14 oktober 2017

Formula 10.0.6 skincare

Formula 10.0.6 skincare

Voor de oorsprong van Formula 10.0.6 moeten we terug naar de vorige eeuw, meerbepaald naar 1933. Toen heette het Amerikaanse merk nog Bonne Bell en was het sterproduct de Ten-O-Six cleansing lotion. Erg populair tussen de '60 - '80 om dan te relaunchen in 2009 als Formula 10.0.6 - uit te spreken als Formula Ten-O-Six.

Inmiddels is het assortiment wat ruimer dan enkel de cleansing lotion én kan je het intussen ook bij Di kopen. De lijn is vrij betaalbaar en spreekt met de kleurrijke verpakkingen en focus op een onzuivere huid naar mijn aanvoelen vooral een jonger publiek aan. Ik ben dan ook niet helemaal ondersteboven van de producten, al wil dat absoluut niet zeggen dat ze slecht zijn. Meer zelfs, ik heb een van de cleansers al volledig opgebruikt! Ik verklaar me nader...

Formula 10.0.6 skincare

De reiniger waarvan sprake: Best Face Forward Daily Foaming Cleanser. Een grote witte tube gevuld met een eerder lopende gelreiniger. In het begin, als de tube nog vol is, is het dus nog even opletten en komt er wel eens meer uit dan gewenst.

Best Face Forward is een vrij typische, standaard reiniger. Geen oh-my-god-hoogvlieger, geen slecht product. Een gelformule die fris aanvoelt en schuimt van zodra je hem met water vermengt. Hij is vooral gericht op het verwijderen van overtollige olie en onzuiverheden - als ik mijn gezicht met deze was, voelt alles heel proper en netjes aan. Ik denk dat hij als gevolg van de SLS in de ingrediëntenlijst misschien wat te straf is voor de heel droge of gevoelige huidjes, maar ik moet eerlijk toegeven dat mijn gemengde huid er erg goed op reageert. Verzorgende ingrediënten zijn passievrucht (verfrist en kalmeert de huid, vermindert talg), groene thee (antibacterieel, vermindert ontstekingen) en kamille (kalmeert de huid, vermindert talg en verfijnt de poriën).

En deze heb ik dus aan een stuk door gebruikt, elke morgen, tot 'ie volledig op was. Het ding is: ik vond het zeker geen slechte reiniger en zolang hij in mijn badkamer staat, blijf ik hem gebruiken. Maar ik ben niet door omvergeblazen en dus haal ik hem waarschijnlijk niet meteen opnieuw in huis.

De historisch populaire Ten-O-Six kende zijn wederopstanding als So Totally Clean. Maar niet zonder familie-uitbreiding: So Totally Clean Everyday Cleanser Sensitive Formula. Dit is een zachtere versie dan het origineel en werkt als een twee-in-een omdat je hem zowel als een ochtendreiniger als een toner kan gebruiken en je huid er een frisse oppepper van krijgt.

So Totally Clean Sensitive heeft komkommer-, kamille- en zeewierextracten die de huid kalmeren en verzachten. Persoonlijk gebruik ik hem niet graag als reiniger, omdat ik mijn gezicht in de ochtend graag ook verfris met een splash water en ik eerder neig naar een gel-, crème- of oliereiniger. Als toner werkt 'ie beter (frisse oppepper: check!) maar ben ik niet overdonderd. Ik krijg een beetje het gevoel alsof er nadien nog een laagje achterblijft op mijn gezicht en ik toch nog eens moet naspoelen met water. Als je op zoek bent naar een betaalbare en goede zuiverende toner, kan ik de Eau Precieuse van harte aanraden. Al jaren favoriet!

Formula 10.0.6 skincare

Ik testte ook drie van de Formula 10.0.6 maskers. Het Be Berry Smooth Moisturizing Peel Mask (niet op de foto) zag je al eens in actie in deze vlog. Ik wist meteen weer waarom ik niet zo'n fan ben van peel maskers, haha!

Be Berry Smooth is een transparant gelmasker dat opdroogt en je er dan normaal gezien gemakkelijk af zou moeten kunnen peelen. Met bosbessen en ananas is het lekker fris, fruitig en krijgt je huid er een hydraterende oppepper van. Je mag het dan ook zo'n drie keer per week gebruiken. An sich kon mijn huid er goed mee om, alleen dat peelen... aargh! Ik ging voor een vloeiende beweging, maar in realiteit ging het met mondjesmaat van mijn huid af. Een prulwerkje waar ik helaas het geduld niet voor heb!

Blijer werd ik van het Be Berry Fresh Balancing Mud Mask - ik gebruik minstens een keer per week een kleimasker omdat het mijn huid goed zuivert en verfrist. Alle viezigheid wordt uit de poriën gezogen - zalig! Dit masker ruikt superlekker naar besjes en zorgt niet enkel voor een zuivere huid, maar ook voor een gehydrateerd evenwicht. Niet zo uitdrogend als een klassiek kleimasker dus en daarom kan je het wat vaker gebruiken, ook tot drie keer per week.

Met de Be Berry Sassy Exfoliating Face Scrub ga ik een beetje oldschool, want dit is een 'echte' scrub. In de transparant gelige gel zie je de kleine scrubdeeltjes (cranberry en bamboe) zitten. Qua textuur vind ik het een combi tussen een gelreiniger en een scrub en zo gebruik ik hem ook. Niet dagelijks, want dat is net wat te hard voor de huid, maar zo'n keer of twee per week. Het is niet meer mijn favoriete manier om mijn huid van dode huidcellen te ontdoen, nu ik meer met exfoliërende maskers werk à la REN Glycolactic Radiance Renewal Mask of Voya Radiance Illuminating Exfoliating Gel, maar het is leuk om nog eens een standaard scrub in huis te hebben.

Ik denk dat Formula 10.0.6 een fijne instapper is voor een jonger publiek. De formules zijn sowieso gericht op een eerder onzuivere huid, de kleurtjes spreken aan en het gamma is vrij betaalbaar. Niet alles valt bij mij in de smaak, maar dat is ook wel omdat ik intussen al zóveel verschillende skincare heb geprobeerd, dat mijn standaard en verwachtingen elders liggen. Niettemin heeft Formula 10.0.6 een aantal fijne productjes in assortiment die ik met plezier volledig zal opgebruiken, zoals de Best Face Forward Cleanser of het Be Berry Fresh Balancing Mud Mask.

Formula 10.0.6
Best Face Forward Daily Foaming Cleanser - 150 ml voor € 10,50
So Totally Clean Everyday Cleanser Sensitive Formula - 200 ml voor € 10,50
Be Berry Fresh Balancing Mud Mask - 100 ml voor € 12,99
Be Berry Sassy Exfoliating Face Scrub - 100 ml voor € 10,50
Be Berry Smooth Moisturizing Peel Mask - 100 ml voor € 12,99
Exclusief bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

 1. Dit ziet er zo leuk uit.
  Ik ken dit merk niet maar zal eens langs de winkel gaan die dit verkoopt.
  Ben er nu zo benieuwd naar nu ik je artikel over gelezen heb.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de verpakking van dit merk er zo leuk uitzien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat ik nog veel voorraad heb maar deze wil ik zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig