7 oktober 2017

Huda Beauty Liquid Matte lipsticks

Huda Beauty Liquid Matte

Hóóg op mijn NYC beauty wishlist: de Huda Beauty Liquid Matte lipsticks. Matte, vloeibare lipsticks maken al meer dan een jaar furore en tegenwoordig heeft elk merk wel zijn eigen versie in assortiment, maar om een of andere reden werd ik vooral aangetrokken door Huda Beauty.

Gezicht van Huda Beauty is Huda Kattan, een knappe madam met prachtig haar en een beauty influencer in de ware zin van het woord. Ze richtte het merk op samen met haar twee zussen en bouwde het op korte tijd uit tot een imperium. Initieel bleef het gamma beperkt tot valse wimpers, intussen werden er oogschaduw, highlighters en lipproducten aan toegevoegd.

De Liquid Matte lipsticks beloven een superlichte formule die comfortabel op de lippen ligt en transformeert naar een matte, langhoudende lipstick die niet afgeeft. De kleurenselectie gaat van tijdloos nude over vrouwelijk roze naar diepe rode tonen tot bruinige tinten die regelrecht uit de '90's lijken te komen. De verpakkingen zijn strak en simpel terwijl de frosty huls de kleur laat doorschijnen.

Huda Beauty Liquid Matte

Mijn eerste keuze was Gossip Gurl, een kleur die Huda Beauty omschrijft als een everyday cute pink. Ik ging ook meteen voor het bijpassende Lip Contour lippotlood - op zich is dat niet nodig, maar ik heb niet echt een scherp afgelijnde liprand, dus ik vind het fijner om eerst de randjes scherp te trekken en er dan pas met een lipstick over te gaan. Dat draagt overigens ook bij tot de houdbaarheid!

Omdat ik zo onder de indruk was, kocht ik een dag later Suga Mama, een sweet peachy nude. Van Suga Mama bestaat er geen bijpassend potlood, dus koos ik de Bombshell Lip Contour, een subtle pinkish nude.

Huda Beauty Liquid Matte

Huda Beauty Liquid Matte

De Liquid Matte lipsticks hebben een lange applicator met aan het einde een schuin afgesneden sponsje, precies fijn genoeg om je lippen mee in te kleuren. Er blijft net genoeg van het product aan het sponsje hangen zodat je zonder problemen je lippen volledig kan inkleuren. Van bij de eerste applicatie merkte ik dat de formule, ondanks z'n waterige textuur, meteen een full-on dekking gaf.

Door die waterige textuur hebben de Liquid Matte lipsticks wel een minuutje nodig om te drogen en te setten, maar daarna blijven ze zitten als een huis en zijn ze transfer-free. Het geeft me nog net de tijd om met een wattenstaafje de binnenkant van mijn lippen op te kuisen, zodat er geen lipstick aan de tanden blijft hangen. Niet onbelangrijk: hoewel de Liquide Matte lipsticks echt wel volledig opdrogen, voelen ze niet oncomfortabel aan!

Omdat ik onder (elke!) lipstick graag een lippotlood gebruik, kocht ik ook twee Lip Contour potloodjes. Geen must, overigens, want elk ander deftig lippotlood zal evenzeer werken, maar ik ging voor de full Huda Beauty experience. De Lip Contour pencils zijn standaard potloden die je moet scherpen. De textuur is zacht, gepigmenteerd en ze 'trekken' niet aan je lippen als je ze aanbrengt. Ze geven een matte finish, zijn ideaal om je lippen uit te lijnen of wat voller te laten lijken en vormen een perfecte basis om op voort te werken.

Huda Beauty Liquid Matte
Huda Beauty Liquid Matte in Gossip Gurl - Lip Contour in Gossip Gurl - Lip Contour in Bombshell - Liquid Matte in Suga Mama

De pigmentatie is werkelijk top! Als je kiest voor de bijpassende kleur (Gossip Gurl Liquid Matte over Gossip Girl Lip Contour bijvoorbeeld), blijft het eindresultaat waarheidsgetrouw naar wat er in de huls zit. Maar je kan ook een beetje spelen met kleur en contour, door er een lichter of net donkerder potlood onder te leggen. Zo geeft Suga Mama Liquide Matte over Bombshell Lip Contour een nude lip, maar transformeert Suga Mama zich over een felroze lippotlood naar een feller nuderoze. Heel erg mooi! Ook als je ervoor kiest om géén lippotlood te gebruiken, zal de uiteindelijke kleur van de Liquid Matte lipsticks lichtjes variëren naargelang je eigen lipkleur - toch een klein aandachtspuntje, waardoor het niet altijd evident is om af te gaan op online swatches.

Omwille van de matte finish is een goede basis overigens een must. Scrub je lippen en hydrateer ze met een lipbalsem, zo zijn ze glad, zonder droge velletjes en in optimale conditie. Zorg er wel voor dat je daarna enige overtollige lipbalsem verwijdert voor je verder gaat met de Liquid Matte lipsticks. Ik heb in elk geval geen problemen ervaren met de houdbaarheid van de lipsticks - ze houden netjes enkele uren aan een stuk, overleven een drankje en zelfs een maaltijd, maar vervagen wel (niet: afbrokkelen!) als je bijvoorbeeld romige of vettere dingen eet.

Ik vond mijn lipsticks bij Sephora in NYC, maar niet alle winkels hebben het volledige assortiment. Huda Beauty is ook online te koop op verschillende webshops (onder meer bij Huda Beauty zelf, Cult Beauty en Harrods) - voor de Liquid Matte lipstick betaal je $20,00, voor de Lip Contour $19,00.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig