13 oktober 2017

Essie Treat Love & Color in 08 Loving Hue

Essie Treat Love & Color

Wat ik ook probeer, mijn nagels zullen altijd een flinke portie TLC nodig hebben. Mits de nodige liefde en aandacht kan ik ze redelijk deftig houden, maar van zodra mijn aandacht verslapt (lees: verzorging slabakt), beginnen ze te schilferen en te scheuren. Al moet ik eerlijk zijn: ik ben absoluut niet voorzichtig met mijn handen en nagels. Ik tokkel dagelijks enkele uren op een klavier, ik werk met papier en karton en ik trek nooit handschoenen aan om te poetsen en kuisen. Ze hebben dus wel wat te lijden...

Op dat vlak kijk ik vol bewondering naar de mooie nagels van Vanessa - #nailgoals, people. Al weet ik dat ook zij haar nagels zeer regelmatig verzorgt en hydrateert, laat dat dus mijn inspiratie zijn.

Over TLC gesproken... Essie lanceerde kortelings een Treat Love & Color-gamma van eenstapsverzorgingen met een hintje kleur. Het is gericht op het versterken van droge, broze nagels dus ik voelde me meteen aangesproken. Bovendien belooft Essie beterschap in slechts één week!

Alle Treat Love & Color-lakjes zien er uit als de standaard Essie-lakjes: hetzelfde flesje en (niet onbelangrijk!) hetzelfde fantastische kwastje. Het verschil zit hem natuurlijk in de formule: Treat Love & Color zijn geen gewone lakjes, maar bevatten verzorgende bestanddelen: een MSM of methylsulfonylmethaan-verbinding (sluit het vocht in de nagel sluit en houdt de nagel intact), camelia- en collageenextract en voor een instant oppepper, optisch verhelderende pigmenten.

Alle Treat Love & Color-kleuren zijn neutraal, draagbaar en hebben een transparante finish. Het is niet nodig om een base coat te gebruiken, noch een top coat. Twee laagjes Treat Love & Color op je nagels, laten drogen, wekelijks herhalen en that's it. Eigenlijk is het een nagelkuur met een plus, zodat je nagels er toch direct mooi en fris uitzien, ook al gaat het in essentie over een versterkende verzorging.

Essie Treat Love & Color

Essie Treat Love & Color 08 Loving Hue

Geen felle of dekkende kleuren bij Treat Love & Color, maar neutrale, lichte lakjes met een zachte parelglans. Dit is 08 Loving Hue, een warmer roze dat een glowy, perzikroze schijn over mijn nagels legt. Op de foto zie je twee laagjes, zonder base of top coat. Het geeft mijn nagels een soort van perfectionerende en naturelle voile met een zacht glansje. Mooi en verzorgd, als mis ik wel de dekking die ik normaal gezien van nagellak verwacht. Even wennen!

Dus gebruik ik - de rebel, ha! - Treat Love & Color gewoon als basis... Twee laagjes Treat Love & Color, een laagje nagellak (slechts een, omdat de dubbele basis van Treat Love & Color de kleurlak ineens wat dekkender maakt) en een laagje top coat. Misschien niet helemaal koosjer, maar ach...

Ik gebruik Treat Love & Color inmiddels net twee weken. Essie belooft na amper een week al zichtbare resultaten, maar of het mirakel is geschied? Ja, ik merk dat mijn nagelbed wordt gehydrateerd en dat alleen al is een gigantisch voordeel ten opzichte van andere nagelversterkers die vaak uitdrogend werken. Ja, ik merk dat het schilferen en scheuren beperkt blijft - het is niet weg, maar ietsje minder dan wanneer ik geen extra verzorging gebruik. Nee, ik heb na twee weken jammer genoeg nog steeds geen geen perfecte nagels. Ik ben echter wél hoopvol voor de langetermijnresultaten en dat dankzij de goede eerste indruk van Treat Love & Color. Ga je er dus mee aan de slag, vergeet dan niet dat de aanhouder wint en geef zeker niet op na de eerste week.

Nog een extra tip: idealiter verzorg je trouwens ook best je nagelriemen. Een goede verzorgende olie hydrateert je nagels van bij de wortel uit en biedt de juiste voedingsbodem voor gezonde nagels. En dubbele verzorging is nu eenmaal veel effectiever!

Essie Treat Love & Color - 13,5 ml voor € 12,99
Exclusief bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig