13 april 2017

Giorgio Armani Power Fabric foundation

Giorgio Armani Power Fabric foundation

Tijdens onze citytrip in Londen bezocht ik de Armani Box in Covent Garden - nog tot 15 mei is de lakrode pop-upshop te bezoeken en kan je er terecht voor een volledige Armani Beauty ervaring. Rondom de box geven verschillende stoffen de finish van de producten weer, zodat je een idee hebt van hoe de make-up zich op je huid gedraagt. Dé geschikte plek om de nieuwe Giorgio Armani Power Fabric foundation te testen...

Power Fabric is de laatste nieuwe Armani-telg voor de liefhebber van een medium tot volledige dekking en goede houdbaarheid enerzijds en een lichte, luchtige finish anderzijds.

Dit contrast merk je vooreerst in de formule: voor de goede dekking zitten in de Power Fabric een hoog aantal fijne pigmentpartikels van een goede kleurkwaliteit vermengd in een fluide textuur, máár tegelijkertijd is de formule echt superlicht en 'stretchy' en gedraagt het zich als een tweede huid. En dat merk je absoluut eens de foundation op je huid ligt: hoewel je een vrij deftige dekking krijgt - in mijn ogen medium, maar opbouwbaar naar een volledige dekking - voel ik Power Fabric absoluut niet liggen op mijn huid. Het is een heel andere formule dan zoiets als een Estée Lauder Double Wear, maar qua finish en houdbaarheid liggen ze wel een beetje in dezelfde lijn.

Verpakkingsgewijs ben ik fan van Armani's Power Fabric: het matte glas geeft al een beetje van de kleur weg, met de ingebouwde pomp ben ik zó blij en de zwarte en rode details doen het geheel strak en fancy ogen. Ook fijn: de ingebouwde SPF 25.

Giorgio Armani Power Fabric foundation

Giorgio Armani Power Fabric foundation

De Power Fabric foundation bestaat in 20 verschillende tinten, maar in België vind je er 'slechts' 15. Nog altijd niet slecht, maar je zal maar de pech hebben dat je net een van die vijf ontbrekende tinten bent. Online shoppen is dan het antwoord, al zou ik je bij de Power Fabric foundation zeker een live colourmatching aanraden, want de tinten zijn niet zo eenvoudig te doorgronden, ook niet voor een doorwinterde beautyblogger als mezelf - ahem.

Al swatchend op mijn hand neigde ik in de Armani Box zelf eerder naar nummer 2, maar toen de visagist de foundation op mijn gezicht testte, werd het toch nummer 3, een kleur die ik eerder als véél te donkere catalogeerde. De kleur is op dit moment een perfecte match voor mijn bleke wintervel - misschien evolueer ik in de zomer toch eerder naar nummer 3.5 - dat, of ik kwak er een smak bronzer op, dan komt het ook wel in orde.

Ik werk de Power Fabric foundation graag in met een kwast of een beautyblender en met de eerste laag krijg je een vrij degelijke, medium dekking. De term full coverage lijkt me wat te hoog gegrepen, al kan je de dekking zeker en vast nog een beetje meer opbouwen met een tweede laagje. Mijn huid wordt netjes geëgaliseerd en de grootste oneffenheden worden weggewerkt, maar je ziet nog steeds mijn huid en sproetjes doorschemeren, zodat het geheel een naturel effect blijft hebben. Natúúrlijk draag ik make-up, maar het wordt alleszins geen overduidelijke cake face. Ik gebruik onder zo goed als al mijn foundation nog een hydraterende primer, zodat mijn huid perfect geprept is voor de foundation. Ook bij deze Power Fabric werkt dat prima!

De houdbaarheid is zeer degelijk - na een volledige werkdag blijkt het merendeel van de foundation er nog netjes op te zitten, enkel rond de neus en mond merk ik dat de foundation een beetje is verdwenen. Op dat vlak doet mijn Double Wear het dan tóch beter, ook al moet je daar dan misschien een beetje inboeten op vlak van superlichte tweede huid-gevoel. Je kan niet alles hebben, denk ik zo.

Interesse in de Power Fabric foundation? Geen zorgen, je hoeft er zelf niet voor naar Londen (al kan ik een tripje over het Kanaal zeker aanraden): Armani Beauty is in België zowel te koop bij Parfuma (online en in de winkel in Antwerpen) als bij Planet Parfum (online en in de winkel in Brugge). Make-up retourneren is in België nog altijd not done, dus mocht je niet zeker zijn van je kleur, is mijn beste advies om toch echt wel even langs te gaan in de winkel zelf en je te laten colourmatchen.

Giorgio Armani Power Fabric foundation - 30 ml voor € 53,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig