26 juli 2017

Schurende billen, be gone!

Smoovall

Soms is beauty gewoon heel erg praktisch. Ik heb het dan over producten die het leven gemakkelijker maken, ongemakjes verhelpen of zelfs preventief vermijden - zoals Smoovall.

In essentie is Smoovall een huidcontactspray: het beschermt de huid van vrouwen én mannen tegen schuurplekken die ontstaan tijdens het bewegen. Denk: schurende kledij, een hartslagmeter rondom de borst of gewoon je eigen lijf dat op twee plekken tegen elkaar schuurt. Zelf ben ik bijvoorbeeld niet gezegend met een zogenaamde thigh gap en 'kletsen' mijn billen tijdens het wandelen tegen elkaar telkens ik een kleedje of rokje met blote benen draag. Ik weet dat er vrouwen zijn die onder een kleedje bijvoorbeeld een afgeknipte panty of shortje dragen, maar eerlijk... daar heb ik absoluut geen zin in. Evenmin zie ik mezelf Vaseline of andere crèmes smeren - vlekgevaar! En ik weiger om kleedjes uit mijn kledingkast te verbannen, dus tot nu toe nam ik dat geklets maar voor lief. Ik heb gelukkig nooit last van wondjes, maar wilde toch eens proberen of Smoovall die vervelende wrijving kon verminderen.

De Smoovall spray legt een dunne, ademende laag over de huid, die je gedurende minstens een viertal uurtjes laat lopen, sporten of bewegen zonder frictie - of in mijn geval: shoppen zonder stoppen, ha! De compacte flacon - mét chevronprint, I like! - past daarenboven perfect in de handtas, voor als je later op de dag zou willen bijwerken.

De spray is onzichtbaar en voelt eventjes heel verkoelend aan, maar is absoluut niet vettig of plakkerig en maakt - zéér belangrijk - geen vlekken op mijn kledij. De droogtijd is minimaal en ik zie absoluut geen residu op mijn huid liggen. Het voelt wel anders aan, alsof er een soort van dun, zijden voileke over mijn huid ligt daar waar ik heb gesprayd. Voor alle duidelijkheid: het is geen vermageringswondermiddeltje - mijn binnendijen wrijven nog steeds tegen elkaar aan, maar de wrijving is gevoelsmatig lichter. Smoovall bevat daartoe onder meer aloë verapoeder, allantoïne, zijdepoeder en aardappelzetmeel, ingrediënten met een verzachtende en anti-irriterende of omhullende en licht anti-deodoriserende werking.

Smoovall belooft een werking van minstens vier uur - ik denk dat die belofte gemakkelijk wordt waargemaakt met een lichte tot matige activiteit. Ik liep van 's middags tot 's avonds rond in de stad bij en temperatuur van 23°C en heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat ik moest bijsprayen. Maar hoe intensiever je beweegt en zweet, hoe sneller het zover zal zijn. Gemiddeld kan je met één flesje 30 keer sprayen en duurt het bij sporadisch gebruik zo'n zeven maanden eer de flacon aan vernieuwing toe is. Bij intensief gebruik (vb. meermaals per dag op vakantie in een warm land) gaat de flacon amper twee weken mee.

Hoe gemakkelijk Smoovall ook is, het werkt enkel optimaal als je het op de correcte manier gebruikt:
 • Voor en tussen het aanbrengen door telkens goed schudden. Concreet: goed schudden, sprayen op het linkerbeen, opnieuw goed schudden, sprayen op het rechterbeen;
 • Spray op 10 cm afstand van de huid, gedurende 2 à 3 seconden en houd de spray zoveel mogelijk rechtop om verstopping te vermijden;
 • Wacht 10 à 30 seconden en klaar!
Voorlopig kan je Smoovall enkel online bestellen bij smoovall.com - per flesje van 80 ml betaal je 12,99 euro en 1,99 euro verzendingskosten, al is de verzending gratis vanaf twee stuks.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ben hier wel benieuwd naar want bij mij schuren ze erg en dat kan pijn doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo erg is het bij mij gelukkig niet, maar ik kan me inbeelden dat zoiets dan erg welkom is.

   Verwijderen
 2. Handig om te weten dat dit bestaat, ik heb er zelf niet zoveel last van maar toch al vaak van andere mensen gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig