25 augustus 2017

Close nail polish

Close Brussels

Een kleine inner lol, want vandaag botsen beauty en politiek op mijn blog. Close Brussels is een Belgisch beautymerk, exclusief te koop bij Planet Parfum. Niet niet te verwarren met naamgenoot Close, huidig burgemeester van Brussel. Overigens krijgt Close Brussels verschoning, want dit hadden ze niet kunnen voorzien - al zorgt het wel voor interessante zoekresultaten...

Back to beauty! Close is een 100% Belgisch merk, met een gezonde dosis humor en zelfs wat Belgisch surrealisme on top. Het gamma is vrij uitgebreid: kwasten en beauty tools, nagellak en nagelverzorging, oogschaduw en een selectie skincare. Alle producten zitten in strakke verpakkingen, hebben namen met een kwinkslag en zijn betaalbaar.

Close Brussels

Binnen het nagelassortiment zijn er alvast enkele interessante producten, waarvan ik er vier kon testen. Party of Two is een 2-in1: enerzijds is het een verstevigend serum dat dunne, broze en gespleten nagels tracht te beschermen. Je kan dit meermaals per jaar als een soort van kuur gebruiken, maar evenzeer gewoon onder nagellak gebruiken en dan treedt het niet enkel op als serum, maar ook als base coat. De langetermijnresultaten heb ik alleszins nog niet opgemerkt, maar als algemene base coat werkt 'ie prima! Het legt een licht egaliserend laagje op je nagel, waardoor elke nagellak er nadien gemakkelijk over lakt.

De quickdry top coat heeft wat mij betreft de leukste naam ooit: Señor Speedy! Hij heeft alleszins zijn naam niet gestolen, want... deze droogt snel! Zoals het een top coat betaamt, krijgt je nagellak ook een extra glanslaag en beschermt het tegen krassen. Hij is qua droogtijd gelijkwaardig aan Seche Vite, al denk ik dat die laatste nog nét wat meer ultraglossy glans toevoegt en dus op nummer 1 blijft staan.

Close Brussels Nail Polish

Close Brussels Nail Polish 207 La Donna

Close Brussels Nail Polish 302 Kriek So Chic

De kleurlakjes zitten in een rechthoekig flesje - de hoekige zwarte dop heeft enkel esthetische waarde, want om je nagels te lakken, hanteer je het kleinere dopje aan de binnenzijde. De kwast is ideaal: redelijk kort, plat en met een afgeronde punt. Het maakt het lakken eens zo gemakkelijk: de platte kant bedekt nagenoeg de volledige nagel en de afgeronde punt lakt vrij precies. De houdbaarheid is gemiddeld - op mijn nagels is een drietal dagen zonder chips haalbaar, zeker als ik een beetje oplet of een extra laagje top coat legt na een dag of twee.

De roze 207 La Donna is een limited edition en maakt deel uit van Sicilian Holiday, een collectie van zes kleuren nagellak die het equivalent tracht te zijn van een vakantiealbum vol zomerfoto's van aan de Middellandse Zee. Denk: snoepjesroze Vespa's, azuurblauwe zee en heerlijke gelato. La Donna is een crème lakje en heeft voor een absolute perfecte en streeploze dekking drie dunne laagjes nodig. Twee gaat ook, maar dan zie ik op sommige nagels toch nog enkele strepen. Op de foto draag ik drie lagen La Donna en een laag Señor Speedy top coat.

De rode 302 Kriek So Chic (wéér zo'n leuke naam!) daarentegen behoort tot de vaste collectie: 12 lakjes met drie lichtere kleuren, enkele (roze)rode tinten en enkele hele diepe nuances. Kriek So Chick heeft eerder een jelly textuur en doet het goed meteen van bij de eerste laag. Om de kleur iets intenser te maken, leg ik wel een tweede laagje. Op de foto draag ik twee lagen Kriek So Chic en een laag Señor Speedy top coat.

Close Brussels
Nail Polish - 10 ml € 9,90
Señor Speedy - 14 ml voor € 12,90
Party of Two - 14 ml voor € 12,90
Exclusief bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig