17 april 2017

Close: Beautyblender dupe?

Close beautyblender

Vorig jaar ging ik eindelijk (lees: láng na de hype) overstag voor de Beautyblender. In mijn Beautyblender review lees je alle ins 'n outs, maar kort gezegd is het een felroze sponsje dat je nat maakt en dat garant staat voor een flawless applicatie van je basismake-up, zowel crème- als poederproducten.

Toch heb ik mijn gewone gezichtskwasten nog niet opgegeven: een van de redenen is dat een Beautyblender een veel kortere levensduur heeft dan een kwast en daardoor in verhouding een veel duurdere aankoop is.

Meerdere merken sprongen intussen op de Beautyblender-kar en brachten goedkopere sponsjes uit in gelijkaardige vormen. Zo ook Close, het huismerk van Planet Parfum! Dit setje bevat er meteen vier en dat aan goedkopere prijs dan die van één Beautyblender - budgetgewijs is het dus alvast een topper. Deze Close-set bevat twee grote sponsjes, zeg maar het normale formaat, en twee mini's.

Persoonlijk ben ik geen fan van de mini's, maar dat staat los van het merk of de kwaliteit ervan. Zo'n mini sponsje is bedoeld voor producten als concealer of crèmebronzer, die je 'lokaal' wilt aanbrengen, maar voor mij blijft het overall gewoon te klein en worden mijn vingers sowieso vuil. Ik gebruik dan liever de warmte van mijn ringvingers of de puntige kant van een gewone blenderspons, die ik beter kan hanteren. Gelukkig heeft Close ook een set met drie grote sponsjes, zodat je desnoods de mini's kan skippen.

De grote sponsjes in de set hebben twee vormen: enerzijds het klassieke blenderei en anderzijds eentje met een extra curve in het midden. Ik vind ze beide erg fijn werken! De ronde kant gebruik ik voor mijn foundation, de puntige kant voor mijn concealer en het poeder onder mijn ogen.

Close beautyblender

De Close-sponsjes zijn groter dan hun concurrent en gemaakt van een iets steviger materiaal. Ter vergelijking heb ik de blauwe Close-spons (nieuw) geplaatst naast de roze Beautyblender (enkele maanden oud). Op de foto heb ik beide sponsjes natgemaakt en je ziet het verschil in formaat én ook wel het materiaal. De Beautyblender is lichter en luchtiger, die van Close is steviger en daardoor helaas ook iets gevoeliger voor scheurtjes.

In de applicatie merk ik niet zo heel veel verschil: beide sponsjes worden wat groter als je ze natmaakt, geven een goede bounce en zorgen ervoor dat mijn foundation en concealer heel erg mooi en streeploos worden ingewerkt. En daar draait het natuurlijk om! Met de Beautyblender kan ik iets langer verder, mijn Close-sponsjes waren al eerder aan vervanging toe als gevolg van enkele scheurtjes. Een exacte dupe kan ik het als gevolg van het verschil in materiaal niet noemen, maar ik denk dat dit setje van Close een absolute budgetaanrader is voor wie nog niet eerder met zoiets als een blenderspons heeft gewerkt en het een keertje wilt uitproberen.

Het vermelden waard: je kan deze sponsjes met de hand wassen, maar ook in de wasmachine gooien en wassen op 60°C - van een gemak gesproken!

Close by Planet Parfum set van vier sponsjes - € 14,90

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Handig om te weten. Ik gebruik de kleintjes altijd om mijn concealer aan te brengen.
    Ik wist helemaal niet dat ze in de wasmachine konden, die vliegen er nu in bij mij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet ze nog uittesten, ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig