3 november 2017

Een makeover voor de Nivea handcrèmes

Nivea handcrème

Mij hoef je niet meer te overtuigen van het nut van handcrème. Er slingert altijd ergens een tube in mijn buurt want er ligt standaard eentje op het werk, op mijn bureau thuis en in mijn handtas.

Wie kickt op de cijfers beseft al snel dat onze handen harde werkers zijn: in ons leven raken we dik 25 miljoen keer iets aan en onze handen zijn daarvoor uitgerust met 33 spieren, 22 bewegingsassen en 17.000 bewegingsreceptoren. Na elke wasbeurt hebben onze handen een half uurtje nodig om de eigen beschermende barrière terug op te bouwen - en net daarom smeer ik graag handcrème, meermaals per dag zelfs!

De handcrèmes van Nivea kregen recent een makeover: de vijf soorten, elk met een ander hydratatieniveau, zitten vanaf nu in een ander jasje. Meteen valt de ergonomische flacon op die echt heel fijn in de hand ligt, maar ook het formaatje (75 ml) is compact genoeg om in de handtas te gooien. De dop is een klikdop, wat het gemakkelijk maakt om snel aan te brengen zonder al te veel gesukkel. Zeker onderweg kan ik dat appreciëren!

De blauwe flacon links - Nivea Verzorgende Handcrème - is nieuw, heeft de typische Nivea-geur en werd geformuleerd met glycerine, karitéboter en amandelolie. De witte flacon rechts - Nivea Repair & Care Handcrème - is herstellend en bevat eveneens glycerine en een hogere dosis karitéboter. Extra ingrediënt hier is dexpanthenol, dat het trekkende, droge gevoel vermindert en de huid 24 uur lang beschermt.

Ik kan niet spreken over de textuur van de drie andere soorten - Zijdezachte Handcrème, Express Handcrème en Anti-Age Handcrème Q10+ - maar zowel de Verzorgende als de Repair & Care Handcrème hebben een soort van serum-in-crème textuur. Dat geeft geen dikke, maar eerder een luchtige crème op een serumbasis die heel snel uitsmeert en intrekt. Mijn handen voelen erna aan als fluweel, alsof ze omhuld werden met een soort van zachte voile. De Repair & Care Handcrème is nog net ietsje dikker, romiger, maar nog steeds met een serumachtige basis en legt nét iets meer voeding op mijn huid. Aangezien ik droge handen heb, mijn chouchou van de twee.

Nivea Verzorgende Handcrème - 75 ml voor € 3,75
Nivea Repair & Care Handcrème - 75 ml voor € 4,25

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

  1. Ik ben heel erg verslaafd aan goede handcrémes en dan vooral van dit fijne merk.
    Dus deze noteer ik zeker en zal ernaar opzoek gaan ;-)

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig