9 oktober 2017

Guerlain Lingerie de Peau foundation

Guerlain Lingerie de Peau foundation

Toen ik afgelopen weekend aan het bloggen sloeg, viel mijn oog op het conceptartikel van deze Guerlain Lingerie de Peau foundation. Een review al maanden in the making, want ik kocht mijn flesje in januari (!). Beter laat dan nooit, toch?

Lingerie de Peau draait al langer mee, maar ergens eind 2016 werd de vernieuwde formule op de markt gebracht in 18 kleuren, verdeeld in gouden (warme), roze (koele) en neutrale ondertonen. Ik ging voor de kleur 02N, een lichte tint met een neutrale ondertoon.

Lingerie de Peau is een foundation die een flawless, perfectionerend effect combineert met een tweede huideffect. De superfluide textuur smelt in de huid met de zachtheid van linnen- en zijdevezels. De formule stretcht zich over de huid, laat de corrigerende pigmenten en poeders je huid egaliseren, maar doet dat op een subtiele, naturelle manier, alsof er een perfectionerende voile over je huid wordt gelegd.

Guerlain Lingerie de Peau foundation

In ware Guerlain-stijl krijg je een glazen flacon (afgerond aan de voorzijde, recht aan de achterzijde) met een zeer fijne pomp. Vóór je begint, moet je flesje goed schudden - ik begin met twee pompjes en kijk dan of ik plaatselijk nog wat extra dekking nodig heb. De luxueuze make-up van Guerlain is meestal geparfumeerd en dat is met deze foundation niet anders: Lingerie de Peau heeft een subtiel bloemige geur, die ik enkel waarneem op het moment dat ik hem op mijn huid inwerk.

De finish van Lingerie de Peau is licht-medium, maar kan je met een tweede laagje opbouwen naar een mooie medium dekking. Ik werk hem graag in met een Beautyblender, maar zelf adviseert Guerlain een speciale fluffy (roze!) kwast die deze luchtige foundation op een even luchtige manier kan aanbrengen. Op de foto zie je me achtereenvolgens zonder foundation, met een enkel laagje foundation en tot slot met een tweede laagje in het midden van mijn gezicht. De kleur 02N is een perfecte match - al wil ik toch even waarschuwen dat Lingerie de Peau de neiging heeft om lichtjes te oxideren en daar moet je zeker rekening mee houden als je een tint kiest.

Guerlain Lingerie de Peau foundation

Voor mij combineert Lingerie de Peau een supercomfortabele lichtheid met een deftige dekking. Je voelt deze foundation in de verste verte niet op je gezicht liggen en toch is mijn teint geëgaliseerd en hoef ik voor de rest (uitgezonderd onder mijn ogen) geen concealer meer te gebruiken. De satijn-matte finish geeft mijn gezicht nog wat leven - al poeder ik daarna nog af met een transparant poeder en brengt ik de nodige dimensie aan met bronzer, blush en highlighter.

Ik heb niet de indruk dat Lingerie de Peau zich vastzet op droge plekjes en deze accentueert - er zitten namelijk wat hydraterende bestanddelen in de foundation die de huid tegelijkertijd verzorgen. Maar tegelijk werkt 'ie ook fijn voor mijn gemengde huid en blijft de talgproductie vrij goed onder controle.

De houdbaarheid is prima - het is geen hardcore foundation als Estée Lauder Double Wear, máár staat zeker zijn mannetje en overleeft een werkdag. Plaatselijk (rondom neus en mond) kan Lingerie de Peau wat vervagen, maar dat doet het zeer subtiel en geleidelijk en zonder uit elkaar te vallen. Mijn make-up blijft er in z'n geheel dan ook altijd goed uit zien, waardoor ik Lingerie de Peau categoriseer als de betere versie van de Estée Lauder Double Wear Nude foundation. Ik merk dat ik zeer geregeld op automatische piloot naar Lingerie de Peau grijp - een teken dat het een vaste stek heeft verdiend in mijn foundationlade!

Guerlain Lingerie de Peau foundation - 30 ml voor € 51,90

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

  1. Wat een prachtige fles met zo een goede dekkende foundation.
    Mooie look ;-)

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben helemaal fan van de nieuwe versie, de Aqua Nude, die is TOP!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig