23 juli 2017

SK-II Pitera Essence Set

SK-II Pitera Essence Set

Op vlak van skincare heb ik intussen al heel wat merken gebruikt, van cheapo tot high end. Hoe graag ik ook speel met high end skincare, het loont de moeite om eerst een setje mini's te proberen - niet enkel om te zien of het merk en/of product met je huid matcht, ook prijsgewijs hoef je dan niet meteen het grove geld boven te halen. Zo probeerde ik al eens een setje van Omorovicza en nu dus ook eentje van SK-II!

SK-II is een van oorsprong Japans merk dat in 1980 het licht zag. De SK-II branding is opgebouwd rondom het zogenaamde Pitera, naar eigen zeggen een blend van vitaminen, aminozuren, mineralen en organische zuren die de werking van het huideigen regeneratieproces bevorderen, in het bijzonder de vernieuwing van de bovenste huidlaag. Pitera is eigenlijk de merknaam die SK-II aan het brouwseltje gaf, de wetenschappelijke naam is 'Galactomyces Ferment Filtrate' (vroeger: 'Saccharomycopsis Ferment Filtrate').

Het verhaal hierachter is dat SK-II eerder per toeval opmerkte hoe jong de handen van sakebrouwers er bleven uitzien, ondanks hun gevorderde leeftijd - en dus werd het fermentatieproces onder de loep genomen. Uit meer dan 350 soorten gist wist SK-II die ene speciale soort gist te selecteren om dan om te toveren tot Pitera. Pitera is een filtraat, wat erop neerkomt dat de gist zelf wordt geëxtraheerd en het derivaat (het bijproduct) dat dan overblijft, in de skincare wordt gestoken.

Pitera wordt heel wat mooie eigenschappen toegeschreven: het werkt hydraterend en exfoliërend, zodat de huid er jong blijft uitzien en de dode huidcellen telkens worden verwijderd om plaats te maken voor nieuwe huid; het is een anti-oxidant en helpt de weerbaarheid van de huid optimaliseren; en het bevat aminozuren en proteïnen zoals keratine en collageen.

Gooi er nog wat enthousiaste YouTube reviews bovenop - reden genoeg om mijn nieuwsgierigheid aan te wakkeren en mij overstag te doen gaan! De SK-II Pitera Essence Set bevat drie van de SK-II Pitera essentials: een mini Facial Treatment Clear Lotion (30 ml), een travelsize Facial Treatment Essence (75 ml) en een zakje met een Facial Treatment Mask. De set is even duur als de travelsize Facial Treatment Essence, dus in se krijg je er de mini Facial Treatment Clear Lotion en het Facial Treatment Mask gratis bij. Voor mij de perfecte SK-II instapper! Ik kocht mijn SK-II Pitera Essence Set bij Harrods in Londen en ook op Sephora.com (niet: Sephora.fr) wordt het merk verkocht.

De Facial Treatment Clear Lotion is een zuiverende, alcoholvrije, waterachtige lotion die je gebruikt ná de reiniging en die werkt voor alle soorten huidtypes. Een beetje hiervan op een watje, swipen over je T-zone, wangen en nek en de mix van Pitera, AHA's en hydraterende bestanddelen verwijdert zachtjes dode huidcellen en onzuiverheden. Het is een fijne tussenstap om je huid nog nét dat beetje zuiverder te krijgen en de daaropvolgende huidverzorging beter te laten opnemen - het doet mij denken aan een gelijkaardig product van Kenzoki dat ik al eerder reviewde, Amazing Exfoliating Water.

Hoewel ik de Facial Treatment Clear Lotion fijn vind, ben ik niet geheel overdonderd. Ik heb een gemengde huid die er dankzij de Clear Lotion wel wat frisser uitziet, maar ik gebruik op wekelijkse basis ook iets sterkere zuiverende en exfoliërende producten die hetzelfde resultaat geven en die in verhouding goedkoper zijn. Ik denk dat mensen met een droger of gevoeliger velletje de zachte exfoliatie van de Clear Lotion misschien meer zullen waarderen.

SK-II sterproduct, de Facial Treatment Essence, bevat dan weer ruim 90% Pitera. Deze verfrissende essence brengt je huid terug in balans, biedt hydratatie en bevordert de celvernieuwing. Alweer geschikt voor elk huidtype, doet deze essence zowel iets voor droge plekjes, voor een grauwe en ruwe huid als voor fijne lijntjes en rimpels. In de skincareroutine hoort de essence thuis op het plekje na de lotion en voor het serum. Tip: in tegenstelling tot de Facial Treatment Clear Lotion, bekom ik bij de Facial Treatment Essence opmerkelijk betere resultaten als ik het watje achterwege laat. Ik sprenkel een beetje in de palm van mijn handen en druk de essence zachtjes op de huid. Hier wordt mijn gemengde huid érg blij van: hydratatie zonder vettig laagje, poriën die er fijner uitzien en in het algemeen een meer gezonde, glowy huid.

De waterachtige textuur laat zich vrijwel meteen opnemen, dus kan je zonder aarzelen verder met je serum en/of dagcrème. Toch enig nadeel: de geur - vóór ik de SK-II website afschuimde om meer te weten te komen over de herkomst van Pitera, omschreef ik het als de geur van gefermenteerde algen. Vervang algen door rijstwater en je hebt een idee van de geur - ik zat er dus niet zo ver naast met die fermentatie, lol. Het is alleszins niet zo aangenaam, maar het blijft anderzijds evenmin hangen, ik kan er dus wel mee leven.

Waar ik niet zo mee kan leven, is de prijs. Want hoewel ik de Facial Treatment Essence echt héél fijn vind, weet ik niet of ik zonder veel nadenken een tweede flacon zou kopen. Ik vrees een beetje dat dit een gevalletje 'pas weten wat je mist als je het niet meer hebt' is, en dat ik op dat moment mogelijks toch bezwijk - bij voorkeur in een taxfree zone. Gelukkig is dat moment nog veraf, nu je per keer slechts een zeer kleine hoeveelheid nodig hebt. Dus dat probleem tackel ik wel als het zich effectief voordoet :D

Derde in de set: een exemplaar van het Facial Treatment Mask, iets waar ik als maskerliefhebber wel naar uitkeek! Het SK-II masker is vervaardigd uit 100% katoen en is daarmee wat dikker en zwaarder dan andere tissue maskers. Toch blijft het masker vrij goed op mijn gezicht hangen, en kan het serum zijn werk doen. Mijn huid werd wat strakker, geplumpt en kreeg een mooie glow, maar ... het resultaat is echt zeer gelijkaardig als dat van andere (goedkopere!) tissue maskers. Fijn, maar niet zó fijn dat het z'n heftige prijskaartje waard is. Ik zou het zeker niet afslaan als het mij zou worden aangeboden, maar zelf opnieuw kopen... nee, niet meteen - er zijn tal van waardige alternatieven.

Voor mij was deze SK-II Pitera Essence Set wel de moeite waard: ik heb in een slag drie producten van het merk kunnen testen en kennis gemaakt met de o zo gehypte Pitera. Met geen enkel product van de set heb ik een slechte ervaring - integendeel - enkel het prijskaartje maakt dat ik ze niet zonder meer kan aanprijzen. Van de drie lijkt de Facial Treatment Essence de grootste kanshebber voor een rebuy, al schuif ik dat moment naar de verre, vérre toekomst. Kennen jullie SK-II al en hebben jullie misschien andere ervaringen?

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Deze set staat op mijn wishlist! In november ga ik naar Londen en breng ik ze mee. Ik hou van essence, dus ik ben benieuwd. Bedankt voor de review!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig