27 januari 2018

Dr. Hauschka Purple Light limited edition

Dr. Hauschka Purple Light

Ik kom meteen to the point: als er een make-upcollectie in februari je aandacht waard is (lees: je zuurverdiende centen waard is), is het deze wel. Maak kennis met de prachtige limited edition collectie van Dr. Hauschka, Purple Light!

Laat ik meteen de oppervlakkigheid zelve zijn: WAT. EEN. MOOIE. VERPAKKINGEN. Je wilt niet weten hóe lang ik al niet wacht op een natuurlijk beautymerk mét aantrekkelijke verpakkingen. Ja, het gaat om de inhoud, maar het oog wilt ook wat. Niets mis met een beetje bling of glam, toch?

Dr. Hauschka Purple Light

De verpakkingen zijn helemaal in sync met de naam van de collectie en zijn het werk van Zweedse kunstenares Emma Lindström: "Als verschillende kleuren samenkomen en een verbinding met elkaar aangaan, kunnen prachtige dingen ontstaan. Zo was het ook bij het ontwerpen van de verpakkingen voor de Limited Edition Purple Light." Ik krijg er in elk geval een beetje Urban Decay-vibes van, nice!
Tussen gisteren en morgen ligt een streepje paars licht. Het moment net voor de dag begint. Een magisch moment. Waarachtig en vol mogelijkheden. Vertrouwd en toch weer nieuw.
De Purple Light-collectie is dan misschien klein, maar fijn, je kan er wel verschillende kanten mee op. Overdag nodigen de producten uit tot een meer natuurlijke, glowy look met nude lippen aka Luminous Days om 's avonds even gemakkelijk te transformeren naar een meer glam look, met feller aangezette ogen en een diepere lipkleur aka Luminous Skys.

Zoals steeds is de make-up van Dr. Hauschka geënt op heilzame plantenextracten, plantaardige oliën en wassen en geproduceerd zonder synthetische parfums, bewaarmiddelen, minerale oliën, parabenen of siliconen.

Dr. Hauschka Purple Light

Dr. Hauschka Purple Light

Dr. Hauschka Purple Light
Swatches: Dr. Hauschka Eyeshadow Palette in 01 - Teint Powder - Eye Definer 

Het Dr. Hauschka Eyeshadow Palette in 01 (geen productnamen, helaas!) gaat resoluut voor de paarse tinten - dat kan natuurlijk ook niet anders met een collectienaam als Purple Light! De finish is netjes verdeeld: twee tinten zijn satijnmat, twee tinten zijn glanzend en de oogschaduw werd verrijkt met zwarte thee en zijde-extracten. De lichtroze tint is glanzend, de pan is iets groter dan de rest en dat is goed gezien, want dit is de kleur die ik zou aanbrengen over het hele ooglid en/of op het wenkbrauwbot. Ernaast vind je de perfecte koelere matte transitiekleur, die bij mij standaard op de zone nét boven mijn arcadeboog gaat, om mijn (over)hangende oogleden optisch weg te werken. De fellere lila oogschaduw zorgt voor de pop of colour en past dan weer netjes in mijn arcadeboog om te eindigen met een dieppaarse tint voor mijn buitenste ooghoek en aan de onderste wimperrand.

Het Dr. Hauschka Teint Powder is een verborgen pareltje, al is het zeker niet de eerste keer dat ik onder de indruk ben van een Dr. Hauschka poeder. Ongeveer een jaar geleden blogde ik al over hun Colour Correcting Powder in Translucent 00 - een poeder dat ik tot de laatste kruimel heb opgemaakt. Ik verwacht daarom niet minder van het nieuwe Teint Powder: een poeder dat bestaat uit drie zachte pasteltinten die je vermengt met een grote kwast en die je gezicht een instant frisse en glowy finish geeft. Het werkt lichtjes kleurcorrigerend en egaliserend - als je een live first impressions wilt, verwijs ik je graag naar mijn laatste filmpje, waar je het effect ervan op mijn huid kan zien. Ik gebruik het Teint Powder in principe als een setting poeder over foundation, maar je kan het ook zo over de blote huid leggen, zowel over je hele gezicht als enkel op specifieke zones zoals de jukbeenderen.

Mijn eigen wimpers zijn zeer fijn en in het bijzonder die aan mijn onderste wimperrand. Het gevolg is dat ik voor de onderste wimperrand steevast de mascara skip en kies voor een oogpotlood om te zorgen voor wat diepte en evenwicht in de ooglook. Ik ga echter zelden voor een zwart oogpotlood - kleuren zoals koel donkerbruin of antraciet zijn iets zachter. De Dr. Hauschka Eye Definer uit de Purple Light-collectie is donker grijsviolet en is eveneens een perfecte kleur. De zachte textuur (verrijkt met voedende kweepeerwas en karitéboter!) glijdt over de huid en met de sponsapplicator aan de andere zijde kan je de randjes nog wat meer blenden om de look zachter te maken. Ook deze kan je terugzien in diezelfde get ready with me/first impressions video!

Dr. Hauschka Purple Light

Dr. Hauschka Purple Light
Swatches: Dr. Hauschka Liquid Lip Color in 02 - Dr. Hauschka Liquid Lip Color in 01


Last but not least, de Dr. Hauschka Liquid Lip Color in 01 en 02: 01 is nude, 02 is een diepere bessenkleur, maar beide kleuren zijn zeer naturel en draagbaar. Hoewel deze versie van de liquid lipstick niet opdroogt tot een matte finish, hecht de creamy glanzende formule zeer goed aan de lippen en wel op de meest comfortabele manier, dankzij ingrediënten als wondklaver, mangoboter en abrikozenpitolie. De Liquid Lip Color heeft vers uit de tube een frisse eucalyptusgeur, maar die blijft niet lang hangen en stoort dus absoluut niet.

Zeker met een lippotlood als basis blijkt de Liquid Lip Color zeer performant. Ik was aangenaam verrast door de kleur 01, die zéér mooi matcht met mijn Charlotte Tilbury Lip Cheat lippotlood in Pillow Talk - applicatie ook te zien in mijn get ready with me/first impressions! De bovenstaande look is dan ook een samenspel van meerdere producten, waarin zowel het Teint Powder, de Eye Definer als de Liquid Lip Color hun opwachting maakten. Deze natuurlijke make-up doet het gewoonweg heel erg goed en ik kan de prachtige verpakkingen ten zeerste appreciëren. Meer van dat, Dr. Hauschka!

Dr. Hauschka Purple Light limited edition:
Eyeshadow Palette in 01 - 5,3 g voor € 30,50
Teint Powder - 8 g voor € 30,95
Eye Definer - 1,05 g voor € 19,95
Liquid Lip Color - 4,5 ml voor € 17,95
verkrijgbaar vanaf 1 februari 2018

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

  1. Wauw wat een prachtige collectie, ziet er allemaal goed en netjes uit x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker de moeite, en al helemaal als je graag meer natuurlijke make-up wilt gebruiken.

      Verwijderen
  2. Liefde voor deze collectie! Ik ben er echt benieuwd naar geworden.
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben niet echt bekend met het merk, maar dit lijkt me een mooie collectie! Zeker beide lipkleuren vind ik prachtig, ik hou sowieso van bessenrood :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het zeker een aanrader, en nog meer als je van natuurlijke make-up houdt.

      Verwijderen
  4. Echt een fijne collectie! En mooie look heb je er alweer mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig