8 oktober 2017

Sleek i-Divine Original oogschaduwpalet

Sleek i-Divine Original

Ik kan me nog goed herinneren toen dit Sleek i-Divine Original oogschaduwpalet enkele jaren geleden hoge ogen gooide in beautyblogland. Inmiddels heeft de populariteit en kwaliteit van Sleek geleid tot maar liefst 12 verschillende oogschaduwpaletten - voor elk wat wils, dus.

Voor de i-Divine oogschaduwpaletjes werkte Sleek met minerale oogschaduw voor het uitstekende pigment en de lange houdbaarheid. Zo op het eerste gezicht is dit i-Divine Original palet gericht op mensen die durven experimenteren met kleur en glans. De fellere kleuren bovenaan vallen natuurlijk meteen op, evenals het feit dat het palet slechts één matte kleur bevat versus elf metallic kleuren.

Hoe dan ook, 12 gepigmenteerde kleuren oogschaduw in een superdun palet, inclusief grote spiegel en dat voor een betaalbare prijs... het is moeilijk om daar niet positief over te zijn. De intentie van Sleek werd me duidelijk: met een enkel palet heb je eigenlijk alles in huis om te kiezen tussen draagbare en fellere looks, zeg maar dagdagelijkse en uitgaanslooks. Het laat je toe om te experimenteren met make-up en eens all out te durven gaan, zonder dat je er het grote geld voor moet neertellen, noch moet inboeten op kwaliteit.

Sleek i-Divine Original
Black Cab - Royal - London Rain - The Thames - E10 - Hyde Park

Voor wie er belang aan hecht: de namen van de ooschaduw staan niet geprint in het palet zelf. Da's een beetje jammer, want alle namen verwijzen naar Londen en accentueren de Britsheid. Bovenop de oogschaduw ligt er wel een plastieken flapje dat de oogschaduw beschermt en waar de namen op zijn geprint, dus als je dat bijhoudt, weet je wel steeds de juiste naam bij de juiste kleur.

De bovenste rij bevat meteen ook de enige matte kleur in het palet, de ultrazwarte Black Cab. De rest van de bovenste rij bevat uiterst koele kleuren paars, blauw en groen, elk met een glansje. Tien jaar geleden zou ik er mijn hand niet voor omdraaien om deze kleuren zelfs dagdagelijks te dragen, tegenwoordig zijn ze minder mijn ding en focus ik mij meer op de neutrale tinten.

Sleek i-Divine Original
Cream Tea - London Eye - Big Ben - Penny Farthing - Sterling - Banksy

De kleuren van de onderste rij zijn dan weer warmer en bevatten nog meer shimmers en glitters dan de koele oogschaduw uit de bovenste rij. De hoeveelheid shimmer en glitter maakt de swatches een beetje korreliger en het gevaar op fallout iets groter. Sowieso kan je alle oogschaduw uit het i-Divine Original palet beter eerder voorzichtig deppend aanbrengen met je kwast dan snel-snel te vegen, om te vermijden dat het onder je ogen terechtkomt.

Ondanks de goede portie glans vind ik de kleurtonen in de onderste rij veel toegankelijker voor dagelijks gebruik omdat ze wat meer gedempt zijn. Hier kan je prachtige looks mee maken, mét een glansje, maar zonder dat collega's al te raar opkijken. Ik mis wel een lichtere kleur met een matte of satijnfinish, dat zou het palet compleet hebben gemaakt.

Sleek i-Divine Original mag dan niet mijn absolute favoriet zijn, het concept van de i-Divine paletten én de verschillende opties maken het wel een aanrader voor wie een betaalbaar en toch gepigmenteerd palet zoekt. En tegenwoordig heel toegankelijk, nu het merk ook bij Di wordt verkocht!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig