11 oktober 2017

Spelen met warme oogschaduw: Close Turn The Heat On, Baby

Close Turn The Heat On, Baby

Ik heb me tot nu toe vrij afzijdig gehouden van warme oogschaduw. Nochtans loopt het wereldwijd echt storm voor heel wat warme oogschaduwpaletten met diepe koper-, rode en andere paarse kleuren. Ik houd het echter vooral bij neutrale en ietwat koelere kleuren. Toch kriebelde het al even om eens een warme oogschaduwlook uit te proberen - zou het me staan of niet?

Dit paletje van Close kwam als geroepen! Close Turn The Heat On, Baby is een betaalbaar en cruelty free paletje met negen eerder warme kleuren. Toegegeven, dit zijn nog steeds niet de méést warme en rode kleuren in het spectrum, maar het is een begin!

Close Turn The Heat On, Baby

Close Turn The Heat On, Baby

Close Turn The Heat On, Baby

Het compacte palet is gemaakt van karton - en ik ben dol op de chevron print aan de buitenzijde!  Karton is niet het meest duurzame materiaal, maar ik denk anderzijds dat het best stevig is en niet zomaar uit elkaar zal vallen. Binnenin is er - hello, gorgeous! - een klein spiegeltje voorzien en voor de rest gaat alle aandacht uit naar de negen ooschaduwkleurtjes. Ik ben blij dat er geen ruimte is gelaten voor een (spons)applicator, zo kan het palet optimaal worden ingedeeld met de oogschaduw zelf.

Om het palet zit nog een kartonnen sleeve, waar op de achterzijde al kort een inkijk wordt gegeven aan de kleuren en namen - de namen zelf zijn in het palet dan ook nog eens geprint onder elke oogschaduw zelf.

Close Turn The Heat On, Baby

Van links naar rechts: Sunlit (mat beige, ideaal om het wenkbrauwbot subtiel op te lichten), Almendra  (warm medium bruin), Pink Argile (fijne blendingkleur), Plaza (glanzend beige en meteen de enige glanzende kleur in het palet), Outdoor Terracotta (warm oranje), Tan (ook een transitiekleur, zeer gelijkaardig aan Pink Argile), Dried Lavender (dieppaars met een flinke shot bruin), Mocha  (warm donkerbruin) en Ombre (warm paarsbruin).

Close Turn The Heat On, Baby

Close Turn The Heat On, Baby

Ik vind dat Close heel goed heeft nagedacht over de samenstelling van de oogschaduw. Ik ervaar het gebrek aan een zwarte oogschaduw niet eens als een gemis, want het palet bevat een mooi gamma aan complementaire kleuren, van licht over medium tot donker - met een enkel palet kan je dus zonder problemen een volledige look maken.

Ik gebruikte zeven van de negen kleuren: met Sunlit lichtte ik het wenkbrauwbot op, het glanzende Plaza ging over mijn gehele ooglid en Pink Argile werd de transitiekleur net boven mijn arcadeboog. Dried Lavender ging dan in de arcadeboog en blendde ik naar boven zodat het overging in Pink Argile. Met Ombre diepte ik de buitenste ooghoek verder uit. Onder de ogen trok ik een lijntje met een bruin oogpotlood en dat fixeerde ik aan de buitenzijde met Mocha en aan de binnenzijde met Almendra.

Hoewel deze oogschaduw warmer is dan wat ik gewoonlijk draag, voel ik mij er toch verrassend comfortabel bij! Close Turn The Heat On, Baby heeft gewoon die draagbaarheidsfactor - dit is warme oogschaduw voor zowel dagdagelijks gebruik als voor beginners als voor wie bang is van warme kleuren. Ze zijn perfect gekozen en zijn complementair of op zichzelf te gebruiken met Outdoor Terracotta als pop of colour. De pigmentatie van de oogschaduw is meer dan prima - de textuur is een beetje poederig en er blijft wat los poeder in het palet hangen als je er met een kwast in dept (niet abnormaal voor matte oogschaduw), maar er is geen fallout op het gezicht en alle kleuren blenden gemakkelijk en snel. Topper!

Close Turn The Heat On, Baby oogschaduwpalet - 13,5 g voor € 18,90
Exclusief bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig