14 maart 2017

Let's meet: VOYA Skincare

Voya Skincare

VOYA was voor mij een volledig nieuwe ontdekking. Kort gezegd: bij het Ierse merk VOYA zijn alle producten organisch en ontwikkeld op basis van zeewier.

De introductie van VOYA Skincare ging meteen ook gepaard met de lancering van de green beauty webshop PhilVert. Drijvende kracht achter PhilVert is Philippe, die ik enkele jaren geleden leerde kennen als de skincaregoeroe onder de Belgische beautybloggers. Geen skincaremerk dat nog een geheim voor hem heeft, en op PhilVert selecteert hij met veel precisie zijn chouchoukes. Net daarom wist ik meteen dat het wel heel goed moest zitten met VOYA.

Toen ik zelf door het gamma ging, was de VOYA Radiance Illuminating Exfoliating Gel met palmarosa en vanille een van de eerste producten op mijn giga beautyblogger wishlist. Ik heb een gemengde huid die ik regelmatig op wat exfoliatie trakteer en sinds een aantal jaar doe ik dat het liefst met een exfoliërende gel - zachtheid en een grondig resultaat gaan daarbij hand in hand.

De Radiance Gel prikkelde dan ook mijn nieuwsgierigheid: hij belooft de dode huidcellen snel, efficiënt en in alle zachtheid te verwijderen en je teint een boost van helderheid te geven. De basis van algen- en zeewierextracten wordt verder versterkt met verscheidene oliën, glycyerine, aloe vera, melkzuur en citroenzuur. Deze mix van ingrediënten geven je huid niet enkel een vernieuwd vel, maar doen dat met veel hydratatie en een plumpend effect en vooral: in alle zachtheid. Daar waar een straffer exemplaar als bijvoorbeeld het REN Glycolactic Radiance Renewal Mask niet geschikt is voor gevoelige divahuidjes, doet VOYA het aardig goed op de gevoelige huid!

De lichte gel breng je eenmaal per week aan op een droge en schone huid - twee pompjes zijn meer dan voldoende. Het lijkt wel alsof je een serum of crème smeert, want je ziet de Radiance Gel niet echt op de huid liggen. Het enige wat je dan nog moet doen, is wachten. Na 5 à 10 minuten kan je het residu afvegen, zijn de dode huidcellen verdwenen en transformeert je huid opmerkelijk naar een en al zachte, glowy goodness. Voor mij het perfecte moment om daarna mijn avondverzorging royaal aan te brengen en er mijn huid enkele uurtjes van te laten slurpen voor een maximaal effect.

Voya Skincare

Een die hard make-up lover als mezelf kent het belang van een goede reiniging. Ik houd van make-up, maar zonder een goede skincareroutine - en belangrijker, een goede reiniging - stelt al die make-up niets voor. Ik ging de test aan met de VOYA Totally Balmy Cleansing Balm!

En ook nu: Totally Balmy onderscheidt zich opmerkelijk van alle andere cleansing oliën en balsems die ik tot nu toe probeerde. Eerst en vooral is dit qua textuur niet zozeer een zachte balsem, maar eerder een massief blok waar een spateltje meer dan welkom is. Onthoud ook: less is more. VOYA is er in geslaagd om een ultrarijke reinigingsbalsem te ontwikkelen die echt alle make-up en onzuiverheden weghaalt met slechts het minste beetje balsem. Van zodra je meer gebruikt - aka de 'normale' hoeveelheid bij andere balsems - ga je merken dat je véél te veel hebt gebruikt en dat het eens zo moeilijk wordt om de olielaag van je gezicht te wassen. Ik heb dit helaas aan den lijve mogen ondervinden... Tot slot: schuif het bijgeleverde doekje niet aan de kant, want dit is dé sleutel tot het succes: je hebt dit nodig om de rijke balsem tesamen met alle opgeloste make-up van je gezicht te wassen.

Het fijne aan dergelijke cleansing balms is dat je je make-up verwijdert middels een grondige massage. Tjokvol geurige oliën, laat deze balsem je huid proeven van een royale hoeveelheid essentiële vetzuren. In een klap wordt je huid gereinigd, verfrist en opgepept en blijft er een voedend laagje achter dat plumpend werkt. Het kost dus misschien ietsje meer tijd om met een cleansing balm te werken, maar het resultaat - een rozige, glowy huid - is het meer dan waard!

Voya Skincare is in België online te koop bij PhilVert
Voya Skincare Radiance Illuminating Exfoliating Gel - 50 ml voor € 45,00
Voya Skincare Totally Balmy Cleansing Balm - 100 ml voor € 47,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig