1 augustus 2017

Glamglow Gravitymud: shine bright!

Glamglow Gravitymud

Toen de Glamglow Gravitymud Firming Treatment ergens begin 2016 op de markt kwam, ging 'ie bij mij op de wishlist. Heel eerlijk: vooral door het coole metallic effect - I do love me some bling. In de maanden erna las ik vrij extreme reviews, van absoluut geweldig tot absoluut bagger. En dat hield mij wat tegen... totdat ik Gravitymud met een fikse korting kon kopen en mijn nieuwsgierigheid alsnog overwon.

Glamglow belooft met Gravitymud een verstevigende behandeling in het kenmerkende en ditmaal paarse potje. Meerbepaald lees ik dat het masker staat voor "firm, lift, tight, tone, sexy contours". Nu ben ik gewend dat Glamglow een geheel eigen woordenschat gebruikt om producten aan te prijzen - en dat heeft samen met de over the top verpakking zeker ook een zekere charme - maar ditmaal trok ik toch wel even mijn wenkbrauwen op voor dit staaltje marketing. Zo zorgt Vizitight (?) voor een instant strakker aanvoelende huid, Lunarlift (?) verstevigt en tonifieert de huid, Cosmiplexion (?) helpt de huid jong en weerbaar voelen en hun eigen Teaoxi Complex met drop en marshmallow leaf zorgt nog eens voor een algehele versteviging.

Vizitight staat dan synoniem voor een verstevigende matrix, algenplasma en polymeren, Lunarlift staat voor de isoflavone sojaliposomen en rode algenextract en Cosmiplexion is de verzamelnaam voor zeewier, hyaluronzuur en mineraalrijk klei. Waarom al die fancy namen, Glamglow? Op zich bevat Gravitymud wel een aantal zuiverende en verzorgende ingrediënten in die een vermoeide huid kunnen oppeppen, maar - spoiler - verwacht geen facelift in een potje.

Voor de liefhebber, het volledige ingrediëntenlijstje: Water\Aqua\Eau, Polyvinyl Alcohol, Alcohol Denat., Butylene Glycol, Glycerin, Ethylhexyl Hydroxystearate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Montmorillonite, Pentylene Glycol, Illite, Polysorbate 20, Canadian Colloidal Clay, Caprylyl Glycol, Althaea Officinalis Leaf Extract, Tapioca Starch, Chondrus Crispus (Carrageenan), Colloidal Platinum, Dipotassium Glycyrrhizate, Alcohol, Ascophyllum Nodosum Powder, Polysorbate 80, Polymethylsilsesquioxane, Hydroxypropyl Methylcellulose, Citric Acid, Lecithin, Pullulan, Porphyridium Cruentum Extract, Soy Isoflavones, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum), Coumarin, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Bismuth Oxychloride (Ci 77163)

Gravitymud heeft een vrij vloeibare, jelly-achtige textuur, oogt parelmoer wit en bevat een redelijk sterk kokosparfum - dat laatste voegt zeker wat toe aan de fun factor van dit masker, maar is geen noodzakelijke vereiste en kan soms voor heel wat huidirritatie zorgen.

Omdat dit niet het gemakkelijkste masker is om met je vingers aan te brengen, krijg je er ook een handig synthetisch kwastje bij. Ideaal, want dat maakt het aanbrengen net wat preciezer: omdat Gravitymud een peelmasker is, blijf je namelijk best weg van de wenkbrauwen en haarlijn. En nadien kan je het kwastje natuurlijk ook gebruiken voor andere maskers.

Glamglow Gravitymud

Grote fun factor van Gravitymud: in de 20 à 30 minuten dat je het masker laat drogen, verandert het lichtjes van kleur naar een blinkend metallic grijs tot je als het ware op Tin Man lijkt, haha! Om het peelen te vergemakkelijken, zorg je er overigens best voor dat je het masker overal gelijkmatig aanbrengt, zodat alles gelijktijdig droogt. Ik moet het Glamglow wel nageven: dit is een van de gemakkelijkste peel-off maskers die ik ooit heb geprobeerd! Het masker komt er nagenoeg in één stuk van af, zonder stukjes of scheurtjes en eventuele restjes spoel je gemakkelijk weg met wat water.

Of mijn huid daarna strakker en werkelijk gelift was? Mwaah... dat niet. Je krijgt absoluut een instant resultaat, maar dan eentje waarvan je huid er zachter, frisser en tegelijkertijd mat uitziet en de poriën net wat kleiner en fijner lijken. Een aangenaam resultaat, daar niet van, maar geen life-changing magic. Ik categoriseer Gravitymud daarom als een perfect pre-eventmasker. Je huid krijgt last minute een algemene toning, voelt zacht aan en make-up glijdt er daarna nét wat gemakkelijker over. Ik vind het ook een plezant masker voor een avondje onder vriendinnen, waarbij de applicatie alleen al een belangrijk deel is van de gehele beleving. Kopen met korting? Als je into bling bent en op zoek naar een fun masker, waarom niet? Kopen aan volle prijs? Mwaah... dat niet.

Glamglow Gravitymud Firming Treatment - 40 g voor € 49,90 bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig