10 september 2017

NYC vlog: parks, parks, parks

NYC vlog

Ik houd van de energie die een stad als NYC uitstraalt, maar mijn lijf en hoofd hebben soms wel nood aan een pauze. 

Aan parken gelukkig geen gebrek! We trokken met de metro naar Brooklyn voor een ochtend in het Brooklyn Bridge Park. Hier waren we vorige keer niet geweest, dus het stond hoog op de to do list. Het is absoluut de moeite waard, je krijgt er het prachtige zicht op de skyline van Manhattan gratis bij.

Ik zou de buurt omschrijven als urban hip (als dat al een categorie is) en een pak rustiger en laid back dan Manhattan. Voor wie niet genoeg kan krijgen van vazen, marmer en andere interieurspulletjes: vlak aan Jane's Carrousel is er een splinternieuwe West Elm winkel. Het is dat luchtvaartmaatschappijen een gewichtslimiet opleggen, anders had ik er de winkel leeggeshopt. Interior goals, people. 

Van daaruit kan je te voet over de Brooklyn Bridge - als je net als mij SATC-adept bent, staat de Brooklyn Bridge voor het moment dat Miranda en Steve hun huwelijk een tweede kans geven, op het middelpunt tussen Brooklyn en Manhattan. Eenmaal over de brug, is het een korte wandeling naar het 9/11 Memorial, One World Trade Center en The Oculus.

We gingen lunchen bij Le Pain Quotidien - ja, ook in NYC! - en waren er getuige van het gedrag van de meest onbeleefde, luidruchtige, met open mond kauwende Amerikaanse klanten. Die mensen kwamen al klagend binnen en waren volgens mij uit op een gratis maaltijd - ik kreeg medelijden met de serveerster.

In Bryant Park was het heerlijk vertoeven: je kan liggen op het centrale grasperk of je aan een van de tafeltjes zetten, volledig rondom het park. Wij pauzeerden er met een gigantische, luchtige donut van bij Dough. Al blijft de key lime cheesecake van Magnolia Bakery onovertroffen. ZO. LEKKER.

De volgende dag ging het richting de High Line en het Whitney Museum. Dat laatste heeft weinig indruk op mij gemaakt, maar de High Line blijft een heerlijk en uniek stukje wandelpark. Het is een oude spoorlijn die werd omgebouwd tot park en nu een aantrekkingspool is voor zowel toeristen als locals. Central Park blijft uiteraard het grootste en meest gekende park - je kan er uren in rondwandelen en er is regelmatig animatie. Het is ook de plek waar het stadslawaai het meest wegebt, dus ideaal als je een echt rustmoment zoekt.


Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig