30 september 2017

First impressions & review: Estée Lauder Double Wear Nude foundation

Estée Lauder Double Wear Nude foundation

Als die hard Estée Lauder Double Wear-fanaat volg ik elke familieuitbreiding op de voet. Afgelopen zomer spotte ik een nieuwe telg: Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh Makeup.

Voor wie niet helemaal mee is, een kleine stamboom: oermoeder is Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup met een SPF 10. Bestseller van formaat en kan rekenen op een stevige fanbasis, waaronder yours truly. Niet ieders meug wegens matte finish en stevige medium dekking - nochtans heb je er weinig van nodig en brengt een beautyblender de foundation een beetje luchtiger aan.

Voor wie er niet genoeg van krijgt: Double Wear Maximum Cover Camouflage Makeup met een SPF 15 levert een super full coverage. Zelf heb ik deze nooit gebruikt wegens niet echt de behoefte aan, maar de reviews klinken veelbelovend, voor zover je van een volledige én matte dekking houdt.

Met Double Wear Light Stay-in-Place Makeup met SPF10 wilde Estée Lauder dan tegemoet komen aan de klanten die een iets lichtere finish wilden, maar wel nog een redelijke dekking en houdbaarheid. In deze oude review van in 2013 zette ik de originele Double Wear en Double Wear Light naast elkaar - overduidelijk een moment in mijn leven waarop ik nog niet durfde spelen met de instellingen van mijn camera, dus vergeef me de ietwat donkere foto's. Double Wear Light is altijd een beetje de underdog geweest, maar wist zich zeker te hanteren.

Tot slot zijn er twee bastaardjes die, buiten de naam, niets meer met de originele Double Wear gemeen hebben: Double Wear Cushion Compact en Double Wear Nude Cushion Stick. Naar mijn aanvoelen een beetje te veel blah en meh, dus nooit gekocht.

Estée Lauder Double Wear Nude foundation

Estée Lauder Double Wear Nude foundation

En dan was daar ineens de jongste telg en meteen ook de vervanger (!) van de Double Wear Light: Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh Makeup met een SPF 30. De beloftes: ultralicht, maar superdoeltreffend. Bon, ik was weer om. Ik kocht mijn flesje bij Parfuma in de kleur 2N1 Desert Beige - eveneens mijn go to shade in de originele Double Wear.


De foundation zit in een matte glazen flacon en heeft - alwéér, Estée Lauder?! - geen pomp. Nochtans geen overbodige luxe, gezien de supervloeibare formule op waterbasis. Het maakt het doseren eens zo moeilijk en is in se gewoon vervelend. Al is de oplossing nabij: ik heb in het verleden al eens een los pompje gekocht bij MAC en ik spotte zonet een gelijkaardig pompje op de Belgische Estée Lauder website, dus het gebrek valt te verhelpen.

De Double Wear Nude gaat dus voor een lichte dekking - een beetje van het gezonde, semi-glanzende type, genre I woke up like this. Met een tweede laagje kan ik de dekking opbouwen tot een medium finish, al betekent dit wel dat ik dan in totaliteit méér foundation gebruik om dezelfde medium dekking te krijgen als met de originele Double Wear.

De finish blijft wel steeds wat naar de glanzende kant, zeker niet mat, en voelt ook echt alsof er niets op mijn huid ligt. De pigmenten in de Double Wear Nude zijn namelijk omhuld met een flexibel polymeer dat de beweging van de huid volgt en zich met een nauwelijks voelbare hechtkracht met de huid vermengt. In het algemeen is de houdbaarheid zeer goed: voorhoofd en wangen zien er op het einde van de dag nog perfect uit, maar in mijn T-zone kan de Double Wear Nude helaas niet tippen aan de originele Double Wear. Double Wear Nude is opmerkelijk minder bestand tegen wrijving (zakdoeken, servetten) en/of talg/zweet, want na 6 uur is de foundation rondom mijn neus en op mijn kin duidelijk vervaagd en afgebroken. Wat in mijn first impressions video begon als een prille liefdesaffaire, is met deze review helaas een beetje bekoeld.

Was je al fan van de originele Double Wear? Onder het motto never change a winning team: blijf er dan bij. Toch liever lichter en glanzender of heb je misschien een drogere huid? Misschien is de Double Wear Nude dan toch het bekijken waard.

Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh Makeup - 30 ml voor € 49,20 bij Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. Bedankt voor de eerlijke review :)

  Hopelijk komt er snel weer een opgemaakt filmpje van jou online.

  Prettig weekend. Daag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Opgemaakt filmpje komt er zeker aan, heb een volle zak klaarstaan :D

   Verwijderen
  2. Een volle zak <3 :D

   Verwijderen
 2. Erg jammer dat er van te voren niet nagedacht was op er al een pompje op de fles te plaatsen....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  ik volg al een hele tijd jouw blog en kijk altijd met plezier naar jouw filmpjes!

  Wordt deze foundation echt de vervanger van de Double Wear Light? Want dan moet ik nog een tubetje inslaan...

  Nog een fijne zondag iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op esteelauder.be en de webshop van Ici Paris XL is hij niet meer te vinden, op de webshop van Planet Parfum enkel nog in drie kleuren. Ik weet het niet helemaal zeker, maar meestal is het geen goed teken als de website van het merk zelf het product niet meer vermeldt. Misschien zijn ze hem aan het herformuleren en komt er wel een nieuwe versie uit, maar daar heb ik voorlopig nog het raden naar. Ik kan je in elk geval wel vertellen dat deze Double Wear Nude absoluut niet hetzelfde is als de Double Wear Light!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig