8 juni 2017

Schwarzkopf Nature Moments

Schwarzkopf Nature Moments

Ik gebruik al jarenlang de Schwarzkopf Got2Be Volumizing haarspray - favo drogisterij haarspray! - maar met hun andere haarverzorging had ik nog geen ervaring. Daarom was het eens zo leuk toen er p een doordeweekse dag een gigantisch zwaar (!) boeket werd afgeleverd - daar kreeg je al een sneak peek van in deze vlog. Wat bleek? De nieuwe Schwarzkopf Nature Moments zaten daarin verstopt. Van een verrassing gesproken!

Nature Moments staat algemeen voor haarverzorging met natuurlijke ingrediënten, zonder kleurstoffen en siliconen en eens zo fijn: dit zijn zeer betaalbare verzorgingen die je gemakkelijk in de drogisterij kan terugvinden. Onder de Nature Moments-lijn vind je vijf verschillende geurlijnen, elk goed voor een ander type haar en/of haarverzorging:

Nature Moments Moroccan Argan Oil & Macadamia Oil
Twee oliën in de mix en dat specifiek voor de herstelling van droog en beschadigd haar: Marokkaanse arganolie - aka vloeibaar goud - is rijk aan essentiële vetzuren & vitamine E. Macadamia-olie is dan weer een zachte, niet vette olie die makkelijk wordt geabsorbeerd. De bijpassende conditioner zorgt ervoor dat je haar makkelijk doorkambaar is.

Nature Moments Irresistible Raspberry & Sunflower Oil
De rode kleur verraadt het al een beetje: deze formule is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar: het beschermt de haarkleur, voedt het haar en laat de glans herleven. Frambozen staan voor de zuiverende en glansgevende eigenschappen; zonnebloemolie neemt de voeding voor haar rekening.

Nature Moments Mediterranean Olive Oil & Aloe Vera
De groene flacon richt zich op beschadigd en dof haar en doet daarvoor beroep op olijfolie uit de regio van de Middellandse Zee en aloe vera. De ingrediënten geven het haar een instant verzorging en laten het terug glanzen omdat ze rijk zijn aan aminozuren, vitamine A en C en foliumzuur.

Nature Moments Provence Herbs & Lavender
Als je haar in normale conditie is, levert deze paarse flacon een fijne balans tussen reiniging en verfrissing. Inspiratie werd gehaald uit de frisse en zoete geuren van provençaalse kruiden en lavendel.

Nature Moments Honey Elixir & Barbary Fig Oil
Heeft je haar wat meer stevigheid nodig, dan geeft de formule met honing en vijgenolie het haar de nodige versterking, voeding en bescherming. Honing is altijd voedend en versterkend en vijgenolie is rijk aan vitamines en vette zuren. Dit is de tweede lijn waar de conditioner het haar vlot doorkambaar maakt.

Schwarzkopf Nature Moments

De formules van Nature Moments zijn gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zijn dermatologisch goed verdraagbaar, en bevatten geen kunstmatige kleurstoffen noch siliconen. Ik ben persoonlijk geen hevige tegenstander van siliconen, omdat ik merk dat het mijn frizzy haar wel in toom houdt. Maar het zal mij zeker niet tegenhouden om haarverzorging zónder siliconen te gebruiken! Voorts staat er wel nog SLeS in de ingrediëntenlijst, een reiniger die voor sommige mensen wat beetje irritatie kan opleveren. Alweer: persoonlijk heb ik er geen last van, maar het is het vermelden waard.

Ik vind het zeker zo handig dat de verschillende geuren telkens gekenmerkt worden door een andere kleur, dat maakt het heel eenvoudig in gebruik. Enkel de flacons van de Moroccan Argan Oil & Macadamia Oil en Honey Elixir & Barbary Fig Oil zijn mij wat te gelijkaardig, dus daar had ik wel graag nog een duidelijk onderscheid in gezien.  Wél zijn de flacons heel gemakkelijk te gebruiken en te doseren, zeker voor de conditioner is het een meerwaarde dat de dop op z'n kop staat.

Voor wie graag telkens matchende shampoos en conditioners gebruikt, heb ik slecht nieuws: enkel bij de Moroccan Argan Oil & Macadamia Oil en Honey Elixir & Barbary Fig Oil is er een bijpassende conditioner te koop, de andere lijnen bevatten enkel de shampoo en dus zal je moeten mixen en matchen.

De shampoos bevatten telkens 250 ml, de conditioners slechts 200 ml - dat lijkt misschien vreemd, maar eigenlijk is dat perfect te verklaren als je je haar op de professionele manier wast aka de double cleanse. Ik shampoo mijn haar altijd in twee keer: een eerste keer met de grove borstel erdoor om het vuil en de opbouw aan haarproducten eruit te wassen, een tweede keer (met veel minder shampoo) voor de grondige reiniging. Mijn conditioner breng ik ook enkel aan op de lengtes en punten van mijn haar en niet zozeer bij de wortels. Dan gebruik je op den duur telkens meer shampoo dan conditioner, wat het volumeverschil verklaart.

Ik vind de Schwarzkopf Nature Moments best interessant: met vijf verschillende lijnen bevatten ze voor elk wat wils en kan je de haarverzorging afstemmen op de noden van je eigen haar. Consumenten zijn ook meer en meer te vinden voor producten die zich specifiek richten op natuurlijke ingrediënten, dus dat Nature Moments zo betaalbaar en vlotjes beschikbaar zijn, maakt het eens zo fijn.

Schwarzkopf Nature Moments - bij de drogisterij
Shampoo - 250 ml voor € 2,79
Conditioner - 200 ml voor €2,79

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Mooie collectie ��,mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed zeg, leuk dat elke variant z'n eigen herkenbare kleur heeft! Ik zou voor de Kleurbescherming & Glans gaan aangezien ik vaak m'n haar verf :)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig