22 augustus 2017

La Mer The Powder: worth the hype?

La Mer The Powder

De naam La Mer doet vast en zeker wel een belletje rinkelen - al denk je misschien eerder aan dure skincare dan aan make-up. Onder de naam Skincolor de La Mer bewandelt het merk het beautypad, zij het met de nodige skincare benefits. De Skincolor-lijn richt zich vooral op het perfectioneren van de huid, met enkel een concealer, een soort van BB cream, foundation, poeder en twee kwasten in het vaste assortiment.

Het poeder, simpelweg La Mer The Powder, sprak al langer tot mijn verbeelding. Nu bestaat er in de beautywereld toch enige controverse rondom dit poeder. Een eerste versie van The Powder kon, ondanks de hogere prijs, rekenen op enorm positieve reviews, mede door het feit dat je een whopping 25 gram poeder kreeg. Ergens in 2016 werd de Skincolor-lijn uitgebreid, stak La Mer The Powder in een nieuw glazen jasje, verdubbelde de prijs en beperkte de inhoud tot 8 gram. Van een bummer gesproken. Mijn review gaat dus over de huidige versie van The Powder, die met de 8 gram inhoud.

Ondanks de afwezigheid van veel toeters en bellen, imponeert The Powder wel met z'n verpakking: een grote, vierkante pot van mat glas met een zilverkleurig deksel, met vrij subtiele verwijzingen naar de Skincolor-lijn en de merknaam. Het formaat laat niet langs zich heen kijken en in mijn badkamer neemt The Powder vrij veel plaats in. Nadeel: ik acht hem door zijn formaat, gewicht en materiaalkeuze niet geschikt om te reizen - al eens gezien hoe ze met valiezen smijten op de luchthaven?

La Mer The Powder

La Mer The Powder

Helaas correleert het formaat van de verpakking niet met de inhoud. Als je The Powder vastneemt, denk je in eerste instantie dat je een giga hoeveelheid poeder krijgt - quod non. Het voelt bijna - ik zeg bijna, want ik wist op voorhand welke versie ik kocht - aan alsof je wordt opgelicht. Ter vergelijking: mijn Givenchy Poudre Première (al meer dan drie jaar favoriet) heeft een compactere en minder zware verpakking en 16 gram inhoud.

Over de kleur hoef je je geen zorgen te maken: The Powder komt in één universele, transparante kleur, die je in alle zachtheid kan inwerken in de huid. Ik ben niet zeker hoe dit zich vertaalt op een donkere huid, maar voor mij werkt 'ie prima. The Powder voegt dan wel geen extra kleur toe aan mijn foundation, het brengt diezelfde foundation alsnog naar een hoger niveau. Het is moeilijk uit te leggen, maar het heeft alleszins te maken met de nagenoeg gewichtsloze textuur van het poeder. Het is zodanig fijngemalen, licht en luchtig, dat het nauwelijks voelbaar is en het legt een niet-dedecteerbaar, perfectionerend laagje met een fluweelzachte finish over mijn foundation. Het resultaat mag er zeker zijn! De houdbaarheid daarentegen is niet meer dan gemiddeld te noemen - alleszins op mijn gemengde huid. Ik merk dat The Powder minder bestand is tegen wrijvingen en zweet en daar heeft mijn T-zone toch wel wat mee te maken - denk aan dingen zoals een zonnebril, een zakdoek of een servet. Op mijn wangen en voorhoofd is 'ie overigens standvastiger, dus het kan zeker wel met mijn huidtype te maken hebben. Mogelijks blijft The Powder langer en mooier zitten bij iemand met een normale of drogere huid.

Ik struikel echter nog over een bijkomend probleem: de meegeleverde poederdons, hoe zacht ook, is nét wat te klein. Op foto lijkt de speling nog mee te vallen, maar in het echt leven komt de poederdons niet volledig tot tegen de rand en dus valt er vaak wat poeder door de mazen van het net. Nu is een los poeder sowieso een beetje tricky en is het opletten geblazen hoe je de verpakking hanteert, maar ik verwacht toch nét dat beetje meer van een dergelijk high end beautyproduct.

Ik ben absoluut te vinden voor het high end gevoel dat La Mer wilt uitstralen en dat het ook doet met dank aan de matglazen verpakking. Ik ben onder de indruk van de ultralichte textuur en de mooie finish van The Powder. Kunnen echter beter: de inhoud dan wel de prijs, de houdbaarheid en de poederdons. The Powder is hét dus niet voor mij. Ik blijf dit met alle plezier gebruiken, maar ik zal er ook geen traan om laten als 'ie op is.

La Mer The Powder - 8 g voor € 75,00 bij Parfuma en Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. ouch, vind ik echt heel duur voor een poeder. En dan nog meer geld voor minder product... Niet mooi. Maarja je koopt natuurlijk een beetje de 'la mer' beleving he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut, het is ook de merknaam en de beleving die de prijs bepaalt. Daar ben ik me uiteraard ook van bewust en dat is ook deels de reden waarom ik er nieuwsgierig naar was. Ik denk dat de oude formule en het oude formaat mij beter zou zijn bevallen :-)

   Verwijderen
 2. Wauw.....
  Schitterend....
  Ik zou er zo zuinig mee omgaan dat het nooit op zal raken ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zalig! Ja, ik strooi er ook niet al te veel mee in het rond :D

   Verwijderen
 3. Handig om te weten, jammer eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Béétje jammer, inderdaad. Ik kan er maar beter van genieten zolang ik het heb ;-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig