

Sisley Phyto-Blush Twist

Sisley Phyto-Blush Twist
Sisley Phyto-Blush Twist: 1 Petal en 4 Glow

Wél beschikbaar en dit in navolging van de populaire Phyto-Lip Twist en Phyto-Eye Twist: tromgeroffel voor.... Sisley Phyto-Blush Twist!

Dikke, compacte potloodjes met een twist-up-mechanisme en een bolvormige blush in stickvorm, zodat je eigenlijk overal, met of zonder spiegel, perfect in staat bent om je wangen van een beetje frisheid of glow te voorzien. De formule is werkelijk zijdezacht: de crèmeblush transformeert in aanraking met je huid onmiddellijk tot een ultralicht poeder met soft-focuseffect, dat je zonder veel moeite kan uitblenden met je vingers dan wel een platte kabukikwast.

De houdbaarheid en pigmentatie mogen er zijn, maar je kan de kleurintensiteit absoluut customizen en opbouwen dan wel transparanter uitblenden naargelang je eigen wensen. Qua kleurenselectie zijn er zowel warme als koele kleuren en een highlighter. 1 Petal is een hele frisse en zachte kleur die een subtiele roze sluier op de wangen legt - in mijn ogen de perfecte vertaling van de lente in een blushkleur! 4 Glow is de enige highlighter, die het licht vangt en je gezicht mee vorm geeft. Nog redelijk neutraal van ondertoon en net daarom kan je hem uiterst gemakkelijk combineren met elk van de drie blushkleuren. Ook de Phyto-Blush Twist is verrijkt met dezelfde camelia- en karité-olie en vitamine E.

Sisley Powder brush

Ik heb een vrij uitgebreide kwastencollectie dus mijn hart maakte een sprongetje toen ik op het Sisley event het rijtje nieuwe kwasten zag. Sisley maakte een selectie van acht penselen - vijf voor het gezicht en drie voor de ogen - en deed hiervoor beroep op de expertise van het Franse kwastenbedrijf Raphaël.

De kwasten hebben allemaal een strak design en stevige, kortere stelen van matzwart gelakt hout. Per kwast moeten er een dertigtal handmatige handelingen worden uitgevoerd om een penseel gebruiksklaar te maken: van het selecteren van de vezels, het kammen en samenvoegen tot de kwaliteitscontrole toe. De haren van de Sisley-kwasten zijn gemaakt van synthetische vezels (sterk, hygiënisch en minder poreus) die heel gemakkelijk zijn in onderhoud en lang meegaan. En laat dat laatste net de bedoeling zijn als je investeert in kwalitatieve kwasten! Afhankelijk van het type kwast en met welk make-upproduct ze correleren, hebben de kwasten gladde dan wel golfvormige vezels.

De grote Sisley Powder Brush is geschikt voor los of compact poeder - en werkt bijvoorbeeld ook zalig met de Phyto-Touches Trio! - en heeft daarom golfvormige vezels die het poeder gemakkelijk kunnen opnemen en weer deponeren. Ik viel meteen voor de dikke, grote en ronde vorm en zag de zachte Powder Brush perfect dienst doen voor los poeder, bronzer en zelfs het diffuus aanbrengen van blush.

Ik ben erg te spreken over deze kwasten en over de Powder Brush in het bijzonder. De kwaliteit is zicht- en voelbaar, de kwast heeft in zijn geheel een mooi gewicht en werkzame lengte (niet te lang, niet te kort), ligt goed in de hand en voelt niet goedkoop of plastiekerig aan. De haren zijn erg zacht, mooie gealigneerd en zonder scheve uitschieters. Ze nemen het poeder perfect op en verdelen het daaropvolgend ook in alle zachtheid op de huid. Het is gewoon héél erg aangenaam om deze kwast over je huid te laten gaan en dat maakt mijn hele schminkproces weer nét dat beetje luxueuzer!

De prijzen van de kwasten variëren tussen ongeveer € 40,00 en € 55,00 en voor de gezichtskwasten vind ik dat vrij competitief - binnen de high end / parfumeriecategorie, that is. De oogkwasten zijn in verhouding misschien ietsje prijziger te noemen, maar de kwaliteit valt niet te betwisten.

Sisley Phyto-Touche Poudre Eclat Soleil - 11 g voor € 84,00 - vanaf maart 2017
Sisley Phyto-Blush Twist - 5,5 g voor € 50,50 - vanaf februari 2017
Sisley Powder brush - € 54,50 - vanaf februari 2017

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig