23 augustus 2017

Olaplex N°3 Hair Perfector: werkelijk wonderlijk?

Olaplex Hair Perfector N°3

Een tijdje geleden bereikte de Olaplex buzz de regio van de Lage Landen. Bloggers beschrijven het als een wondermiddel of mirakelproduct, gevolgd door een hele resem lovende woorden. Toen ook mijn kapster met Olaplex kwam aanzetten, ging ik overstag.

Maar wat is het nu eigenlijk? In feite richt Olaplex zich in de eerste plaats tot de professionele kapper en vormt een hulpmiddel wanneer deze het haar (ont)kleurt. Het is geen geheim dat het (ont)kleuren van je haar toch wel zorgt voor enige beschadiging, dus is extra verzorging steeds aangewezen.

De bestanddelen van Olaplex gaan op moleculair niveau op zoek naar gebroken verbindingen in het haar, die worden veroorzaakt door (talloze) chemische en thermische behandelingen. Op het ogenblik dat Olaplex aan de kleuring wordt toegevoegd, herstelt het de reeds gebroken verbindingen of dient het net als preventie.

Olaplex is een driestappensysteem: Olaplex N°1 Bond Multiplier en Olaplex N°2 Bond Perfector zijn uitsluitend salonproducten, worden toegevoegd aan of na de kleuring en werken in op het herstellen van verbroken verbindingen. Olaplex N°3 Hair Perfector is dat kleine flesje dat je hierboven ziet op de foto en kan je als consument dus voor thuis aankopen als tussendoortje, om het effect van de salonbehandeling verder te zetten. Het is geen conditioner of leave-in product, het is eerder een voorbehandeling, vóór je een shampoo en conditioner gebruikt.

Dat is mijn eerste struikelpunt. Hoewel Olaplex aanraadt om N°3 Hair Perfector (slechts) een keer per week te gebruiken, ervaar ik het als heel wat 'extra gedoe' - zélfs als beautyblogger. Je haar moet namelijk schoon en handdoekdroog zijn - als je haar vuil is (door een ophoping van zweet, haarolie en/of andere stylingproducten) moet je idealiter éérst je haar wassen met shampoo en handdoekdroog maken. Dus: douche in en weer douche uit. Dán pas kan je de Hair Perfector aanbrengen in een royale hoeveelheid, goed doorkammen en minstens 10 minuten, maar liefst zo lang mogelijk (vb. de hele nacht) laten zitten. Dan moet je de Hair Perfector uitspoelen en je haar nógmaals wassen met shampoo, gevolgd door een conditioner of masker. Oftewel: alweer de douche in. Ain't nobody got time for that.

Tweede struikelpunt: heb je gezien hoe klein dat flesje is? Nu ben ik wel gewend om wat geld uit te geven aan kappersproducten, maar die flacons gaan normaliter langer mee. Als je de Hair Perfector gebruikt conform de handleiding en dus elke keer een 'royale hoeveelheid' neemt, vliegt zo'n klein flesje er binnen de kortste keren door (ongeveer 7 keer), zeker als je lang en/of veel haar hebt.

Laatste struikelpunt: ik ervaar nul de botten, rien de knots, nada verschil met Olaplex. En ja, ik heb zowel de salonbehandeling (N°1 en N°2) als de thuisbehandeling (N°3) gebruikt. Nee, het is absoluut geen slecht product want mijn haar is inderdaad wel zacht en luchtig. Maar ik zie géén verbetering ten opzichte van mijn andere professionele haarproducten. Mijn haar oogt niet beter, luchtiger noch mooier; mijn haarkleur houdt het niet langer uit en mijn haarpunten blijven niet langer gezond dan anders. Why the fuss?

Nu denk ik wel dat Olaplex specifiek gericht is op drastische ontkleuringen (à la: in een keer van van zeer donker naar platinablond) en op het herstellen van zeer beschadigd haar. Als ik de voor- en na-foto op hun Facebook-pagina zie, gaat de testlok van extreem beschadigd naar gezond. En ja, dat is inderdaad een spectaculair resultaat. Maar voor iemand als mezelf, die sowieso elke 6 à 8 weken naar de kapper gaat, die al redelijk veel andere, professionele haarproducten gebruikt, die graag smeert met conditioners, maskers en haarolie, is de impact zodanig beperkt dat er geen sprake is van een wondermiddel. Er bevindt zich volgens mij al heel wat expertise in mijn badkamer - en in mijn haar - waardoor Olaplex de beloftes gewoon niet kán waarmaken. Want hoewel ik telkens een balayage laat aanbrengen bij de kapster, gaat dit tijdens en na de behandeling ook steeds gepaard met een goede verzorging en blijft mijns inziens de schade al bij al beperkt.

Dus nee, voor mij is Olaplex geen wondermiddel, hoogstens een zoveelste 'goed' kappersproduct. Mocht ik thuis geen enkele andere verzorging hebben, zou ik waarschijnlijk enthousiaster zijn, maar voor nu blijft het allemaal wat op de vlakte. Ik denk eerlijk gezegd dat je voor dezelfde prijs andere producten kan kopen met een grotere inhoud die minder van je tijd innemen. Just my two cents.

Olaplex N°3 Hair Perfector - 100 ml voor ongeveer € 30,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik heb precies dezelfde ervaring met de Olaplex 3 voor thuis. Helemaal geen enkel verschil te zien. En in de kapsalon waar ik het kocht zeiden ze zelfs dat je het het best in 'vies' vochtig ongewassen haar moet doen. Nou voor mij werken andere producten veel beter. Of misschien zoals jij zegt doet het wel iets voor heel beschadigd haar...maar alleen de olaplex 3 doet voor mij helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om weten dat ik niet de enige ben :-)
   Ik heb het ook al in ongewassen haar gedaan, dat gaf hetzelfde resultaat.

   Verwijderen
 2. Dank je wel voor je duidelijke eerlijke verhaal. Wat raad jij aan voor pluizig haar? Mijn haar is geverfd en blonde plukjes. Het is na het zwemmen in de zee veranderd in een pluizig geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf nu Philip Kingsley Elasticizer aan het gebruiken. Maar vb. het haarmasker van Garnier met banaan is ook een goeike - ruikt lekker én kan je ook als een pre-shampoo treatment gebruiken, of natuurlijk gewoon als masker. Dan wordt mijn haar heel glad en gaan de knopen er heel gemakkelijk uit. Ik gebruik ook nog eens een stylingcrème op de punten van mijn haar, want die worden sneller droog.

   Verwijderen
 3. Voor mij werkt het perfect, zeker als je krullen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb shampoo conditioneer No 7 No 3 gebruikt.
  Jammer nog geen resultaat.
  Hou nog even vol.
  Derde week dat ik het gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De shampoo en conditioner van het merk heb ik zelf nooit gebruikt. Wel jammer dat je nog geen resultaat ziet, hopelijk verandert dat nog!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig