12 oktober 2017

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock

Ik heb het al vaker gezegd: de Joico K-Pak lijn is het neusje van de zalm voor werkelijk elke soort beschadigd haar. Ik heb zo goed als de volledige lijn gekocht en uitgetest en dan van contentement opnieuw en opnieuw gekocht. Maar het kan nog een beetje gerichter: specifiek voor gekleurd haar zijn er ook K-Pak Color Therapy producten - zeg maar K-Pak met een plus. En, in tegenstelling tot de Blonde Life-lijn, zeker niet alleen voor blondjes!

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Instant Shine & Repair Treatment blijkt de absolute topper dus ik was maar al te blij om deze aan mijn collectie toe te voegen.

Luster Lock is een behandeling - intensiever dan een gewone conditioner - speciaal voor beschadigd en gekleurd haar. De beloftes zijn niet min: direct haarherstel, intense kleur, zacht en soepel haar met een langhoudende glans, sterker en gezonder haar dat beter bestand is tegen afbreken en beter in model blijft.

Er zijn twee sleutelingrediënten die het haar op alle mogelijke manier herstellen en beschermen:
  • Het Bio-Advanced Peptide Complex: een samenstelling van hair-like keratinen die het haar van binnen uit herstellen. De proteïnen vullen beschadigde gedeeltes terug op en beschermen het haar zodat het terug gezond kan zijn;
  • Het QuadraBond Peptide Complex: met maketti- en arganolie die verloren lipiden terug aan vullen, met polymeren die de haarschubben omhullen, de kleur insluiten en langer levendig houden en het haar ook glans geven en met zijde-, soja- en zeewierextracten om het haar te beschermen tijdens het stylen.
Je kan de Luster Lock perfect invoegen in je haarroutine en gebruiken op zowel droog als nat haar.  Op droog haar is het een voorbehandeling die je kan laten intrekken om later dan uit te wassen. Wil je het gebruiken op nat haar, moet je eerst aan de slag met shampoo. Skip dan de conditioner en kies in de plaats voor Luster Lock. Van hieruit verschilt de gebruiksaanwijzing lichtjes naargelang je haartype: heb je fijn haar, beperk dan de Luster Lock van ongeveer halverwege het haar tot de punten, laat het 1 à 3 minuten inwerken en spoel dan uit met warm water. Heb je dikker haar, kan je de Luster Lock zonder problemen aanbrengen vanaf de wortel en 5 minuten laten inwerken voor je het uitspoelt.

Voor mij is Luster Lock het haarequivalent van een hydraterend tissuemasker, maar dan minus de lange inwerktijd. Het is werkelijk een hydraterend bommetje en blaast mijn haar terug leven in. De formule is een ietwat dikke, witte gelcrème die heel goed aan het haar hecht maar er ook even gemakkelijk terug uitspoelt. Mijn haar voelt superglad, punten zijn gevoed, knopen zijn herleid tot een minimum en ik kan het gemakkelijk stylen. Opvallend glossy kan ik mijn haar niet noemen, maar (ge)blond(eerd) haar staat er nu eenmaal om bekend om minder glans te weerkaatsen. De meerwaarde ten opzichte van een conditioner is dat deze Luster Lock enerzijds gaat voor een hydraterende behandeling en anderzijds ook nog doorwerkt bij het stylen van je haar. Het vervangt mijn conditioner niet bij elke wasbeurt, maar ik haal het boven op het moment dat mijn haar een extra oppepper kan gebruiken.

Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock - 140 ml voor ongeveer € 26,00 bij de kapper of online

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig