10 april 2017

Getest: wittere tanden met tandpasta?

Oral-B 3D White Luxe Whitening

Al jarenlang ben ik overtuigd van het nut van een goede tandverzorging - laat dat nog de nasleep zijn van toen ik blokjes droeg in mijn tienerjaren. Als er iemand geleerd heeft hoe grondig haar tanden te poetsen, ben ik het wel - met dank aan mijn orthodont! Bovendien: een van de eerste dingen die mensen zien, is je gezicht en (meestal) je glimlach. Veel belangrijker echter, op persoonlijk niveau: ik wil graag zo lang mogelijk mijn tanden houden, dus steek ik er ook de nodige tijd in. Ik ga jaarlijks netjes op controle bij de tandarts en poets ook tweemaal daags. Vroeger deed ik dat handmatig, maar sinds een hele tijd elektrisch. Al een klein jaar mijn weapon of choice: de Braun Oral-B Genius 9000, de Rolls Royce onder de elektrische tandenborstels, waar ik heel tevreden van ben en die ik ook echt beter vind dan mijn vorige elektrische exemplaar.

Qua tandpasta daarentegen heb ik geen hele hoge eisen of specifieke favorieten. Ik koop tandpasta meestal in bulk tijdens een (kortings)actie en elke maand opnieuw zien jullie in mijn 'opgemaakt' filmpjes een lege tube voorbijkomen.

Ik zag het wel zitten om een kleine challenge doen met het verbeterde Oral-B tweestappensysteem. Eigenlijk is dit gebaseerd op gekende routines à la shampoo en conditioner of reiniger en dagcrème, waarbij de eerste stap je huid, haar of in dit geval, tanden, reinigt en de tweede stap ze bijkomend beschermt. De combinatie van de 3D White Luxe Perfection tandpasta en de Whitening Versneller belooft de oppervlakkige verkleuringen op je tanden binnen de drie dagen af te breken en ze dan verder te beschermen tegen verkleuringen.

Je begint dus zoals je altijd zou beginnen, met de tandpasta. De White Luxe Perfection tandpasta heeft is parelmoer van kleur met kleine, felblauwe spikkeltjes. Dit zijn oplosbare polijstende microkristallen, die mijn tanden glad en schoon doen aanvoelen. Verder bevat het ook een oplosbare natriumfluoride dat het glazuur versterkt en tandsteen tegengaat. Zoals alle Oral-B tandpasta's die ik heb geprobeerd, heeft ook deze White Luxe Perfection een frisse muntsmaak en blijf ik achter met een heel fris en proper gevoel. So far, so good!

Meteen erna herhaal je eigenlijk het poetsritueel met de Whitening Versneller: een witte crème met eveneens blauwe spikkels en een minty fresh gevoel. Vergis je niet, dit is geen tandpasta en kan je dus niet op zichzelf gebruiken. Verpakkingsgewijs hadden ze wat mij betreft meer mogen differentiëren, zodat het verschil echt zou opvallen. Nu lijken de tubes te veel op elkaar en is het meer dan eens gebeurd dat ik met mijn slaapkop per ongeluk éérst de Whitening Versneller op mijn tandenborstel smeerde.

De Whitening Versneller doet mij een beetje denken aan wat mijn tandarts eenmaal per jaar gebruikt om mijn tanden proper te maken: niet zozeer een fel schuimende tandpasta, maar eerder een crèmig goedje dat je tanden extra proper nalaat. De polyfosfaattechnologie en het duasilicasysteem zouden de Whitening Versneller moeten toelaten om ook in te werken op stukjes die je misschien minder gemakkelijk met de tandenborstel bereikt.

Oral-B 3D White Luxe Whitening

Oral-B 3D White Luxe Whitening
Foto's van mijn gepoetste tanden - vóór gebruik van de 3D White Luxe Perfection tandpasta + Whitening Versneller

Ik deed de test, trok een 'voor'-foto en drie dagen later de 'na'-foto. Tweemaal daags heb ik gepoetst met de 3D White Luxe Perfection tandpasta, gevolgd door de Whitening Versneller. En wat blijkt: ik zie wel degelijk resultaat! Over het algemeen vond ik dat mijn tanden er na drie dagen nét wat frisser en properder uit zagen. Bij het vergelijken van de vergrootte foto's kon ik in detail op de 'voor'-foto enkele kleine puntjes en verkleuringen zien (voornamelijk bij de voorste snijtanden) die bij de 'na'-foto waren verdwenen. Kleine details die misschien niet wereldschokkend zijn, maar die wel op een verschil wijzen.

Oral-B 3D White Luxe Whitening

Oral-B 3D White Luxe Whitening
Foto's van mijn gepoetste tanden - na drie dagen 's morgens en 's avonds gepoetst met de 3D White Luxe Perfection tandpasta + Whitening Versneller

Nu was ik er mij van bewust dat ik geen dramatische resultaten moest verwachten: enerzijds waren mijn tanden al vrij proper en anderzijds is dit geen systeem om je tanden mee te bleken en ettelijke tinten lichter te maken. Als dat de verwachtingen zijn, zullen ze helaas niet worden ingelost. Ik denk wel dat je mag verwachten dat oppervlakkige verkleuringen wat wegebben en het geheel egaler oogt en dat het resultaat ook aanhoudt zolang je het duo blijft combineren.

Dat is natuurlijk net het tricky gedeelte van de hele zaak: dit is geen definitief resultaat, maar blijft enkel aanhouden zolang je poetst - vergelijk het met het gebruik van een serum of crème, waar de effecten evenmin aanhouden als je stopt met smeren. Het vergt ook wel wat doorzettingsvermogen: ik vind het soms (lees: als ik moe ben) nét wat te veel werk om eerst twee minuten te poetsen en dan nog eens helemaal opnieuw te beginnen met een tweede pasta. Maar ik veronderstel dat het niet mogelijk is om de kracht van de werking van de Whitening Versneller in een gewone tandpasta te stoppen. Dát zou anders wel een toptandpasta zijn!

Over het algemeen ben ik best te spreken over mijn challenge en het resultaat dat ik er na slechts drie dagen mee had. Ik zou echter niet zozeer spreken over wittere tanden (lees: lichtere wittint), dan wel eerder over frisser ogende tanden. Doordat die oppervlakkige puntjes en verkleuringen verdwijnen, lijken je tanden wel witter en oogt het geheel frisser en dat zonder schadelijke bleekmiddeltjes.

Oral-B 3D White Luxe Perfection tandpasta - 75 ml voor € 4,99
Oral-B 3D White Luxe Whitening Versneller - 75 ml voor € 4,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Jouw tanden zijn al ontzettend mooi zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je dit hebt getest, en fijn met voor en na foto's! Ze ogen inderdaad frisser, het is een knappe opfrisbeurt voor je gebit. Echt wittere tanden door enkel tandpasta - daar geloof ik nooit zo in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat is net wat er ook uit mijn test is gekomen. Maar alleszins wel een fijn resultaat na drie dagen, denk ik zo.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig