2 november 2017

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette

De oplettende lezer spotte het Charlotte Tilbury Instant Eye Palette misschien wel al in dit artikel over de Charlotte Tilbury Hollywood Lips. Hoewel ik een tijdje geleden aangaf veel vaker te grijpen naar mijn kleine paletjes, sloeg mijn hart onmiddellijk over bij de aanblik van het Instant Eye Palette.

Misschien wel door het concept van het Instant Eye Palette: hoewel het een groot palet is met twaalf kleuren, wordt het palet zelf onderverdeeld in een Day Eye, Desk Eye, Date Eye en Disco Eye, telkens met drie kleuren. Van gebruiksgemak gesproken! Uiteraard hoef je je niet te houden aan de vooropgestelde looks, maar het kan heel handig zijn als je zelf niet zo goed weet welke kleuren te combineren.

Mijn eerste gedachte: dit is de volwassen luxeversie van het Urban Decay Naked palet. De kleuren zijn draagbaar, niet te warm noch te koel en staan echt iedereen. Charlotte Tilbury noemt dit palet the little black dress of the makeup universe en een meer perfecte beschrijving had ze er niet aan kunnen geven! De grootste kritiek die het Naked palet indertijd kreeg, was een gemis aan matte tinten. Het Charlotte Tilbury Instant Eye Palette is wat dat betreft veel beter in balans, met zes matte en zes glanzende tinten.

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette

In eerste instantie was het Instant Eye Palette - double instant, y'all! - superexclusief en zeer kort beschikbaar op de webshop van Charlotte Tilbury zelf, maar kort daarna kwam het een tweede keer terug. Nog steeds limited edition, maar wel bij alle counters en nét op het moment dat ik in Londen was. Als dát geen teken van bovenaf was!

Toen ik het palet kocht, werd mij verteld dat de oogschaduw een control-pressed formule was, speciaal bedoeld om te werken met een kwast, voor minimale fallout, meer controle en perfecte blendbaarheid. Nochtans vind ik de swatches op mijn arm (met de vingers en dus zonder kwast) zeker niet tegenvallen. Op dat vlak lees ik online veel uiteenlopende reviews en klagen sommige mensen aan dat de oogschaduw absoluut niet gepigmenteerd is. Ik weet niet of het ligt aan het feit dat mijn palet van de tweede batch is, maar ik heb daar eigenlijk niet over te klagen. Wel merkte ik dat het geen kwestie van touch and go is, maar dat ik mijn kwast een beetje in de oogschaduw moet werken. Eens ik dat trucje doorhad, werd het vrij simpel.

Waar het palet mij echter wel in teleurstelt, is de verpakking. Visueel is het zeer aantrekkelijk en dat is deel van de charme van een merk als Charlotte Tilbury, daar betaal je uiteindelijk ook gewoon voor. Ik had een materiaal verwacht dat gelijkaardig was aan dat van de Filmstar Bronze & Glow, maar het Instant Eye Palette is gewoon gemaakt van goedkoop plastiek. Charlotte Tilbury verpakt dat als 'lighweight' en 'travelfriendly', maar dat doet hem het voor mij toch niet. Voor de prijs van dit palet wil ik een zware verpakking, zodat ik tenminste vóel waar ik voor heb betaald. Beetje jammer, dit, want dat doet toch af aan het luxegevoel en maakt dat ik het palet eigenlijk overpriced vind.

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette

Ik hield mij niet aan een van de vooropgestelde combinaties en gebruikte zeven verschillende kleuren voor deze look. Een beetje glans, een beetje diepte, maar vooral een heel draagbare look waarin ik mij absoluut comfortabel voel. Pigmentatie is met mijn palet geen issue, de kleuren blenden heel erg mooi in elkaar en van fallout heb ik gelukkig ook niets gemerkt. De textuur van de oogschaduw is wel merkelijk anders (minder boterig) dan in haar Luxury Palette quads, maar daarom niet per se slechter. Ik denk dat het Instant Eye Palette misschien ook eerder gericht is naar een meer volwassen publiek dat liever de oogschaduw wat langzamer opbouwt dan een superintense pigmentatie te moeten uitblenden. Ik weet het niet zeker, ik gok hier ook maar wat ;-)

Ik gebruikte wel een primer onder de oogschaduw, maar dat doe ik eigenlijk altijd en heeft meer te maken met de lijntjes op mijn oogleden en het feit dat ik vettige oogleden heb die anders de oogschaduw aan het einde van de dag hebben opgevreten.

Ook al blijft de cheap-ass verpakking een beetje knagen, toch is dit Instant Eye Palette voor mij geslaagd. De kleuren, de combinaties, ... alles is on point voor de gesofisticeerde look. Het zijn geen unieke one-of-a-kind kleuren en de kans is groot dat je als beautyliefhebber al gelijkaardige kleuren in je kast hebt liggen, maar dat en hoe ze in dit palet worden samengebracht, was voor mij wel een voltreffer.

Vooralsnog heeft Charlotte Tilbury geen fysiek Belgisch verkooppunt, maar je kan online terecht op haar eigen webshop en webshops zoals die van Bijenkorf, Harrods of Selfridges.

Charlotte Tilbury Instant Eye Palette - 12 x 0,7 g voor € 75,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik was al stilletjes aan het hopen op een review, aangezien het ook op mijn verlanglijstje staat. Mooie eerlijke review! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Ik vind het wel een plekje op je verlanglijstje waard :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Oh nee, ik heb per ongeluk je reactie verwijderd ipv erop te commenten! Sorry!
   Ik ging dus zeggen: ik dacht dat het ook in de winkel bij De Bijenkorf te koop was, maar misschien niet in elk filiaal. Ik heb wel al een paar keer online besteld en dat ging altijd prima!

   Verwijderen
 3. Wat een mooie look! Dit lijkt me een prachtig palette..

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig